Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6870
De la 07 Ianuarie 2003
122578809
Editorial

Ambuscada PSD creată societăţii româneşti

  • Ioan Rotundu
  • 8 November 2017, 23:00
Cu chipul şi vocea omului primitiv ce stătea la intrarea în peşteră cu bâta în mână să pocnească în moalele capului pe orice animal care ar fi îndrăznit să-i violeze culcuşul, premierul Mihai Tudose anunţa ieri, înaintea începerii şedinţei de Guvern, că multinaţionalele şi băncile au scos oamenii în stradă pentru a le apăra profiturile pe care le externalizează fără a plăti taxele cuvenite României.
Se pare că avem deja o tradiţie istorică la PSD în a arunca vina asupra altora, refuzând să vadă vina de dimensiuni uriaşe care le aparţine. Dacă în spatele protestelor din iarnă Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu spunea românilor că stau banditul de Soroş, multinaţionalele şi imperialismul american , premierul Mihai Tudose vrea să fie original aşa că a postat în spatele actualelor proteste numai băncile şi multinaţionalele care şi-au învoit angajaţii să iasă la proteste pentru a împiedica binefacerile pe care PSD-ul le-a pregătit românilor.
Dragnea şi Tăriceanu s-au dat la fund, au dispărut ieri din spaţiul public când Guvernul Tudose urma să voteze modificările la Codul fiscal. Iar Tudose, plagiat la vorbă de către ministrul Finanţelor Ionuţ Mişa, a afirmat că tot ce votează ei sunt numai şi numai măsuri prevăzute în Programul de guvernare al PSD menite să crească salariile tuturor angajaţilor.
Toate organismele de specialitate economică, patronatele, sindicatele, economişti cu reputaţie internaţională au demonstrat prin calcule matematice că măsurile duc la o diminuare a salariilor şi nu la o majorare a lor. Cu toate acestea, gaşca PSD-ului tururi peste tot că salariile vor creşte, vor creşte pensiile şi că transferarea taxelor şi impozitelor asupra salariilor de la angajator la angajat asigură o creştere a veniturilor nete ale angajaţilor.
Este limpede că evreii plătiţi de Dragnea să-i consilieze pe social-democraţi în comunicarea cu societatea îşi fac cu prisosinţă datoria.. Ieri, mergând la un laborator de analize medicale să ridic un document a trebuit să aştept câteva minute. În tot acest timp, vârstnicii aflaţi în sala de aşteptare şi care numai a fi sănătoşi nu arătau, vorbeau despre protestatari că sunt plătiţi să nu lase Guvernul să-şi facă treaba . Aşadar, minciunile repetate de liderii PSD au efect la anumite categorii sociale. Aceşti vârstnici n-au făcut un calcul să vadă cât au primit la pensie de pe urma guvernării PSD. Pentru ei vorbele lui Dragnea, ale lui Tudose, ale Vasileascăi sunt sfinte.
Toată ţara pare să fie împotriva măsurilor adoptate ieri de Guvernul Tudose, numai liderii PSD – ALDE continuă să susţină că măsurile lor au menirea de a-i face fericiţi pe români şi de a dezvolta şi mai puternic economia ţării.
Nici Dragnea, nici Tăriceanu, cu atât mai puţin ministrul Finanţelor Ionuţ Mişa nu mai pomenesc nimic de creşterea salariului net al bugetarilor cu 20%, de majorarea pensiilor şi de impozitul zero la veniturile lunare sub 2.000 lei de la 1 ianuarie 2018. În schimb, inventează fel de fel de calcule matematice prin care vor să demonstreze o creştere a veniturilor nete ale salariaţilor, totul în procente, pentru că în sume absolute lefurile vor fi mai mici.
Dacă liderii de sindicat ce par a fi aleşi pe viaţă precum Bogdan Hosu şi Dumitru Costin au pus de proteste şi pregătesc o grevă generală, ei stâlpi de bază ai PSD, este limpede că situaţia este groasă de tot. Şi, totuşi, liderii PSD nu se dau bătuţi. De ce oare? Au nenorocit atât de grav starea economică şi financiară a României încât vor să plece de la guvernare, dar vor să plece daţi afară de cineva ca mai târziu să se poată apăra că dacă nu erau scoşi de la guvernare, laptele şi mierea promise aveau să curgă În casele românilor.
Liderul PNL Ludovic Orban a anunţat că va depune în Parlament o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Tudose. PSD-ul a fost în măsură să-şi demită propriul Guvern Grindeanu. De ce nu s-ar demite singur profitând de această moţiune de cenzură? Este interesant de urmărit cum vor evolua lucrurile, dar spre binele nostru nu. PSD a creat economiei româneşti o ambuscadă dar au căzut ei în ea şi acum vrea să iasă cu faţa curată. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: În căutarea lui Iisus
Horoscopul zilei de 9.11.2017
Curtea Constitutionala discuta pe 16 noiembrie cererea lui Tariceanu
privind constatarea unui conflict in urma anchetei DNA in cazul Belina
Consultantii fiscali avertizeaza: Mecanismul split TVA a devenit pseudo-optional
Politico.eu: Frans Timmermans i-a cerut lui Tudorel Toader ca legile justitiei sa nu fie modificate
fara avizul Comisiei de la Venetia
Ministrul Apararii, Mihai Fifor, s-a intalnit la Bruxelles cu seful Pentagonului, James Mattis
Daca bancile sunt nervoase, va felicit, sunteti pe drumul cel bun
Ionut Misa: Am fost primul care a initiat controale in sistemul bancar
Reactia Groupe Renault Romania, dupa acuzatiile premierului Tudose de externalizare a profitului:
Nu comentam deciziile politice ale autoritatilor
Premierul Mihai Tudose acuza Dacia Renault - fara a o numi - ca externalizeaza profiturile
Avertisment al administratorilor fondurilor de pensii:
Reducerea in premiera a contributiei la pilonul II se traduce in pensii private mai mici cu cel putin 20% pentru viitorii pensionari
Guvernul a aprobat reducerea contributiei catre Pilonul II de la 5,1% la 3,75%
Calcule Deloitte: Potentialii perdanti ai noilor masuri fiscale, programatorii si persoanele cu handicap
La Tudora, fetiţa Sofica merge acum la şcoală
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog