Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Religie
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24298
De la 07 Ianuarie 2003
122884365
Editorial

A fost o treabă românească

  • Ioan Rotundu
  • 24 March 2013, 23:00
Ce s-a întâmplat la Convenţia Naţională a PDL nu trebuie să mai surprindă pe nimeni. A fost o treabă tipic românească. Când ceva mergea bine prin PDL şi se crease un curent care să aducă tineretul în fruntea partidului, cu un suflu politic nou, capabil să mai tempereze dezastrul economic în care a aruncat ţara Guvernul USL, s-au găsit suficienţi membri de partid din garda veche care să devină pionii otrăviţi ai USL şi să blocheze reformarea partidului.
Lipsit de carisma necesară unui lider politic capabil să magnetizeze prin discurs voinţa electoratului, Vasile Blaga a reuşit să obţinnă şefia partidului prin a folosi din nou metodele verificate în decursul întregii perioade de politică postdecembristă.
Blaga s-a folosit de liderii locali din generaţia sa care au lucrat la subsol, răspândind despre curentul reformist al tinerilor fel de fel de informaţii denigratoare menite să-i intoxice pe cât mai mulţi dintre cei prezenţi. Nici măcar mesajul preşedintelui Băsescu, încifrat în aşa fel ca să înţeleagă şi prostul că viitorul partidului depinde de votul dat reformiştilor n-a reuşit să spargă ceaţa pe care Blaga şi ai lui au aşezat-o pe ochii celor din provincie.
Doi lideri locali sunt de condamnat că au dus partidul în prăpastie. Mă refer la Gheorghe Flutur de la Suceava şi Mircea Hava de la Alba, ambii prezenţi la Convenţie cu câte o delegaţie numeroasă şi care au votat pentru Vasile Blaga. Ciudăţenia este cu atât mai mare, cu cât şi Flutur şi Hava au beneficiat din plin de fonduri atât de la fostul ministru al Dezvoltării, elena Udrea, cât şi de la premierul Emil Boc care a susţinut moţiunea Udrea.
Cu ce i-a momit Blaga pe liderii locali să-l susţină la preşedinţia partidului nici nu mai contează. PDL se va rupe, spre bucuria lui Victor Ponta şi a lui Crin Antonescu. Ce s-a întâmplat la Convenţia PDL de sâmbătă, 23 martie 2013, va rămâne în istoria politicii româneşti ca un act prin care puterea a reuşit să distrugă opoziţia, născându-se astfel toate condiţiile ca România să intre sub o nouă dictatură politică, mult mai perversă decât cea comunistă, mult mai periculoasă pentru că ea se legitimează cu votul democratic al unei majorităţi electorale covârşitoare.
Este greu să mai poţi da crezare preşedintelui Traian Băsescu că va reuşi o unificare a forţelor de dreapta când principalul filon al acestei unificări a fost distrus. Rămasă fără opoziţie, actuala putere nu mai are nicio piedică să modifice Constituţia după cum îi sunt interesele.
Ungaria este modelul după care Alianţa USL se va călăuzi în modificarea Constituţiei. Uniunea Europeană n-a reuşit să stopeze modificarea Constituţiei Ungariei prin a se restrânge o serie de libertăţi ale societăţii civile şi ale presei, Guvernul Orban justificându-şi măsurile impuse prin majoritatea zdrobitoare a votului primit de la populaţie care l-au legitimat ca fiind democratic.
Lipsit de o opoziţie puternică Guvernul Ponta are libertatea de a dispune cum îi este vrerea de destinul acestei ţări, de a aplica orice politică crede de cuviinţă şi care poate rezolva nevoile partidelor din alianţă şi nu nevoile societăţii. Să nu uite românii că actualul Guvern s-a născut dintr-un şir lung de bâlbâieli, cu miniştri plagiatori schimbaţi, cu miniştri incompatibili, cu miniştri aflaţi în conflict cu legea penală, cu miniştri implicaţi în acre de corupţie. Un astfel de Guvern nu va avea nicio reţinere de a lua orice măsură care să-i asigure continuitatea la putere. Iar aceste măsuri vor viza libertăţile noastre câştigate cu sângele copiilor noştri căzuţi sub gloanţele trase chiar din ordinul unora ce acum ne guvernează direct sau din umbră.
PDL a avut şansa istorică de a schimba destinele României., de a reforma clasa politică dar a ratat-o sâmbătă, 23 martie 2013. Grecia, Spania, Portugalia, Italia şi acum Ciprul au trecut prin momente grele din punct de vedere economic dar au fost ajutate din exterior să le păşească. Noi nu vom fi ajutaţi, pentru că cei care ne conduc n-au credibilitate externă, nu se bucură de nici un respect.
Guvernul Ponta, Parlamentul sunt instituţii percepute ca potrivnice statului de drept şi cu manifestări autoritare greu de acceptat. Ponta, Antonescu i-a jignit pe puternicii Europei şi ai lumii, aşa că să nu ne aşteptăm la sprijin din exterior când vom intra în rahat. Stăm pe marginea haznalei, inhalăm mirosul pestilenţial şi în curând vom cădea în ea. Chiar şi din hazna mulţi românii vor aplauda Guvernul Pointa şi-l vor credita pe premier ca cel mai mare salvator al lor. Va fi o nouă treabă românească. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Discuţie sexuală între prietene
Gastronomie: Muşchiuleţ de porc împănat
Nu mă duc la Biserică să cer bani, sunt realist
Importatorii de alimente şi competitorii producătorilor români sunt in spatele scandalului din industria alimentară
Puternica biserică ortodoxă din Cipru se pronunţă pentru ieşirea ordonată din zona euro
oferta privind ipotecarea bunurilor bisericii rămâne în vigoare
Lumea lu' Rotundu: Afacerile din sănătate II
Dinamica econopmiei: Calistru, poliţiştii şi spărgătorii
Magnatul rus Boris Berezovski, găsit mort în casa sa din Anglia
Poliţia declară moartea sa "inexplicabilă"
Antonescu nu vrea acord cu FMI dar nici nu ştie ce să facă Guvernul USL
Alimentarea cu energie electrică a fost reluată în majoritatea localităţilor
În gura lui Mihai Darie, vorbele au sunat ca dracu’
Împăratul Ţurcanu dă frisoane celor din PSD
Gura lui Vâzdoagă adevăr grăita
În fond, ce urmăreşte Mihai Tincu?
Portariuc se crede desconsiderat chiar de membrii PSD
Eco-Sal, societatea care căpuşează bugetul CJ Botoşani
Roman denunţă minciuna cu „Pactul pentru Botoşani”
Loto România: Numerele câştigătoare la tragerea din 24.03.2013
Botoşani: Teroarea albă a trecut. Cum se închid rănile
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog