Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Social
Umor
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21131
De la 07 Ianuarie 2003
83952638
Editorial

ALDE şi blestemul botoşănenilor de a vota cu infractorii

  • Ioan Rotundu
  • 14 January 2020, 17:13
Fondat şi condus la nivel naţionale către infractorul Călin Popescu Tăriceanu ce stă ascuns de justiţie sub umbrela imunităţii parlamentare, ALDE s-a dovedit a fi, de fapt, o adunătură de infractori şi nicidecum un partid de factură liberală.
În plan naţional, dovezile că acest partid este unul al infractorilor sunt multe şi au venit de prin toate colţurile ţării. Însă cea mai elocventă pare a veni de la Botoşani, unde filiala ALDE colcăie de politicieni certaţi cu legea dar care se pregătesc să ne ceară votul pentru a ne conduce în următorii patru ani.
Iată şi cine sunt o parte din membrii ALDE care se prezintă ca lideri de bază ai partidului şi care au pretenţia de a ne cere votul pentru a ocupa funcţii de conducere, începând cu cele de consilier local, primar, consilier judeţean şi, cu mult tupeu, cea de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani.
Precum se ştie de marea majoritate a botoşănenilor, preşedintele ALDE este infractorul Florin Ţurcanu, condamnat definitiv pentru infracţiunile de fals, uz de fals etc. şi judecat într-un al doilea dosar (917/40/2016) pentru infracţiunile de trafic de influenţă şi spălare de bani, dosar aflat pe rol la Tribunalul Botoşani.
Pentru funcţia de primar al Botoşaniului a fost anunţat Lucian Borfotină. Actual primar de Cristeşti, Borfotină este cercetat penal pentru fraudare de fonduri guvernamentale la pachet cu secretarul primăriei Bogdan Peţenchea. Acum râvneşte la funcţia de primar al Botoşanilor , funcţie ce pare să-i fi fost promisă de Florin Ţurcanu. Cum Borfotină n-a sărăcit ca primar al comunei Cristeşti şi patron de pizzerie în Botoşani, vizavi de Şcoala nr. 10, Ţurcanu şi-a propus să-i impoziteze veniturile ce nu sunt declarate prin declaraţia de avere. Are balta lui Borfotină peşte, iar Ţurcanu, crescut pe malul iazului Dracşani, are pricepere în a-i prinde pe crăpcenii bolnavi de lăcomia averii şi a funcţiilor publice.
Îl mai descoperim la ALDE şi pe fostul ofiţer din Poliţia Dorohoi, Constantin Ciomârtan Foca. Cât a fost poliţist, Foca a intrat în conflict cu legea penală şi a fost ejectat din sistem. A fost reintegrat în funcţie de către justiţie, primind ca recompensă pentru că a fost dat afară din Poliţie un purcoi de bani. Cunoscătorii spun că în cazul lui Foca neregulile în activitatea sau au fost reale dar au fost prost sancţionate de către şefii săi, la reintegrarea pe post punând umărul şi corupţia care bântuie prin justiţie şi care la Botoşani are rădăcini adânci în sistem.
Acum, fostul poliţist Foca pensionat în floarea vârstei, vrea ca pe lângă pensia sa de mii de lei să adauge şi o leafă de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, funcţie pe care Florin Ţurcanu i-a promis-o. Se pare că purcoiul de bani primit de poliţist de la bugetul statului, veniturile pe care le obţine de pe urma fermei sale agricole ce funcţionează în zona Iezer – Hilişeu n-au scăpat ochiului ager al lui Florin Ţurcanu. Are infractorul acesta un miros al banului pe care nici trimiterea în judecată pentru „spălare de bani” n i la atenuat.
Mai apare pe la ALDE, cu pretenţia de a deveni alesul botoşănenilor, şi un anume Iulian Mandraburcă. Omul are o societate de transport persoane dar înainte de a deveni patron a lucrat în cooperaţia de consum ca revizor de gestiune. În această calitate a fost acuzat că a cosmetizat un inventar la o anume Gânga din Cristeşti, gestionară la magazinul din localitate, nimeni alta decât nevasta acelui Gânga care a devenit primarul comunei. Mandraburcă a fost trimis în judecată dar achitat după evenimentele din decembrie 1989 de către justiţia comunistă ce s-a declarat peste noapte democrată şi apărătoare a statului de drept.
Deocamdată acestea sunt „valorile” cu care Tăriceanu se mândreşte în faţa botoşănenilor. Sunt „valori” după chipul şi asemănarea sa. Marele nostru necaz este că liderii din conducerea PNL Botoşani stau cu ei la masă şi negociază viitorul nostru pentru următorii patru ani. Dacă liberalii ne vor cere să votăm iarăşi nişte infractori aşa cum am votat în alegerile din 2016, atunci propun botoşănenilor să rupem blestemul şi să nu-i votăm nici pe liberali. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Sancţiuni penale dulci şi materiale aspre pentru „regii păcănelelor”
Ioan Rotundu
Comunicat de presă Primăria Mihai Eminescu
GAL ”Botoșani pentru viitor” - Investiții de 7 milioane de euro în municipiu
Anchetă socială obligatorie pentru cuplurile care vor să facă un copil
Florea: Țiganii sunt o problemă serioasă a României / Mă doare în fund de cei care mă fac nazist
Bancul săptămânii: Cuz evreii nu câştigi în afaceri
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Lumea lu' Rotundu: Chemarea străbunilor IV
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 10 ianuarie 2020
Aici erai Chimiţă!?
Ioan Rotundu
Comunicat Primăria Mihai Eminescu - IN ATENTIA CETATENILOR
De ce Doru Luchian de doi ani de zile fluieră a pagubă
Ioan Rotundu
Infractori disciplinari în uniformă de poliţist protejaţi şi promovaţi
Ioan Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 17.01.2020
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă