Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13063
De la 07 Ianuarie 2003
122898712
Editorial

Am ales mămăliga, nu cozonacul occidental

  • Ioan Rotundu
  • 12 November 2013, 23:00
Aflat în Franţa, prietena lui Băsescu şi duşmanul de Schengen al lui Ponta, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a ţinut să le facă pe plac şi a declarat că România nu va întra în spaţiul Schengen în anul 2014.
Declaraţia demnitarului european a fost foarte clară şi precisă pentru premierul român Victor Ponta care, deşi ştie că România va rămâne în afara acestui spaţiu continuă să mintă că anul care vine va veni şi cu porţile Schengen deschise.
Românii de rând nu au habar ce înseamnă intrarea României în acest spaţiu şi de aici lipsa lor de reacţie la adresa Guvernului Ponta. Nici o autoritare românească de soi, vreo asociaţie civilă neguvernamentală, vreun politician de marcă nu s-a ostenit să le explice românilor de ce este important ca România să facă parte din spaţiul Schengen, care sunt avantajele pentru noi, cei din ţară, dar mai ales pentru milioanele de români care muncesc prin ţările Uniunii Europene.
Eram la un pas de a intra în acest spaţiu când datorită monstruoasei coaliţii parlamentare pusă la cale de liderii USL Crin Antonescu şi Victor Ponta, Guvernul Ungureanu a căzut în urma unei moţiuni de cenzură. N-ar fi fost nici o nenorocire căderea Guvernului Ungureanu dacă n-ar fi urmat lovitura dată statului de drept de aceiaşi lideri ai USL şi atacurile lor concentrare asupra instituţiilor europene. Imediat ce aceste atacuri au fost declanşate de Ponta la Guvern şi Antonescu la Senat, porţile Schengen-ului s-au închis şi de atunci la lacătul pus de Olanda s-au mai adăugat lacătele Franţei, Germaniei etc. Nu din punct de vedere al securizării frontierelor avem noi probleme ci din cauza corupţiei.
Reacţiile în lanţ ale lui Ponta şi Antonescu la adresa DNA-ului cum că fac anchete la comanda lui Băsescu, atacurile la adresa Curţii Constituţionale cum că iau decizii la indicaţia lui Băsescu n-au trecut neobservate de ţările membre ale UE. Astfel de reacţii sunt considerate atacuri la adresa statului de drept, imixtiune în actul de justiţie, exact ce i-a sugerat şi vicepreşedintele SUA Joe Biden lui Ponta, când s-au întâlnit la casa Albă cum că America pune mare bază pe respectarea statului de drept şi pe independenţa Justiţiei. Numai că Ponta, cum a revenit în ţară, a şi uitat ce i-a promis lui Biden şi a atacat din nou Curtea Constituţională şi DNA-ul.
Mai există şi problema creată de maşina de vot a parlamentarilor USL care n-au votat pentru ridicarea imunităţii lui Borbely, Vosganian şi Duşa, blocând cercetarea penală. Aceste aspecte ni le reproşează acum Olanda şi Irlanda, că puterea politică care conduce România apără corupţia şi corupţii. Germania este şi ea rezervată faţă de sinceritatea guvernului Ponta de a lupta cu toată forţa asupra corupţiei şi s-a declarat dezamăgită că se continuă atacurile asupra Justiţiei şi se încalcă principiile statului de drept.
Ponta a ajuns premier iar Antonescu preşedintele Senatului prin votul majoritar al românilor. Uriaşa maşină de vot din Parlament a USL-ului s-a creat prin votul românilor. Românii au avut de ales între a rămâne la mămăliga din ţară şi a mânca din cozonacul din care mănâncă occidentalii. Am votat să mâncăm în continuare mămăligă şi nici în ruptul capului nu vrem să ne apropiem de cozonacul occidental şi să ne ospătăm aşa cum o fac polonezii, cehii, slovacii, lituanienii etc.
Desigur, există o posibilitate ca României să i se deschidă din nou porţile Schengen-ului dar numai dacă raportul Mecanismului de Cooperare şi Verificare va fi unul pozitiv. Chiar şi preşedintele Traian Băsescu a ţinut să precizeze că declaraţia lui Jose Manuel Barroso făcută în Franţa trebuie corelată cu raportul MCV. Da, o corelăm, dar tot negativ iese. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: La medic
Gastronomie: Salată de murături perfectă lângă orice fel de mâncare
În laboratoarele de fizică de la Frascati se vorbeşte româneşte
iată românii de la acceleratorul nuclear
Dispariţia a 111.000 de firme în acest an anulează efectul înmatriculărilor din 2011-2012
Analiza lui Băsescu e corectă. PSD la prezidenţiale are o problemă, e dovedit istoric
Banii către biserici să fie redirecţionaţi către Educaţie, Cercetare şi Sănătate
sociatia Secular-Umanista din Romania lanseaza un apel catre Guvern si
Marea descentralizare sau cum şi-a tras Dragnea drumuri naţionale şi a cedat portul Galaţi către Liga lui Mitică
Guvernul încasează anul viitor 344 milioane lei la buget din creşterea salariului minim
Declaraţia lui Barroso a fost citită greşit
următoarea discuţie serioasă privind aderarea României la Schengen se poate face în urma unui raport MCV pozitiv
Antonescu, despre amânarea aderării la Schengen:
o nedreptate care i se face României de câţiva ani la rând
Nu vom susţine niciodată candidatura la Preşedinţie a unor personaje toxice precum Antonescu
Manipulare marca Antena 3. DNA nu anchetează salmonella!
Guvernul prognozează că în 2014 va colecta 5 miliarde lei din noile impozite
„Este proastă ca noaptea!”
Ioan Rotundu
Botoşani/Drăguşeni: Să nu uiţi Eugene, nimic să nu uiţi!
primarul şi soţia au fugit din faţa camerei de filmat
Admir online lanseaza tombola cu premii de sarbatori ca sa cresca numarul de utilizatori logati
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog