Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
30646
De la 07 Ianuarie 2003
83724063
Editorial

Asaltul asupra STS şi noul scandal politic

  • Ioan Rotundu
  • 2 February 2014, 23:00
Serviciul de Telecomunicaţii Speciale este organul central de specialitate, cu personalitate juridică, ce organizează şi coordonează activităţile in domeniul telecomunicaţiilor speciale pentru autorităţile publice din România si alţi utilizatori prevăzuţi de lege. Instituţia are structură militară şi face parte din sistemul naţional de apărare.
Telecomunicaţiile speciale se caracterizează printr-un grad înalt de protecţie şi confidenţialitate. Activitatea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale este organizată şi coordonată de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Controlul asupra activităţii instituţiei se exercită de către Parlamentul României, prin comisiile pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale celor doua Camere.
Informaţiile de mai sus se pot găsi te nsite-ul instituţiei sau pot fi extrase din legea de organizare şi funcţionare a STS. Precum se ştie deja din informaţiile apărute în presă, duminică, 2 februarie a.c. a avut loc şedinţa Consiliului Superior de Apărare a Ţării ce a avut pe ordinea de zi analiza modului în care a acţionat SS în cazul accidentului din Munţii Apuseni. Premierul Victor Ponta a considerat că toată vina în neacţionarea cu promptitudine în limitarea consecinţelor accidentului s-ar datoria celor de la STS şi a cerut CSAT să-l schimbe pe generalul Remus Opriş, solicitând totodată trecerea instituţiei din subordinea CSAT în cea a Ministerului Apărăii Interne.
Ponta susţine că prin această modificare de subordonare STS va deveni mai eficient şi mult mai deschis colaborării cu celelalte instituţii ale statului.
Realitatea este însă cu totul alta. Speriat de probatoriul administrat de către procurorii DNA în lupta contra corupţiei, probatoriu bazat pe înregistrările de convorbiri realizate de STS cu avizul judecătorului, presat de baronii locali să pună capăt ofensivei procurorilor DNA asupra lor, premierul Ponta vrea să se asigure că cei de la STS nu pot să mai acţioneze decât prin a-l informa direct.
Iar acest lucru nu-l poate realiza decât numai dacă-şi subordonează STS-ul. Instituţia nu se ocupă numai de înregistrarea convorbirilor celor corupţi. Ea se ocupă de securitatea ţării, de activităţi specifice prevenirii unor interese străine de a intra în posesia unor secrete militare mai ales, ştiindu-se că noi suntem ţară NATO.
Importanţa pe care o are instituţia în a asigura apărarea ţării nu-i permite să treacă în subordinea unui ministru cum este cel de la Apărarea Internă. Ce s-ar întâmpla ca această instituţie să ajungă la cheremul unui ministru ca fostul liberal Radu Stroe? Ar fi un dezastru iar colaborarea noastră cu NATO şi alte structuri similare internaţionale s-ar compromite total.
Practic, miza cea mare a lui Ponta este să aibă acces la a şti care sunt persoanele puse sub urmărire de procurorii DNA şi au telefoanele ascultate. Se ştie din aceste zile că intrarea în vigoare na Codului de procedură penală a dus la blocarea ascultării telefoanelor celor corupţi înainte ca aceştia să fie informaţi. Premierul Ponta trage de timp să repare această mişelie strecurată în C.pr.p. chiar de către el pe vremea când era în Parlament preşedintele subcomisie care s-a ocupat de noile coduri penale. Bineînţeles cu concursul fostului ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, cel care acum vrea să devină preşedintele României.
Tot ieri, USL s-a întrunit în şedinţă de lucru, imediat după şedinţa CSAT şi a decis ca Biroul Permanent al Senatului să introducă pe ordinea de zi un proiect de lege prin care STS să treacă în subordinea MAI. Procedând astfel, premierul Ponta atacă direct şi frontal sistemul de siguranţă şi apărare a ţării şi riscă să stârnească un nou şi uriaş scanda politic intern şi internaţional.
Preşedintele Băsescu nu va promulga o astfel de lege nici în ruptul capului, chiar cu riscul că va fi din nou suspendat. Acţiunea lui Ponta de a-şi subordona STS-ul aduce cu un act de trădare a intereselor naţionale şi nu m-aş mira dacă preşedintele Băsescu nu-l va sesiza oficial pe procurorul general al României cu o plângere penală.
Victor Ponta este conştient că Guvernul său poate avea viitor numai dacă reuşeşte să tempereze zelul procurorilor DNA şi mai ales să-l izoleze pe preşedintele Băsescu de a mai putea avea viaţă publică şi informa românii cu ce se petrece dincolo de uşile închise ale actualului Guvern USL. Este oi luptă pe viaţă şi pe moarte pentru Ponta şi ai lui. De aceea premierul nu va precupeţi nimic din ceea ce-l va ajuta să-şi apere poziţia, fiind dispus să sacrifice orice interes naţional de siguranţă şi apărare a ţării.
Dacă în această nouă luptă va învinge Ponta, România va aluneca rapid spre o prăbuşire politică şi economică sără asemănare în istoria sa. Nu este exclusă şi o nouă vărsare de sânge, Ponta având în comportamentul său multe semne ce-l recomandă la o acţiune violentă şi sângeroasă asupra celor care-l contestă. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Poliţiştii şi muzica de operă
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 31.01.2014
Lumnea lu' Rotundu: Crezul Marianei Honceru
Horoscopul zilei
122 de deţinuţi eliberaţi şi 176 transferaţi în centre de detenţie
ca urmare a intrării în vigoare a noilor Coduri Penale
Traian Băsescu face un apel în zona Mării Negre pentru rezolvarea conflictelor îngheţate
Şeful STS trebuie tras la răspundere în CSAT
este de aşteptat ca Băsescu să facă scut
Pianistul-extremist de la Kiev
cine este bărbatul mascat care şi-a ales drept armă un instrument muzical?
Breasla care conduce din umbră România
Traian Băsescu, după şedinţa CSAT
acţiunea din Apuseni nu a fost coordonată în conformitate cu reglementările în vigoare, de aceea a fost un eşec comandamentele cerute de lege nu s-au constituit nici la Ministerul Transporturilor, nici la MAI eu nu pot intra în jocul demiterilor pentru ca da bine la public sau la politicieni
Botoşani: Prefectul Macaleţ înzăpezit „la Buleandra”, lângă Darabani
a plecat spre Botoşani în huiduielile femeilor de la Bajura
Victor Ponta: Am decis ca mâine în Biroul Permanent al Senatului să fie prezentat proiectul de lege prin care STS sa treacă în coordonarea MAI
Alegerile europarlamentare au loc pe 25 mai, cele prezidenţiale pe 2 ;i 16 noiembrie
Protest spontan la Minvest Deva: 9 activişti s-au urcat pe clădirea companiei
Tribunalul Bucureşti a amânat judecarea cererii lui Adrian Năstase de contopire a pedepselor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă