Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9603
De la 07 Ianuarie 2003
122869670
Editorial

Antiromânismul lui Păonta

  • Ioan Rotundu
  • 6 June 2011, 23:00
În cursul zilei de ieri, Victor Ponta a declarat că i-ar fi plăcut ca alegerile de la Chişinău să le fi câştigat un partid pro-european dar nu-şi poate ascunde satisfacţia că Dorin Chitoarcă, candidatul Prtidului Liberal, a pierdut Primăria Chişinău.
"O sa-mi fie greu vreodată să uit satisfacţia domnului Dorin Chirtoacă când îl aplauda de îl dureau mâinile pe domnul Traian Basescu" – a declarat Ponta pentru Agenţia de ştiri HotNews.
Aşadar, toată democraţia acceptată de Ponta constă în a accepta doar pe cei care îmbrăţişează ideile soial-democrate, o gândire ce continuă cu fermitate gândirea comunistă botezată mai nou drept gândire socialistă modernă.
Dacă cineva are altă opţiune, precum Dorin Chitoarcă, atunci Ponta îl tratează cu dispreţ şi-l consideră duşmanul social-democraţiei sale. Iată dovada certă că Victor Ponta nu va deveni niciodată un om de stat care să participe la făurirea istoriei moderne a României şi integrarea ei în istoria europeană.
Dar trec peste nemernicia şi democraţia originală a lui Victor Ponta şi mă opresc asupra unui fapt mult mai grav. Indirect Ponta s-a bucurat de succesul comuniştilor controlaţi de Moscova într-o zonă geografică ce istoric, lingvistic şi cultural aparţine României. Ponta şi-a manifestat pe faţă antiromânismul care-l domină. Să ne ferească Dumnezeu ca acest om să ajungă vreodată în vreo înaltă funcţie de decizie pentru că ne va nenoroci ca popor şi ne va servi pe tavă ruşilor.
Pe de altă parte comportamentul lui Ponta mi se pare firesc. El este produsul lui Iliescu, om politic format la Moscova în ideologia bolşevică. Iliescu este cel care a chemat ruşii la revoluţia din decembrie 1989. Norocul nostru că n-au venit.
Să ne amintim cum Mircea Geoană, până de curând liderul PSD, tot la Moscova a dat fuguţa înaintea alegerilor prezidenţiale din 2009. Nici în ziua de azi nu ştim pentru ce s-a dus la Moscova.
În perioada cât a fost ministru de Externe în Guvernul Roman, alt lider PSD, Adrian Năstase, tot cu Moscova a cultivat cele mai strânse relaţii. La aşa mentori nici că ne puteam aşteptat de la Ponta să aibă o gândire europeană, de viitor om de stat hotărât să-şi apere poporul din ţară şi de peste hotare.
Cel mai mare rău din istoria modernă a României l-au făcut ţării comuniştii, după organizarea lor în partid, la 8 mai 1921. De la înfiinţarea sa, Partidul Comunist a luptat numai împotriva intereselor naţionale şi au promovat politica Rusiei bolşevice de dezmembrare a României. Comunismul fiind strămoşul lui Ponta, avem şi explicaţia pentru care Ponta s-a bucurat că Dortin Chitoarcă a pierdut alegerile. Românismul promovat de Chitoarcă, politica sa antirusă şi pro-europeană nu fac doi bani în faţa lui Ponta. El nu-l poate accepta pe Chitoarcă pentru că l-a aplaudat pe preşedintele României, care de această dată s-a nimerit a fi Băsescu.
Ce nu ştie Ponta, este ce istoria care se va scrie despre aceste momente ale României, chiar despărţită de apa Prutului, îi va oferi multe surprize iar el va constata cât de mic a fost ca politician dar mai ales ca om şi român.
Pe scena politică a Republicii Moldova, în ultimii ani au avut loc schimbări esenţiale de natură pro-europeană iar preşedintele Băsescu are meritul său în aceste schimbări radicale. Despre rolul preşedintelui României în schimbările din Republica Moldova ştie Voronin, ştie Putin, ştiu anumiţi factori politici ai UE numai Victor Ponta nu ştie nimic.
Nu-i bai, ar spune ardeleanul, îi va furniza istorie informaţiile care-i lipsesc acum pentru că este prea orbit de dorinţa accederii la putere ca să mai aibă timp să se ocupe şi de problemele naţionale şi de identitate ale poporului român.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Romantism de Caracal
Ajutată de pompieri să intre în casă
Caricatura zilei
Cal salvat de pompieri dintr-un canal
Proiectil descoperit în curtea unui localnic din Hilişeu Horia
Primar PSD condamnat la 12 ani de închisoare
pentru obţinerea ilegală de fonduri prin APIA
USL propune propria variantă de modificare a legislaţiei electorale
maximum 300 de parlamentari şi interzicerea migraţiei politice
O familie de americani din Florida a executat silit o banca
Un nou moment de referinţă în fizică
atomii de antimaterie au fost izolaţi peste 16 minute in laborator
Patriarhia solicită Parlamentului declararea zilei de 30 noiembrie zi liberă
UE anuntţă compensaţii financiare pentru producătorii de legume
Costurile de împrumut ale României au atins la cel mai scăzut nivel din noiembrie
De ce Ţurcanu preşedinte al CJ
Împărţirea administrativ teritorială creează tensiuni în PDL
Un astronom amator susţine că a descoperit "dovada" existentei vieţii pe Marte
AIE-2 l-a îngropat pe Chirtoacă? Cine e la rând?
Oprişanu îl bumbăceşte din nou pe Flutur
social-democratul continuă să creeze locuri de muncă
PDL-işti botoşăneni în conducerea partidului
Botoşaniul trebuie să aibă transport cu bio-combustibil
Activităţi inedite la Şcoala Dângeni
Cei der la Spitalul judeţean aşteaptă o majorare de salarii
Profesorii îşi vor primi salariile prin artificii statistice
Legea Educaţiei continuă să genereze dispute
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog