Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8866
De la 07 Ianuarie 2003
122580805
Editorial

Adio, şandramalelor lui Portariuc!

  • Ioan Rotundu
  • 9 April 2014, 23:00
Dacă botoşănenii n-au uitat, că pe la noi memoria colectivă când vine vorba de promisiunile politicienilor este foarte scrută, îşi mai aduc aminte de acea panaramă publică pusă în scenă la Botoşani de baronul de Constanţa, Radu Mazăre.,br> Este vorba de acea cacealma trasă botoşănenilor cu construcţia unor locuinţe ieftine pe terenul fostei UM 01189, când Ovidiu Portariuc şi Radu Mazăre se întreceau în a turna mortar cu canciocul în nişte gropiţe săpate în grabă cu un hârleţ de un slugarnic social-democrat.
Botoşănenii, mari amatori de spectacole prost rreizate, s-au adunat turmă în jurul celor doi şarlatani ai PSD şi au aplaudat îndelung construcţia viitoarelor locuinţe anunţate a fi mai ieftine ca braga.
Ieri, am privit las televizor mult lăudatele locuinţe ieftine dăruite de baronul Mazăre constănţenilor săraci dar mai ales ţigani. În fapt, sunt doar nişte containere clădite unele peste altele. O garsonieră are 6 mp iar un apartament cu 3 camere cel mult 20 mp. Aceste containere le-am mai putut vedea, dar mult mai confortabile, la inundaţii din Baranca – Hudeşti şi cei din Rădăuţi Prut, dăruite celor sinistraţi de către foştii premieri Tăriceanu şi Boc.
Ei, bine, containerele lui Mazăre au costat în jurul a 2000 euro bucata. S-a tot lăudat şi continuă să o facă primarul Mazăre că le-a oferit constănţenilor săraci case ieftine. Da, le-a oferit nişte chicineţe în care omul de la ţară, cu respect pentru animalele din curte, nu le-ar folosi nici pe post de coteţ, darămite de grajd. Pe acele locuinţe Mazăre a cheltuit din bugetul Primăriei Constanţa 10 milioane de euro. Sunt în jurul a 2000 de containere care, la preţul pieţei de 2000 euro bucata fac doar vreo 4 milioane de euro, Adăugând transportul, montatul şi conectarea la utilităţi putem spune că s-au mai cheltuit vreo 2 milioane, în total aproximativ 6 milioane de euro. Restul de 4 milioane de euro până la suma de 10 milioane s-au topit între Mazăre şi israelianul care a dat mită să obţină amenajarea containerelor.
Când Mazăre a fost reţinut de procurorii DNA, am auzit şi prin Botoşani voci care spuneau că la ce-ar fi dat mită israelianul pentru a construi locuinţe ieftine şi că totul este o răzbunare politică a lui Băsescu faţă de Mazăre. Iată că din ancheta procurorilor DNA n-a reieşit c-ar fi o răzbunare politică ci un jaf ordinar asupra banilor publici din bugetul Primăriei Constanţa.
Aşa privite lucrurile, se pare că mita de 175 mii euro primită de Mazăre de la israelian ar fi una derizorie. Chiar şi cea de 40 mii euro dată fratelui său, senatorul Alexandru Mazăre, pare minusculă faţă de dispariţia unei sume de vreo 4 miliaoende euro. Cu certitudine că procurorii DNA au în vedere şi alte sume primite mită de Mazăre dar l-au agăţat pentru una măruntă ca, apoi, să ajungă şi la partea infracţională consistentă. Premierul Ponta nu este chiar străin de afacerile lui Mazăre cum s-a dovedit a nu fi străin nici faţă de cele ale baronului de Mehedinţi, Adrian Duicu. Apropoul lui Ponta pe blogul personal cum că din toamnă s-ar putea retrage din politică poate fi privit şi ca un angajament unilateral faţă de procurorii DNA gen „lăsaţi-mă pe mine în pace că mă dau la fund”.
Revenind la spectacolul-panaramă pus la cale de Portariuc prin invitarea lui Mazăre la Botoşani, botoşănenii ar trebui să le mulţumească procurorilor DNA că l-au umflat pe Mazăre. El era din nou invitatul lui Portariuc, cu tot cu harem, ca să mai toarne nişte mortar pe terenul Armatei, prostindu-i pe botoşăneni să voteze candidaţii PSD la europarlamentare.
Cu Mazăre la DNA, Portariuc nu va mai îndrăzni să ridice şi la Botoşani şandramale de genul celor din Constanţa. Portariuc va trebui să-i mulţumească lui Dumnezeu că l-a ferit de un păcat gen Mazăre şi va petrece Paştele în libertate. E drept, are Portariuc alte păcate, dar se pare că pe lista procurorilor DNA este mai pe la coadă, el fiind baron social-democrat cu statut prea proaspăt ca să fi putut şterpeli din banii publici milioane de euro cum au făcut marii baroni cu state vechi în PSD şi bine căliţi în lupta cu sustragerea banului public.
Însă cel mai mult îmi plac declaraţiile premierului Ponta când susţine că are mare încredere în cei ca Duicu, Constantinescu, Cosma, Bunea, Mazăre etc. toţi încătuşaţi de DNA. Toţi aceştia fac parte din „cel mai cinstit guvern postdecembrist” pe care Ponta l-a oferit în dar românilor. Bădiţa Caragiale ar fi spus prin gura vreunui personaj al său „curat murdar Guvernul Ponta”. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Dorinţa lui Mazăre
Reţeta zilei: Escalop de porc cu sos de ciuperci
Deficitul balanţei comerciale din februarie 2014: 1,4 miliarde lei
Distrugătorul USS Donald Cook ajunge joi în Marea Neagră
SUA si UE se pregătesc pentru etapa a treia a sancţiunilor împotriva Moscovei
sunt vizate băncile şi companiile energetice ruseşti
Guvernul a modificat Legea Educaţiei în favoarea unei categorii de profesori
Mii de pachete de ţigări de contrabandă ascunse în căruţă, sub vreascuri
Botoşani/Frumuşica: Cum poţi face dintr-o afacere modestă una prosperă
Ioan Rotundu
DNA: Mihail Vlasov, trimis in judecată pentru trafic de influenţă
Alune americane
Vadim Tudor poate candida la alegerile europarlamentare
SUA: Mai mulţi elevi au fost înjunghiaţi într-un liceu din apropiere de Pittsburg
Europarlamentarii PDL ii cer "socialistulului" Martin Schulz să demisioneze
Mircea Diaconu poate candida la alegerile europarlamentare,
Radu Mazăre va fi cercetat ăn stare de libertate
Preşedintele CJ, Adrian Duicu, şeful IPJ şi liderul PSD Orşova rămân în arest
Adunarea parlamentară a Consiliului Europei analizează sancţiuni pentru delegaţia Rusiei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog