Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Economic
Editorial
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14031
De la 07 Ianuarie 2003
122899680
Editorial

Acui armă-i răzbunarea?

  • Ioan Rotundu
  • 18 September 2013, 23:00
Deşi a trecut un an de la alegerile locale şi ar fi trebuit ca aleşii noştri să lase luipta electorală pe care oricum au câştigat-o şi să se pună pe treabă. Unii aleşi locali în funcţia de primar au înţeles că de vreme ce au câştigat alegerile este în avantajul lor de viitor ca să înceapă să-şi onoreze promisiunile, adică să facă administraţie publică în avantajul celor care l-au votat.
Nu la fel pare să gândească şi Ovidiu Portariuc, primarul municipiului reşedinţă de judeţ Botoşani. Portariuc încă se mai crede în campanie electorală şi continuă lupta cu adversarii politici. El încă n-a făcut nimic pentru botoşăneni din ce-a promis în campanie dar, în schimb, a reuşit să bulverseze activităţile locale care începuseră să funcţioneze bine.
Mai întâi a decapitat societatea Urban Serv într-un moment când oraşul intra în iarnă. A înlocuit managerul care făcea salubritate de-o viaţă, mă refer la Gheorghe Pricopie, cu un tânăr inginer care nu ştia nici câte urechi are omul. Până şi Portariuc a fost nevoit să recunoască că a greşit, deşi şi-a recunoscut greşeala în felul său, adică minţindu-ne precum l-a văzut că minte şi pe şeful său politic, premierul Victor Ponta.
Numirea la urban Serv a lui Simion Drelciuc continuată cu schimbarea şefului pieţei a generat noi scandaluri, noi proteste pe care Portariuc le-a tratat în stil dictatorial că şi marii dictatori ai lumii l-ar fi invidiat dacă n-ar fi mierlit-o prin guri de canal, în ştreang sau în faţa plutonului de execuţie.
La Eltrans, lucrurile mergeau strună sub mâna pricepută a managerului Victor Ivănescu. Mort-copt, primarul Portariuc îl voia înapoi şef pe Comariţa, un ratat al muncii de conducere şi care a distrus activitatea societăţii câtă vreme a fost manager sub bagheta primarului Florin Egner.
În ciuda protestelor salariaţilor, proteste pe care le-a tratat cu dispreţ, a acceptat doar un compromis cu liberalul Florin Ţurcanu, co-lider al USL şi a adus manager pe un anonim numit Şmit. Sub Şmit dezastrul economic al societăţii din perioada manageriatului lui Comariţa începe să revină.
Însă dorinţa arzătoare de răzbunare a lui Portariuc este să-l vadă dat jos din fruntea Locativei pe fostul primar Cătălin Flutur. Chiar a plătit din banii publici un audit de 33 mii euro la o firmă străină numai să-i găsească nod în papură lui Flutur şi să-l dea afară din funcţie. Se pare că dorinţa sa va rămâne neîmplinită, pentru că cei din Consiliul Local Municipal nu sunt dispuşi să devină părtaşi la măgăria sa.
La societatea Moden Calor, sub manageriatul lui Ioan Diaconu, treburile au luat-o pe drumul cel bun iar la Botoşani gigacaloria a ajuns la un preţ de invidiat pentru unităţile de profil din ţară. Numai că Portariuc nu agreează competenţa şi bunul mers al unei activităţii. L-a şantajat pe Diaconu că dacă nu demisionează nu-şi va aloca subvenţia la căldură şi, astfel, îi va ridica în cap tot oraşul. Diaconu a înţeles situaţia şi na făcut un pas înapoi, lăsând şefia lui Florin Sandu, fostul său director adj. Dar Portariuc nu este mulţumit ca Diaconu să rămână vioara a doua. El îl vrea scos pe poarta societăţii. De ce? Miza este una puternică şi p voi trata separat.
Ştiţi ce este interesant? Toate aceste societăţi sunt subordonate Consiliului Local Municipal şi nu primarului. Juridic, primarul n-are nicio o competenţă să se implice în activitatea acestor societăţi. Şi, totuşi, o face. De ce oare? Simplu, vrea pedeserizarea întregului aparat din aceste societăţi. Nu-l interesează competenţa profesională, rezultatele muncii managerului, faptul că cetăţenii beneficiază de o serie de facilităţi. Portariuc vrea ca prin aceste societăţi să respire numai membri PSD.
Probabil că Portariuc nu vrea să uităm niciodată ce-am pătimit sub bagheta celuilalt primar PSD, Florin Egner. El vrea să curgă sânge, nu numai de oameni politici ci şi de la oamenii de rând, adică de la noi. A cui armă o fi răzbunarea? În cazul de faţă a celui pe care botoşănenii l-au votat tot din răzbunare politică. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Replica bărbatului către iubită
Victor Ponta, pe locul doi in topul liderilor politici cu cele mai multe minute petrecute in studiourile TV
Mizele renegocierii noului sistem de redevenţe petroliere
Victor Ponta: Săptămâna viitoare adoptăm Codul insolvenţei
Cum răspunde Victor Ponta la protestele sindicatelor din transporturi
nu se mai pot face toate afacerile metroului prin firma sindicatului
Torţionarii vor plăti victimelor despăgubiri de 25%-70% din venitul lunar pe o perioada de cinci ani
Patriarhul şi embargoul
Comunicat de pres㠖 Secţia etnografică a Muzeului Judeţean Botoşani
Comunicat de pres㠖 Primăria Botoşani
Botoşani: Aparţine primarul Poortariuc lumii interlope?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog