Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
20431
De la 07 Ianuarie 2003
93808626
Editorial

A ieşit de la Cotroceni mai puternic decât a intrat

  • Ioan Rotundu
  • 24 October 2018, 23:10
Cum am comentat cu câteva ore înainte în editorialul „La ce ne mai putem aştepta bun de la Iohannis?”, în urma consultărilor de la Cotroceni preşedintele Klaus Iohannis n-a obţinut nimic concret de la partidele parlamentare legat de legile justiţiei. Dimpotrivă, cu tupeul care-l caracterizează şi cu vocea-i blândă şi sfătoasă cu care-şi ascunde abil adevăratele intenţii, Liviu Dragnea i-a prezentat preşedintelui un set de principii menit să-i întărească lui puterea.
Mai pişicher, Călin Popescu Tăriceanu, care speră să devină candidatul ALDE – PSD la Preşedinţia României, a declarat că este de acord ca legile justiţiei să fie puse în concordanţă cu observaţiile critice ale Comisiei de la Veneţia şi să ţină cont de criticile celor de la Bruxelles dar numai în condiţiile în care la Justiţie se va pune un ministru tehnocrat fără culoare politică şi care să fie pe deplin independent. Manevră abilă de prostit Comisia de la Veneţia şi pe cei de la Uniunea Europeană, numai că ambele instituţii europene nu mai cred în spusele lui Tăriceanu şi Dragnea, cunoscându-i ca doi politicieni certaţi cu statul de drept şi adepţi ai unei guvernări autocrate.
Cum să mai creadă cei din Comisia de la Veneţia în spusele lui Dragnea şi Tăriceanu când cei doi au trimis spre analiză legile pe justiţie traduse în engleză diferit de textul original. Cu tupeu, Dragnea şi Tăriceanu i-au minţit crezând că-i pot prosti. N-a ţinut strategia mârşavă şi s-a aflat totul, România fiind din nou făcută de râs în faţa lumii civilizate.
În timp ce binomul politic Dragnea – Tăriceanu căutau să-l îmbrobodească pe preşedinte cu dulcegării, ministrul Justiţiei Tudorel Toader (foto) lucra de zor la raportul său despre evaluarea activităţii Procurorului general Augustin Lazăr. Aşa cum am anticipat, concluzia sa a fost declanşarea procedurii de demitere din funcţie. Iată adevărata surpriză pe care Dragnea o promisese preşedintelui.
Prin concluzia sa ministrul Toader a confirmat public că în discuţiile de la Cotroceni n-a existat nicio intenţie din partea lui Dragnea şi Tăriceanu de a reveni asupra legilor justiţiei. Totul a fost o parodie menită să dea imagine PSD-ului cum că este deschis la orice dialog.
Sunt convins că CSM-ul va da aviz negativ revocării lui Augustin Lazăr dar avizul lor fiind consultativ, ministrul va continua opera sa de distrugere a actualului sistem judiciar şi va cere preşedintelui Iohannis să-l revoce. Iar preşedintele nu bare altă variantă decât să procedeze cum a procedat cu Koveşi.
Decapitarea Ministerului Public de un procuror general bătăios se va solda cu stoparea cercetărilor în dosarul Jandarmeriei. Dan Carmen, vânzătoarea de tarabă pusă de Dragnea ministru la Interne a câştigat bătălia cu Iohannis. Cei peste 800 de protestatari bătuţi să-şi ia adio că bătăuşii vor răspunde pentru faptele lor. Aşa cum au dispărut fără urmă teroriştii lui Iliescu, vor rămâne în anonimat şi numele şefilor Jandarmeriei care au ordonat luarea cu asalt a protestatarilor, dar mai ales a celor care au pus la cale atacul.
Revin la Dragnea şi amintesc că după ce a ieşit de la Cotroceni a declarat presei că va avea grijă să pună în aplicare observaţiile Comisiei de la Veneţia dar nu pe toate. Adică nu şi pe cele care ar permite procurorilor, judecătorilor să ia măsuri cu cei care fraudează banii publici sau pe cele care să permită independenţa justiţiei. Scriam în comentariul anterior că Dragnea aplică cu succes zicala medievală „cânii latră, caravana trece”. N-am greşit cu nimic în afirmaţie.
În ce-l priveşte pe ministrul Tudorel Toader, el ne-a demonstrat că stăpâneşte la perfecţia arta demascării duşmanilor poporului, adică politica de cadre pe care comuniştii au aplicat-o cu succes vreme de peste 40 de ani. Raportul său este o lecţie de demagogie de rang universitar. Bazele educaţiei sale juridice sunt în comunism. Ce iese din pisică şoareci mănâncă!
Adio justiţie independentă! Cine va mai vrea dreptate în justiţie să treacă mai întâi pe la „naşul Dragnea”, să-i sărute mâna şi să-i jure credinţă veşnică. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Parlamentul European va vota pe 14 noiembrie rezoluția privind statul de drept din România
S-a înfiinţat Asociaţia Scriitorilor Botoşăneni „Mihai Eminescu”
Cine sunt cei 17 „nemuritori”
Trăim vremurile descrise de Sadoveanu în „Zodia cancerului”
Ioan Rotundu
La ce ne mai putem aştepta bun de la Iohannis?
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 22 - 28.octombrie 2018
Catrenul săptămînii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Examen dificil
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Vorniceni
Tănase s-a trezit doar o clipă din dulceagul somn aducător de prosperitate
Ioan Rotundu
Vorniceni, comuna unde oamenii şi animalele pot muri de sete
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 19.10.2018
Cum îşi umileşte UPC-ul clienţii
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu:Centemarul Unirii - Darabani
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă