Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3911
De la 07 Ianuarie 2003
122575850
Editorial

Antonescu şi Geoană i-au dezamăgit pe botoşăneni

  • Ioan Rotundu
  • 17 May 2009, 23:00
Doi şefi de partide s-au succedat la sfârşitul săptămânii trecute prin Botoşani. Este vorba de şeful liberalilor, Crin Antonescu şi de şeful PSD, Mircea Geoană.
Crin Antonescu şi-a petrecut ziua de joi prin a fi prezent şi a cuvânta în mai multe locaţii. Vizita s-a a început cu oraşul Săveni, unde primarul liberal Relu Târzioru a adunat în faţa primăriei vreo două sute de persoane. Flancat de Târzioru şi Florin Ţurcanu, liderul liberal şi-a început discursul atacând lipsa de inapetenţă a Guvernului Boc de a lupta cu criza economică. Numai că tot discursul său a fost perceput de către majoritatea celor prezenţi ca având puternice accente false, urmările Guvernului Tăriceanu, mai ales prin măsurile luate în ultimele luni de guvernare, fiind şi acum vizibile.
Chiar dacă Antonescu este înzestrat cu darul oratoriei, discursul său cu nuanţe ironice prinde bine în Parlament, dă bine la televizor, dar pică prost în faţa unei adunături de oameni deznădăjduiţi, care nu mai au ce pune pe masă, ca să mai amăgească foamea la copii. Nici la Botoşani, la întâlnirea cu oamenii de afaceri organizată la Hotel Rapsodia, discursul său n-a avut nuanţe botoşănene, el continuând critica Guvernului Boc, care nu ştie cum să înceapă lupta cu criza economică şi îi ameţeşte de cap pe români cu măsuri pe care azi le anunţă cu emfază şi a doua zi le retrag, sub presiunea societăţii civile şi a protestelor publice.
Poate că Antonescu ar fi trebuit să se fi informat , sau să fi fost informat de liderii locali, că prin vizitele sale ministeriale pe la Botoşani, Ludovic Orban, ca ministru al Transporturilor, nu s-a ţinut de promisiunea de a aloca bani să se refacă şoseaua ruptă de la Dealu Mare şi nici să se înceapă construcţia vămii de la Rădăuţi Prut, cum nu a alocat bani nici pentru modernizarea drumului european de la Tg. Frumos spre Suceava.
Ministrul Adomniţei, ajuns şi el prin Botoşani, a promis că dă bani să se finalizeze construcţia nouă a Liceului „Laurian”, dar a uitat de promisiune imediat ce a ajuns la Bucureşti. Poate că botoşănenii ar fi meritat mai întâi nişte scuze de la liderul PNL, pentru neajunsurile create botoşănenilor de Guvernul Tăriceanu, după care să-l critice pe cel al lui Boc. Ar fi câştigat mai mult în simpatie, ar fi fost mai credibil şi mai convingător în criticile sale. Încadrat de către Relu Târzioru şi Florin Ţurcanu, mă îndoiesc că va culege multe voturi la europarlamentare şi viitoarele prezidenţiale.
Sâmbătă a fost rândul lui Mircea Geoană să cutreiere judeţul nostru. Cei din conducerea locală l-au dus la Tudora şi Vorona, unde au primari de-ai lor. „Prostănacul” s-a lăsat dus prin cele două comune, fără a crâcni. A cuvântat şi el, reglându-şi tirul verbal tot asupra fostului Guvern Tăriceanu. Numai că „plebea” adunată la semnul discret al primarilor social-democraţi, aştepta să audă de la Geoană cu totul altceva. Şi tudorenii şi voronenii voiau să audă cum rămâne cu subvenţiile în agricultură, de banii pentru lucrările agricole executate într-o proporţie alarmant de mică, de subvenţiile pentru creşterea animalelor şi plata rentei viagere asupra terenului, etc. În păsăreasca sa desprinsă de realităţile satelor româneşti, Geoană a cuvântat despre nenorocirile comise de Tăriceanu şi despre neînţelegerile de la guvernare pe care le are cu PDL.
Şi în gura lui Geoană astfel de critici au sunat fals. Ştie o ţară întreagă că el a susţinut din umbră Guvernul Tăriceanu în toate măsurile luate, că el, cu guriţa sa, a promis majorarea pensiilor şi a salariilor profesorilor, iar acum vorbeşte de parcă nu el era cel cu promisiunile în campania alegerilor parlamentare din toamna anului trecut.
De candidat candidează la preşedinţia României, dar de ales mă îndoiesc că va fi ales. Am mai spus-o şi o repet: pentru Băsescu, Geoană este o pradă prea uşoară.
Aşadar, doi candidaţi cu aspiraţii de a ajunge preşedintele României, au venit la Botoşani să-i lămurească pe botoşăneni să le dea votul, fără ca vreunul să-şi poată depăşi statutul de demagog politic. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


”Frumuseţe pe muchie de cuţit”
Johannes va fi călcat de un buldozer de 15 tone la ”I.Real”
Obuzul de la Bobuleşti putea exploda oricând
PROGRAM TELE' M BOTOŞANI LUNI 18 Mai
Horoscop
Ţăranul şi norocul ratat
Are 24 de ani, este deşteaptă şi vrea...
Comentariul comentariilor LXXVIII
(Ioan Rotundu)
Grătar de miel marinat în sos de iaurt
Jaf pe seama banului public la SPADSZA, aflat în subordine CLM Botoşani
Românul şi iarba verde
Geoană i-a dezamăgit adânc pe voroneni
Ţâbuleac încă mai crede în promisiunea cu fondurile europene
Investiţiile îşi urmează cursul chiar şi în vremuri de criză
Cu strategii durabile treci puntea!
Guvernul Boc a subtilizat şi „coşul minim”
CAS Botoşani va fi integrată într-un sistem informaţional naţional
Soţia şi copilul îi sunt morţi, iar dreptatea este prea departe ca să ajungă la ea
Tezele cu subiect unic la Limba şi literatura română sunt cu bucluc
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog