Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5988
De la 07 Ianuarie 2003
92448131
Editorial

Arestaţi-l pe Ruşanu!

  • Ioan Rotundu
  • 18 February 2014, 23:00
Luată prin surprindere de către dezvăluirile din presă legate de salariile uriaşe pe care şi le-au stabilit, cei din conducerea Autorităţii de Supraveghere Fiscală a reacţionat ieri. Şeful ASF, fostul liberal Dan Radu Ruşanu, urmând tactica politicienilor de a scoate un scandal din atenţia publică oferind un altul de interes mai mare, a anunţat că cea mai mare societate de asigurări din România, Astra, ar avea mari probleme în a acoperi eventualele daune produse de o catastrofă naturală.
A mai afirmat Ruşanu că societatea Astra a fost auditată vreme de cinci ani de către o firmă de apartament, adică o firmă neserioasă. Haideţi să analizăm consecinţele acestor afirmaţii şi cât ar putea ele să-i coste pe români.
Este limpede că presa a reuşit să spargă secretul salariilor celor de la ASF şi cârdăşia pe bază politică şi de rudenie creată. Aşa am aflat şi noi că Ruşanu are un salar lunar de 32 de mii dce euro, de peste şapte ori mai mare decât cel mai mare salar din Europa, comparat cu autorităţi similare din ţările UE.
Până şi anonimul purtător de cuvânt al instituţiei are o leafă de 7 mii euro, el neputând justifica presei pentru ce efort intelectual şi profesional este plătit cu o asemenea sumă. Apoi, presa a mai scos la iveală cumătriile celor de la ASF cu premierul Ponta, veriga de legătură fiind soţia fostului ministru de Finanţe, Daniel Chiţoiu. Prins în hora salariilor uriaşe, premierul Ponta, nu se cunoaşte încă contra a ce, a emis ordonanţe de urgenţă prin care a legiferat interesele celor de la ASF faţă de anumite societăţi de asigurări cum este Carpatica.
Ei bine, pentru a acoperi acest scandal care ţine prima pagină a ziarelor şi talk show-urile de televiziune, Ruşanu a aruncat ieri în spaţiul public afirmaţia că societatea de asigurări Astra nu ar avea capacitatea de plată în caz de daune generate de o catastrofă naturală. Declaraţia sa este incendiară şi va duce în zilele următoare la o avalanşă de asiguraţi la brokerii societăţii pentru a renunţa la asigurări. Ruşanu a spus că sunt peste 800 mii de asiguraţi auto şi peste 3 milioane de români care şi-au asigurat imobilele.
Încă nu s-a şters din memoria colectivă falimentul acelor bănci care au înghiţit economiile de-o viaţă ale românilor. Încă nu s-a terminat procesul FNI şi SOV Invest care a dus la păgubirea altor sute de mii de români.
Anunţul de ieri al lui Ruşanu va genera o lipsă de încredere în societatea Astra nu numai pentru cei care au încheiat asigurări cu societatea dar şi pentru viitor. Practic, Ruşanu sacrifică această societate care îşi va pierde clienţii, deşi acum este cea mai mare societate de profil din România.
De ce sacrifică Ruşanu o astfel de societate anunţând că a pus-o sub supraveghere fiscală, păgubind milioane de români, căci în final noi, cei care suntem asiguraţi la Astra vom suporta nedecontarea asigurării în caz de situaţie?
O face pentru a scoate din atenţia publică uriaşele salarii pe care şi le-au fixat cu acceptul tacit al premierului şi al parlamentarilor. Toţi sunt membri ai acestei găşti care devalizează acum bruma de putere financiară pe care o mai are ţara.
Ruşanu a spus-o cu guriţa sa că Astra de cinci ani a fost auditată de o firmă de apartament. Dar vreme de cini ani el ce-a făcut? De ca ASF n-a interveni să prevină situaţia societăţii din faşă şi nu s-o lase să se ducă pe o cale greşită?
Mai spunea Reuşanu că nu este cazul să se sesizeze DNA-ul pentru că problemele de la Astra sunt de natură economică şi comercială. Măi să fie, a nu avea capacitate de plată în caz de daune, adică pentru că ţi-ai păcălit clienţii nu există răspundere penală? Este o astfel de răspundere dar Ruşanu ştie că scandalul ce l-a provocat la Astra nu este unul deplin justificat ci este o manevră de a distrage atenţia publică concentrată în momentul de faţă asupra sa şi a ASF. Dacă ar intra pe fir DNA-ul ar putea descoperi că totul este doar o cacealma pusă la cale de Ruşanu
Dezvăluirile făcute de presă legate de cumetriile din interiorul ASF, de încrengătura corupţiei care duce la premierul Ponta sunt motive suficiente pentru cei de la DNA să-l aresteze pe Ruşanu. Şi asta cu cât mai repede cu atât mai mari cresc şansele noastre, a celor asiguraţi, de a nu păţi cu Asstra ce am păţit cu FNI, SOV Invest sau cu băncile care au falimentat. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Din vremurile ce au trecut !
Horoscopul zilei
Un preot din Timişoara proferă mesaje violent antisemite în timpul orei de religie
Biserica l-a demis
Conducerea ASF ia în medie 37 de salarii medii/lună
media europeană e de 8 salarii medii
Scandal la CNA. Şedinţa a fost întreruptă din cauza unui semn
8 membri CNA pun în lanţuri presa liberă
Ambasada SUA, despre cazul deputatului PSD Vlad Cosma
demnitarii trebuie să respecte cele mai înalte standarde etice
În România nu se predă învăţământ religios confesional
ca atare biserica nu poate să îşi plătească propriii profesori
Managerul Florin Sandu de la Modern Calor ne face paguba de 50 de miliade de lei!
In acest timp el se lupta cu facebookul
Haiducul Portariuc ia de la săraci şi dă la bogaţi
BMW cu ITP expirat oprit din drumul spre Moldova
Gastronomie cehă: Gulaş cu găluşte de pâine
Este un atac de tip mafiot al ASF care vrea să distrugă Astra
Cine este Dan Grigore Adamescu, omul din centrul scandalului dintre ASF şi Astra Asigurări
Conducerea PNL a decis excluderea lui Sorin Ilieşiu din formaţiune
Botoşani: Cel puţin trei motive pentru care primarul Portariuc divorţează
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă