Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
26879
De la 07 Ianuarie 2003
122912528
Editorial

ALDE – PSD, două partide ticăloase care se şantajează reciproc

  • Ioan Rotundu
  • 20 August 2019, 18:41
Astăzi, la întâlnirea dintre ALDE şi PSD pentru a se negocia menţinerea coaliţiei de guvernare, liderul PSD, Viorica Dăncilă, a preferat să lipsească, tratându-l pe Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, cu sictir.
Supărat că Dăncilă n-a participat la negocieri,,Tăriceanu a dat ordin liderilor judeţeni să treacă la atac asupra PSD. Iar lichelele lui Tăriceanu de la nivel de judeţ, care până de curând se pupau cu liderii PSD, împărţind puterea locală, n-au întârziat să-i execute ordinul.
Tonul atacurilor la adresa PSD l-a dat vicepreşedintele ALDE, Andrei Gerea, imediat ce s-a terminat şedinţa coaliţiei. El a afirmat că Dăncilă negociază pe la colţuri o nouă majoritate parlamentară, că foloseşte un limbaj dublu iar şantajul este la ordinea zilei.
Imediat au ieşit la tac liderii judeţeni ALDE din judeţele considerate fieful PSD. Preşedintele ALDE Gorj, Robert Filip, a declarat că "şantajul a fost inventat PSD". Da, putem spune şi aşa, dar a fost repede plagiat şi de ALDE. De la Sibiu, liderul Ovidiu Gheorghe Tocaciu a spus că PSD foloseşte "un dublu limbaj iar Dăncilă negociază majorităţi pe la colţuri". Doamne, un dublu limbaj aşa cum a folosit şi foloseşte Tăriceanu l-am mai întâlnit doar la Victor Ponta! Se vede că liderilor ALDE le place să vorbească de funie în casa spânzuratului.
Ion Petre, preşedinte ALDE Dâmboviţa susţine că PSD generează „instabilitate şi neîncredere” Observăm că toţi aceşti lideri cunosc foarte bine ce „valori” promovează în cadrul coaliţiei de guvernare iar acum, când au ajuns să piardă privilegiile puterii, pun aceste valori în cârca PSD-ului, de parcă ei n-au mâncat usturoi şi gura nu le miroase.
Cred că cel mai bine l-a zugrăvit pe Călin Popescu Tăriceanu numărul doi din Pro România, partidul lui Victor Ponta. Vicepreşedintele Daniel Constantin, l-a declarat pe Tăriceanu un „rebut politic”.A mai afirmat Constantin că niciodată Pro România nu va face vreo alianţă cu partidul lui Tăriceanu, un partid compromis în faţa românilor prin participarea la guvernare alături de PSD.
Vizibil afectat de faptul că PSD nu i-a susţinut candidatura la Preşedinţia României, Tăriceanu încearcă acum să găsească noi soluţii de a se face remarcat în faţa românilor şi de a primi cât mai multe ca voturi ca să intre în turul II al alegerilor. ieşirea de la guvernare şi aruncarea anatemei asupra PSD-ului pentru o dezastrul economico-social în care a fost aruncată România, lui Tăriceanu i se pare o soluţie viabilă. Ipocrit, duplicitar, demagog şi impostor este acest Tăriceanu. Mapa sa profesională este plină de infracţiuni iar în plan moral a ajuns la a cincia nevastă, semn că pentru el familia este doar un moft, o plăcere sexuală şi nicidecum celula de bază a societăţii. . Cum ar putea vota românii un astfel de preşedinte?
De partea cealaltă, a PSD-ului, ţoapa de Teleorman, care s-a remarcat în faţa lui Liviu Dragnea prin a se dovedi „repede ridicătoare de fustă”, vrea şi ea să conducă România din postura de preşedinte. Analfabeta funcţională chiar a ajuns să creadă că românii o vor vota. Strecurându-se pe uşa din spate pentru a ajunge în sala unde va dialoga cu membrii PSD, pentru a nu auzi huiduielile românilor de prin judeţele pe unde ajunge, Dăncilă este cuprinsă de beţia puterii, o beţie a înălţimii, asemănătoare ceea care-i cuprinde pe alpiniştii neexperimentaţi şi se prăbuşesc zdrobindu-se de stânci. Ala va fi şi sfârşitul Vioricăi Dăncilă!
Cum vrea femeia aceasta să conducă România când ea n-a avut capacitatea de a realiza că vizita preşedintelui Iohannis la Washington este una extrem de importantă şi că preşedintele Trump a trecut pe agenda de convorbiri probleme esenţiale pentru România, pentru Europa şi, bineînţeles, pentru SUA? Ea a declarat că preşedintele s-a dus la întâlnirea cu Trump pentru a face o fotografie de colecţie personală. Atât a putut ea pricepe din această vizită de primă importanţă pentru securitatea României, a celei din zona Mării Negre, a deschiderii de noi perspective de colaborare cu NAO şi în plan economic.
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că scopul său şi al liderilor UDMR este să recupereze Ardealul de la România, alăturându-l Ungariei. UDMR face parte din coaliţia de guvernare. Dăncilă n-a avut nicio reacţie la aşa o declaraţie
impertinentă dar vrea să fie preşedintele ţării. Probabil că pentru ea Ardealul nu semnifică nimic. Mult mai important este să nu piardă în Parlament voturile ungurilor, deveniţi tot mai obraznici la adresa unităţii noastre teritoriale..
În curând Viorica Dăncilă se va întoarce la statutul său de ţoapă de Teleorman dar consecinţele guvernării sale ca premier le vom suporta cu toţii. Fără ca ea şi acoliţii ei să fie pedepsiţi. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Divorţ în stil american
Horoscopul săptămânii 19 – 25.08.2019
Epigrama săptămânii
Ioan Mamaische
Maestrul Cobâlă a fost cuprins de puternice emoţii
Ioan Rotundu
Când vezi lumea cu spusele preotului şi nu cu ochii minţii
Ioan Rotundu
Minciuna are picioare scurte, inclusiv la cei din PSD Botoşani
Ioan Rotundu
Bacşişul la români şi impozitarea lui de către nevolnicii socialişti
Ioan Rotundu
MFP stabilește regulile fiscale și contabile de înregistrare a bacșisului
Ne-a crescut puterea de cumpărare?
Cu salariile super-mărite de azi luăm de fapt mai puțini cartofi decât cumpăram acum 5 ani când aveam venituri mult mai mici (analiză)
Lumea lu Rotundu Emotiile Maestrului Cobala
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog