Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
3664
De la 07 Ianuarie 2003
81983230
Editorial

„Am pierdut regina, am pierdut regele, am rămas cu nebunii!”

  • 10 December 2017, 23:00
PSD-ul are deschise cel puţin trei fronturi prin care atacă statul de drept pentru a-l înlocui cu dictatura de tip socialist, dictatură în care liderul suprem este cel care hotărăşte asupra întregii naţiuni ce şi cum trebuie făcut.
Frontul principal este deschis în Parlament unde social-democraţii duc o luptă acerbă pentru subordonarea justiţiei politicului. În momentul în care ar câştiga lupta, ar obţine puterea deplină asupra economicului, socialului, administrativului etc. pentru că puterea politică o deţin deja.
Revenirea la socialism va însemna restrângerea drastică a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, controlul statului asupra economiei şi socialului, închiderea graniţelor şi izolarea ţării de influenţa civilizaţiei occidentale şi a democraţiilor evoluate. În paralel cu bătălia care se dă în Parlament un alt front pe care atacă liderii parlamentari ai PSD s-a deschis asupra formelor de organizare a societăţii civile. În Senat tocmai a fost aprobată tacit o lege prin care asociaţiile şi fundaţiile sunt obligate să publice semestrial în Monitorul Oficial sursele de finanţare şi modul în care au cheltuit banii. Este o lege copie fidelă celei adoptată de Duma Rusiei pentru a nu permite societăţii civile să poată avea acces la valorile democraţiei şi ale statului de drept.
Pentru a se pune la adăpost de represiunea instituţiilor statului controlate politic , majoritatea firmelor şi companiilor care sponsorizează cu sume de bani asociaţiile şi fundaţiile solicită discreţie asupra gestului lor umanitar. Dacă numele acestor firme şi companii vor deveni publice, ele vor înceta sponsorizările pentru a se feri de răzbunările politicienilor.
În aceste condiţii, asociaţiile şi fundaţiile umanitare, care au grijă de persoanele neajutorate, de copii abandonaţi de părinţi, de bolnavii de cancer sau boli incurabile, asociaţii şi fundaţii care asigură respectarea drepturilor românilor care muncesc sau învaţă în străinătate nu vor mai putea funcţiona. De ce are nevoie statul să cunoască la bănuţ cine finanţează aceste forme de organizare ale societăţii civile şi cum cheltuiesc ele banii de vreme ce nu sunt bani publici ci privaţi? Exact pentru a putea acţiona asupra celor care fac donaţii să nu mai facă.
Sunt fundaţii caritabile care strâng bani prin organizarea de evenimente iar donatorii se numără cu miile. Este oi bătaie de joc că transformi aceste fundaţii în scriptologi pentru a nota numele şi sumele donate de miile de cetăţeni. Mi se pare firesc ca statul prin instituţiile de contro, să verifice la aceste asociaţii şi fundaţii modul în care s-au cheltuit banii publici de care au beneficiat.
Deocamdată legea a fost aprobată tacit în Senat iar camera decizională este cea a Deputaţilor, loc unde maşina de vot a PSD-ului va funcţiona ceas. Cu o astfel de lege se va alinia şi România Rusiei şi Ungariei, cu menţiunea că Ungaria a fost deja trimisă în judecată de către Comisia Europeană şi riscă să-i fie suspendate o serie de drepturi pe care le are în calitate de ţară membră a Uniunii Europene.
Al treilea front şi el important este cel pe care luptă ministrul de Interne Carmen Dan pentru a întări puterile jandarmilor şi poliţiştilor. Cele două evenimente nefericite consumate la Rădăuţi şi Sângeorz Băi în care doi poliţişti au fost răniţi au creat ministrului Carmen Dan oportunitatea de a declanşa ofensiva de legalizare a noi puteri pentru poliţişti. Duminică, premierul Mihai Tudose a avut o discuţie cu Carmen Dan în urma căreia premierul a promis sprijin pentru promovarea legilor concepute de poliţişti.
La Sângeorz Băi poliţia a împuşcat mortal un tânăr de 22 de ani. Despre această crimă (tânărul nu era înarmat) ministrul Carmen Dan n-a pomenit nimic. Ea îi jeleşte pe poliţişti dar nu jeleşte pentru corupţia care domină Poliţia română, ascunde pe cât poate numărul abuzurilor comise de poliţişti asupra cetăţenilor de rând, incompetenţa şi mai ales tace când vine vorba de finanţare.
Din lipsă de bani pentru plata analizelor de medicină-legală infractori periculoşi stau în libertate iar rudele celor omorâţi sau schilodiţi pe viaţă plâng la uşa poliţiştilor să dea drumul la dosare în instanţa de judecată.
Aceste disfuncţionalităţi grave în funcţionarea Poliţiei nu intră în vizorul ministrului Carmen. Dan Ea vrea puteri sporite pentru a ne putea controla, ţine acasă ca să nu mai protestăm în stradă, pentru a nu vota cu alte partide în dauna PSD-ului. Femeia această n-a învăţat nimic din ce-au păţit foştii şefi ai IGP şi miniştri de Interne precum Corneliu Diamandescu sau Mihai Chiţac. Ea crede că dacă este repede ridicătoare de fustă în faţa lui Liviu Dragnea va moşteni pe veci funcţia de ministru de Interne. Nu degeaba-i blondă (foto)!
Protestatarii ieşiţi aseară în Piaţa Victoriei din Bucureşti strigau c㠄Am pierdut regina, am pierdut regele, am rămas cu nebunii!”. Extraordinară fotografie a societăţii româneşti actuale şi mai ales a clasei politice. Numai într-o ţară condusă de nebuni penalii fac legi pentru justiţie. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Dacian Ciolos: Din Platforma Romania 100 se va desprinde un partid politic
La urmatoarele alegeri, indiferent cand vor avea loc, ne vom prezenta cu o oferta politica
SUA: Sapte romani au recunoscut in fata unui tribunal federal ca au furat bani fabricand carduri false.
Ei risca 20 de ani de inchisoare
Parchetul General: Independenta financiara este o componenta esentiala a independentei Justitiei;
schimbarea acestei situatii ar demonstra dorinta de punere sub control a procurorilor
Mihai Tudose, dupa o intalnire cu Carmen Dan, despre atacurile asupra politistilor:
Lucrurile sunt scapate de sub control. Solutia - ultrajul sa nu mai fie tratat cu asa usurinta
Horoscopul zilei de 11.12.2017
Bancul zilei: Fantasticul molipsitor
Doctorul în plagiat Ionică Nechifor şi balul legumicol al oierilor
Ioan Rotundu
Oresa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 8.12.2017
Inspectorul şef al ITM Botoşani cochetează cu Codul Penal
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă