Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4613
De la 07 Ianuarie 2003
87344673
Editorial

Arta de a-şi terfeli imaginea

  • Ioan Rotundu
  • 13 October 2015, 23:00
UNPR a făcut ieri mare tam-tam pe seama înscrierii în partid a actorilor Vasile Muraru şi Alexandru Arşinel. Însuşi Gabriel Oprea, preşedintele partidului, a ţinut să se împăuneze cu intrarea celor doi monştri sacri ai scenei teatrale româneşti. Problema este însă cu totul alta. De ce-o fi având nevoie cei doi actori să facă politică şi mai ales să adere la un partid condus de un politician extrem de controversat?
Vrând, nevrând gândul te duce la bani. Şi nu sunt ei primii actori care-şi vând imaginea, personalitatea câştigată în zeci de ani de joc pe scenă şi în filme pentru a obţine avantaje financiare la apus de carieră.
Să ne amintim de campania alegerilor prezidenţiale dusă de Victor Ponta în toamna anului trecut. Printre cei care apăreau în videoclipuri ca fiind susţinători ai lui Ponta s-au numărat doi mari actori. Nonagenarul Radu Beligan declara într-un spot publicitar că singurul român capabil să ne fie preşedinte este Victor Ponta. Bietul nonagenar nu şi-a pus nicio clipă problema că deja Ponta era dovedit plagiator, mincinos şi corupt.
Pentru suma de bani primită, şi presupun că n-a fost una de ignorat. Radu Beligan şi-a terfelit cariera prestigioasă de actor, sacrificând-o pentru un politician pervers şi lipsit de etică şi morală socială precum Victor Ponta.
De la Cluj, Dorel Vişan, alt mare actor al scenei româneşti, s-a alăturat galeriei de susţinători ai lui Victor Ponta. Încercările colegilor de-al face să renunţe la susţinerea lui Ponta n-au avut aceiaşi putere de motivaţie ca banii oferiţi de la PSD.
Ce vor Vasile Muraru şi Alexandru Arşinel? Vor nişte privilegii la bătrâneţe. Cel mai probabil nun post de parlamentar, deşi tot ieri Arşinel a declarat că nu s-a gândit la aşa ceva.
Măcar dacă aceşti actori, decişi să se înfrupte la bătrâneţe din privilegiile omului politic, s-ar fi înscris într-un partid cât de cât aflat departe de corupţie, demonstrând că prin personalitatea lor vor să ajute acel partid să prindă puteri pentru a putea guverna în interesul românilor.
Dar când l-am auzit pe Arşinel că s-a înscris în UNPR pentru că este partidul care-i va permite să contribuie la îmbunătăţirea vieţii românilor am simţit un gust amar. Nu cred că Muraru şi Arşinel n-au aflat că Gabriel Oprea este de fapt un impostor, un plagiator şi un protector a altor impostori ca el pe care i-a ajutat, tot prin plagiat, să obţină titlul ştiinţific de doctor. Nu cred că cei doi n-au sesizat la Gabriel Oprea că este susţinătorul pe faţă al unui premier cercetat penal şi trimis în judecată, că susţine prin votul parlamentarilor săi protejarea corupţilor şi devalizarea companiilor de stat.
Dacă la nonagenarul Radu Beligan m-am gândit şi la faptul că bietul actor a dat în mintea copiilor, cum se spune pe la ţară despre vârstnicii care-şi pier din judecată, Muraru şi Arşinel nu dau semne că ar avea judecata afectată de bătrâneţe. Nu-mi rămâne decât să-i consider nişte profitori şi fripturişti, atrăgându-şi prin gestul lor dispreţul colegilor dar şi a multo admiratori. Arta lor de mari actori a fost folosită de această dată în a-şi terfeli propria imagine. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Senat: Durata maxima pentru arestul la domiciliul, in cursul urmaririi penale, va fi de 30 de zile
Dosare penale pentru infracţiuni la regimul circulaţiei
Depistaţi în trafic cu ţigări de contrabandă în autoturism
Prognoza meteo pentru miercuri si joi
Incalzirea globala are loc intr-un ritm mult mai lent decat se crede
Dupa "colegul meu, Mihai Viteazul", Valeriu Zgonea revine cu noi declaratii amuzante:
Am intotdeauna dreptate / Am un sentiment de 'fatigue' si ma sperie
Senatul a adoptat un proiect prin care limiteaza suma pe care o pot obtine recuperatorii de creante
Guvernul anunta ca nu il sustine
3,5 milioane de romani, in executare silita
Horoscopul zilei de 14.10.2015
Bancul zilei: Corb la corb nu-şi scoate ochii
Reţeta zilei: Dulceata de coji de pepene roşu
Cum a ajuns Romania tara europeana in care se moare cel mai urat
Botoşani: Poliţişti trimişi să apere corupţia care devalizează Staţiunea Popăuţi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă