Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4997
De la 07 Ianuarie 2003
122228222
Editorial

Abramburica, cu forţe proaspete, continuă demolarea învăţământul

  • Ioan Rotundu
  • 10 December 2018, 15:24
De parcă învăţământul românesc n-ar fi fost îndeajuns de bulversat şi dezorganizat, revenită ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, supranumit㠄abramburica”, reia cu noi forţe demolarea sistemului. Deja a anunţat că va modifica Legea educaţiei, modificările intenţionate neavând nici pe departe rolul de a îmbunătăţi actul educaţional ci, dimpotrivă, de a-l cosmetiza prin organizarea de examene de evaluare, de admitere în şcolile profesionale şi licee cu subiecte cât mai facile menite să acopere incompetenţa cadrelor didactice.
În acelaşi timp, Andronescu nu şi-a propus să rezolve definitiv problema tipăririi manualelor şcolare în timp util,, în special calitatea acestora sub aspectul conţinutului, nu vizează o degrevare a orarului şcolar ca elevii să poată avea timp de recreare, de lectură particulară, de participare la activităţi extraşcolare precum cele sportive, culturale sau creative. În schimb, proaspăt scăpată de „dosarul Microsoft” prin prescrierea faptelor, vrea din nou să-i doteze pe elevi cu tehnică computerizată, să asigure în fiecare clasă o tablă inteligentă, laptop-uri pentru profesori, etc., fără a fi interesată de întreţinerea spaţiilor de învăţământ, de noi grădiniţe, de eliminarea din şcoli a învăţământului în trei schimburi.
Una peste alta, Andronescu a revenit în fruntea ministerului Educaţiei pentru a continua politizarea sistemului şi pentru a epura învăţământul de acele cadre didactice care nu se supun voinţei şi intereselor PSD.
În şcoli a crescut numărul elevilor agresaţi de profesori. Bătăile se ţin lanţ în clase, pe holurile şcolilor, în grădiniţe iar numărul plângerilor penale depuse împotriva cadrelor didactice bătăuşe a crescut proporţional cu scăderea calităţii învăţământului, a slabei pregătiri a elevilor din cauza pregătirii profesionale slabe a profesorilor.
Politizate integral, Inspectoratele şcolare sunt instituţii care nu numai că acoperă manifestările abuzive ale profesorilor înregimentaţi în PSD dar şi promovează aceste nulităţi profesionale în funcţii de inspector şcolar şi director. Inspectoratele şcolare, directorii de şcoli sunt de fapt nişte executanţi ai intereselor PSD, sunt propagandiştii ideali ai partidului în rândul părinţilor elevilor.
Iar Andronescu n-a revenit în funcţia de ministru pentru a stopa şi reduce efectele acestui fenomen. Ea doar anunţă înfiinţarea de comisii de anchetă, fără a anunţa public şi care au fost măsurile luate. O face doar dacă cel implicat are alte orientări politice decât cele ale PSD-ului.
Vă mai amintiţi cazul acelor elevi din Argeş care au dormit în noaptea sărbătoririi Centenarului Unirii în catedrala ortodoxă din Alba Iulia? Andronescu a trimis rapid o anchetă la şcoala din Argeş pentru a se lua măsuri împotriva profesorului. În loc ca acest profesor, fie el şi de Religie, să fi fost felicitat că a dus copii la Alba Iulia la un astfel de eveniment organizat odată la 100 de ani, el a fost supus anchetei. În loc ca ministrul să anunţe că va lua măsuri ca elevii care participă la astfel de evenimente să aibă condiţiile de deplasare şi cazare asigurate corespunzător, a interzis organizarea unor astfel de deplasări.
Dacă evenimentul de la Alba Iulia ar fi fost unul organizat şi dedicat PSD-ului, atunci Andronescu ar fi avut o altă atitudine, dacă nu cumva ar fi trecut totul sub tăcere. La Bucureşti, peste 13 mii de copii învaţă în trei schimburi. Tavanele se prăbuşesc peste elevi, grădiniţele sunt insuficiente iar primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, cea despre care se spune c㠄umblă cu moaştele BOR în chiloţi” alocă zeci de milioane de lei la Catedrala Neamului şi alte zeci de milioane de lei la bisericile de cartier, la într4ecere cu primarii de sectoare, toţi ai PSD.
Cu Ecaterina Andronescu din nou la cârma ministerului Educaţiei, nu avem a ne aştepta la o îmbunătăţire a actului educaţional şi a condiţiilor de învăţământ în şcoli. O înrăutăţire a condiţiilor prezentului, cu siguranţă. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 10– 16.12.2018
Catrenul săptămânii
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 7.12.2018
Lumea lu' Rotundu: 1 Decembrie 2018 - Dangeni
Vădana de la Cotroceni se tânguie de amploarea corupţiei
Ioan Rotundu
Neruşinatelor, aţi pângărit până şi ingenuitatea copilăriei!
Ioan Rotundu
De la Dobârceni, directoarea preoteasă a sărit dealul la Dângeni
Ioan Rotundu
6 amânări a pronunţării într-un dosar de înaltă corupţie
Ioan Rotundu
Victor Ciorbea sesizează Curtea Constituțională
pe motiv că deținuților le este încălcat dreptul la viață intimă
La toată hărmălaia politică, pândarul este UDMR
Ioan Rotundu
Dinamica economică: Ferma de vaci Marocico
Traditii pierdute - Festival de colinde la Pomarla
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog