Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
11555
De la 07 Ianuarie 2003
78518490
Editorial

Aberaţiile lui Vela, Despescu şi Arafat validate de preşedintele Iohannis

  • Ioan Rotundu
  • 1 April 2020, 17:23
Guvernul Orban susţinut de preşedintele Klaus Iohannis,pare decis să lupte împotriva pandemiei de coronavirus aplicându-ne nouă amenzi din ce în ce mai aberante ca sumă, de la mii la zeci de mii de lei, amenzi care nu mai impresionează p
e niciun român.
În astfel de situaţii românul u numai că nu mai respectă obligaţiile ce-i revin prin legile adoptate, dar râde de prostia celor care-l pede4psesc pentru că niciun om normal nu-şi poate închipui că astfel de amenzi vor fi încasate vreodată.
Dar sub ameninţările cu amenzi de fapt stau ascunse incompetenţele guvernanţilor, incapacitatea lor de a lua măsurile cuvenite pentru ca cetăţenii să conştientizeze pericolul şi să realizeze că singura lor salvare este să se protejeze singuri de infecţiile cu coronavirus şi nu de frica amenzilor.
Mă uit la fostul primăraş de Caransebeş, Marcel Vela (foto), pus politic, nu ştiu pentru ce merite în PNL, ministrul de Interne. Omul vorbeşte exact la foştii activişti PCR şi nu se deosebeşte prin nimic de capacitatea lor limitată la vorbe goale. Vela perorează măsuri anapoda dar nu-i lipseşte emfaza de a transmite mesajul că el este autorul acestor ordonanţe militare. Sunt curios dacă şi după trecerea pandemiei va fi tot atât de mândru de ordonanţele sale!
Poliţistul Despescu, ajuns secretar de stat la Interne tot numit politic, se răsteşte la noi cu o voce forţat milităroasă că poliţiştii lui au aplicat câteva mii de amenzi şi că vor aplica şi mai multe. Poliţistul din el, de fapt miliţianul din el, nu are capacitatea de a înţelege că nu cu amenzi se controlează răspândirea pandemiei, ci cu măsuri umane menite să intre în sufletul românului şi să le respecte din buna lui cuviinţă. Românul are în sânge respectul faţă de lege dar nu şi atunci când legea îşi bate joc de el şi-l umileşte fără să fie vinovat.
Mai mult, la Mileanca un poliţist ce-a primit ordin politic de la şeful lui, care şef l-a primit de la PSD Botoşani, a blocat activitatea voluntarilor care ajutau persoanele vârstnice şi l-a amendat pe funcţionarul din primărie Ioan Ursachi care răspunde de situaţiile de urgenţă, deci este competenţa sa să organizeze astfel de acţiuni. , Totul pentru că aşa a vrut primarul PSD Alexandru Azamfirei. La Mileanca se petrec lucruri incredibile, toate girate de m autorităţile poliţieneşti controlate de PSD Botoşani.
Doctorul Arafat, care a supervizat dezastruos nenorocirea de la Colectiv, conduce acum şi mai incompetent activitatea medicilor de la Unităţile de Urgenţă medicală. Îi trimite să lupte cu coronavirusul fără echipament de protecţie. Deşi ştia ce se va întâmpla şi în România când va da pandemia peste noi, n-a luat niciun fel de măsuri pentru a-i proteja pe medici. Iese şi el alături de militărosul Despescu şi incompetentul Vela să ne ameninţe cu amenzi că de o mai bună organizare a medicilor din prima linie n-a demonstrat că ar fi priceput.
Pe la uşile apartamentelor bat cititorii de contor la energie electrică şi gaze să intre în interior. Dacă nu le dai drumul, ţi se taie gazul şi curentul. Dacă le dai drumul, te poţi pricopsi de la el cu ceva coronaviruşi pe care, la rându-i, i-a luat de la o familie aflată în izolare. Primăraşul de provincie Vela n-a avut capacitatea de a recepta acest fenomen şi a-l reglementa prin ordonanţele sale milităroase.
Nu ni se spune la ce ne putem aştepta în zilele, săptămânile următoare. Nu pot să cred că preşedintele Iohannis, care laudă ordonanţele tâmpite ale lui Vela, nu are pe masă un raport cu privire la ce va urma. Specialiştii de la SRI au creat un model matematic prin care au stabilit maximul îmbolnăvirilor cu maximul de morţi şi care ar fi minimul dacă guvernul ar lua măsurile potrivite în astfel de situaţii. Nu ni se spune maximul de îmbolnăviri şi morţi, deşi tocmai aceste cifre ar avea un efect extraordinar asupra populaţiei de a fi convinsă să respecte măsurile deja anunţate.
Cititorul Jurnalului, Dan Ungureanu, ne-a trimis următorul mesaj: „Bună ziua Având în vedere ca populația civila este amenințată cu amenzi - vezi și ultima conferință a președintelui - va rog sa va documentați și sa informați cititorii de ce primăriile nu sund amendate ca nu au pus în aplicare legislația - în special cu privire la dezinfecția scarilor de bloc și montarea dezinfectantilor Legea trebuie aplicata fără a se accepte scuzele autiritatilor”
. Corectă observaţia cu neamendare autorităţilor locale care nu-şi fac treaba sau a celor care-i împiedică pe alţii. Dar aberaţia lui Vela de a pune sisteme de dezinfectare la intrarea în bloc este imposibilă de pus în practică. Primăriile au primit această obligaţie dar nu li s-au dat şi banii necesari. În Botoşani sunt peste 10 mii de scări de bloc care ar necesita o sumă imensă pentru punerea în practică a prevederii. Iar legea Finanţelor nu permite primăriilor să cheltui bani publici în interesul privat al cetăţenilor. Pur şi simplu această obligaţie transmisă primăriilor este una generată de mintea unui tâmpit şi nu a unui ministru cu minte de om normal.
Dar suntem la început cu lupta împotriva pandemiei şi trebuie să ne aşteptăm la măsuri şi mai drastice însoţite de amenzi uriaşe. Ne vom răfui cu aceşti politicieni care de care mai neisprăvit după trecerea pandemiei. Vin alegerile iar noi le vom putea achita amenzile cu care ne copleşesc acum. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Regele tâmăiţilor
Epigrama săptămânii
Ioan mamaische
Horoscopul săptămânii 30.03 5.04.2020
Urmărit pentru a fi omorât de către interlopii din Poliţia Ştefăneşti
Primarul oraşului, Florin Buţura, m-a avertizat asupra pericolului care mă paşte
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 27.03.2020
Lumea lu rotundu De la Botosani la Verona - Invierea II
TELE'M BT: Dosarul zilei . Cristian Roman, şeful Cabinetului prefectural
Cum au reuşit corupţii din Ştefăneşti să ia prizonier oraşul cu tot cu primar
Ioan Rotundu
Liviu Edu, funcţionar în primărie, bătut măr de protejatul poliţiştilor din Ştefăneşti
Ioan Rotundu
Funcţionarul public Edu cere protecţie de la IJP Botoşani
Noi dovezi privind corupţia
Coronavirus: Apel disperat din Dorohoi către surzii din DSP şi ITM Botoşani
Invenţia primarului din Corni în lupta cu coronaviruşii
Ioan Rotundu
Formens Botoşani s-a alarmat, apoi a tăcut. De ce oare?
PNL propune impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10 la 95%.
Care sunt amendamentele
Cum a executat Poliţia Rurală Darabani ordinul primarului socialist
Adică PNL ţine vaca de coadă şi PSD o mulge.
Primăria Mihai Eminescu: Comunicat de presă
Comunicat de presă: Facilități fiscale pentru contribuabili
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 3.04.2020
Dosarul zilei TELE'M Botosani : Secretele "Fetei Verzi"
Mileanca: Analfabetă funcţională? Nu, director de şcoală
Ioan Rotundu
De la Botosani la Verona Diaspora I
Declarat nebun ca să nu poată depune,mărturie împotriva fostului şef IJP Suceava
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă