Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Important
Pamflet
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
28312
De la 07 Ianuarie 2003
83867136
Editorial

Anecdota neamţului Klauss

  • Ioan Rotundu
  • 16 February 2014, 23:00
În povestirile sale Petre Ispirescu are cuprinse şi o serie de snoave şi anecdote populare printre se află şi una dedicată soldatului neamţ. Cică, neamul mergea mândru şi fercheş la răzbel. În drumul său spre Rusia se întâlneşte cu un român, care-l întreabă:
- Unde mergi, neamţule?
- La răzbel, răspunse acesta mândru.
- Da-n raniţă ce ai?
- Azimă din care mănâncă împăraţii.
- Da din ploscă ce bei?
- Vin din cel împărătesc.
- Şi cu câinele ce vei face?
- El va mânca duşmanii răpuşi.
După o perioadă de timp se întorcea neamţul de la război. Întâmplarea face să se întâlnească cu acelaşi român, care văzându-l cu hainele rupte, nebărbierit şi slab de vedeai prin el, îl întrebă;
- De unde vii neamţule?
- De la răzbel, răspunse el cu glasul stins.
- Da-n ploscă ce ai?
- Apă de unde cântă broasca.
- Şi câinele unde-ţi este?
- Mâncatu-l-am!
Dacă vă amintiţi, la începutul lui februarie 2012 Guvernul Boc a demisionat iar USL îl aduse la Bucureşti pe neamţul Johannis Klaus să-l pună prim ministru independent. Mândru şi frumos ferchezuit, neamţul a fost plimbat de către cuplul Antonescu – Ponta pe la Antenele lui Voiculescu şi prezentat ca un prim ministru ce va salva România de sub regimul Băsescu.
Numai că aşa cum a păţit-o neamţul din anecdota lui Ispirescu şi Johannis s-a întors la Sibiu cu coada între picioare, dispărând o perioadă de timp din atenţia publică. După ce USL a reuşit să preia guvernarea, Johannis a fost scos din nou de la naftalină. De această dată de către liberali, care l-au şi cocoţat prim-vicepreşedinte în partid, adică al doilea după Crin Antonescu.
După ce l-au fluturat pe sub nasul românilor ca un liberal de nădejde, a fost trimis din nou la Sibiu să-şi vadă de primăria sa, fiind trecut în conservare pentru a fi scos atunci când i se va hărăzi un nou rol.
Şi iată că acest rol a apărut odată cu demisia de la Interne a liberalului Radu Stroe. Din nou liberalii l-au adus la Bucureşti pe neamţul nostru pentru a-l face ministru şi chiar ceva mai mult: viceprim-ministru, un fel de sulă în coasta lui Ponta.
Cum social-democraţii n-au a-l ponegri pe Johannis pentru că tot ei l-au făcut erou naţional în februarie 2012, susţinându-l ca premier independent, au apreciat public decizia colegilor liberali şi au început să le-o coacă prin culise invocând fel de fel de motive.
Preşedintele Băsescu, care a simţit că poate profita de pe urma scoaterii lui Johannis de la naftalină, a declarat şi el public că s-ar bucura mult să lucreze cu neamţul ministru la Interne, ceea ce a turnat gaz pe focul social-democraţilor.
În momentul de faţă toată lumea declarată că Johannis Klaus este cel mai bun om pentru funcţia de ministru la Interne dar prin culise fiecare partid, chiar şi liberalii, s-ar simţi mult mai mulţumiţi dacă neamţul s-ar duce la Sibiul său.
Este limpede, liberalii l-au scos pe neamţ la bătaia cu PSD-ul cu dublu scop: ori obţin mai mult decât au ca număr de miniştri, ori îi obligă pe social-democraţi să-i scoată de la guvernare, ceea ce şi urmăresc.
Ponta şi ai lui s-au prins de jocul liberalilor şi fac tot ce le stă în putinţă să nu le satisfacă cererile, cu speranţa că poate liberalii vor ieşi singuri de la guvernare. Problema nu este simplă. Dacă PSD-ul scoate PNL-ul de la guvernare, liberalii vor câştiga electoral, dacă iese PNL-ul prin decizia sa, atunci PSD-ul va fi câştigătorul. O soluţie de mijloc în această situaţie nu poate exista.
Astăzi se va şti dacă neamţul Klaus va mai fi ţinut de momeală prin Bucureşti sau va fi trimis la Sibiul său pentru a fi arătat românilor într-un alt context ce nu-l cunoaştem încă. Un singur lucru este cert: neamţul nu va fi ministru la Interne şi nici viceprim-ministru. El este şi va fi primarul Sibiului.
În schimb, se va întoarce iarăşi de la Bucureşti ca şi fratele său de la răzbel. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: …s-a făcut deputat
Horoscopul zilei
Dinamica economiei: Legumicultorul Volentiru
Lumea lu' Rotundu: Podul buclucaş
Ucraina condusa de Viktor Ianukovici şi-a pierdut independenţa faţă de Rusia
Studiu: Ciuma neagră a modificat genomul uman
Mircea Geoană: Cota diferenţiată nu aduce pierderi de miliarde economiei, ci câştiguri oamenilor ce susţin economia
Presa-n gura lu' Rotundu: Emidiunea din 14.02.2014
O delegaţie PDL din care fac parte Blaga, Macovei, Flutur efectuează o vizită în Germania pentru discuţii cu CDU
Incendiu cu victima la Săveni
Flămânzi: Minciunile primarului Oloeriu ies la iveală ca urzicile primăvara
Flămânzi: Grave probleme în implementarea unui proiectul de mediu
din 1800 metri liniari de gard viu, jumătate a fost cârpittoaletele ecologice în loc să stea în parc, sunt depozitate la Baza Sportivă.
Minciuna stă cu Portariuc la masă dar şi cu deputatul Dolineaschi
Precum Ponta, Portariuc minte dar uită repede minciunile spuse
Portariuc bravează cu fapte răsuflate
CCR a făcut praf Constituţia Antonescu - Ponta
26 de articole şi alineate - neconstţtionale
Loto România: Numerele câştigătoare la tragerea din 16.02.2014
Fiola toxica. Unul dintre înalţii demnitari ai Sănătăţii minte - cine?
Botoşani: Unde a dat greş strategia medicului Eugen Prăjinaru
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă