Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Editorial
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
30618
De la 07 Ianuarie 2003
103048602
Editorial

Atac la SPP cu ricoşeu la preşedintele Iohannis

  • Ioan Rotundu
  • 30 January 2018, 23:00
Imediat ce s-a văzut instalat cu premierul dorit, Liviu Dragnea a trecut din nou la ofensiva asupra justiţiei de a o subordona politic, că acesta-i scopul ce urmăreşte Să-l atingă atacând pe diverse planuri. Insistenţa cu existenţa unui stat paralel, fără a aduce o cât de mică dovadă că ar exista aievea şi nu în imaginaţia lui bolnavă, a lui Tăriceanu şi a celorlalţi pesedişti cu probleme penale, nu este întâmplătoare. Cu certitudine că în spatele acestor insistenţe de a inocula credulilor existenţa statului paralel stă un plan bine chibzuit.
În februarie Dragnea va avea finalul procesului aflat pe rol la ÎCCJ, cu posibilă pronunţare în martie. În întâmpinarea consecinţelor de pe urma acestui proces a insinuat că i s-a şoptit, fără a da nume, că vicepremierul Paul Stănescu îi va lua locul la preşedinţia partidului dacă el va fi condamnat şi va deveni recidivist. Cică aceste informaţii au apărut din interiorul ofiţerilor SPP care asigură paza demnitarilor şi care ar fi de fapt informatorii lui Iohannis, considerat de Dragnea şi Tăriceanu capul statului paralel.
Vestea de ieri că miniştrii au renunţat la paza ofiţerilor SPP, pentru că aşa vrea Dragnea, practic este un semnat dat preşedintelui că şeful SPP Lucian Pohonţu ar trebui schimbat din funcţie. El ar fi cel care răspândeşte zvonuri că Dragnea va fi îndepărtat de la conducerea partidului, zvonuri compromiţătoare puse la cale în laboratorul statului paralel. Dragnea vrea să pozeze în victimă a statului paralel şi totodată să-şi justifice acţiunile viitoare.
Ţesând frânturi de adevăr cu minciuni sfruntate, afirmaţiile repetate de Dragnea şi Tăriceanu cum că ei apără democraţia şi statul de drept, dar că sunt învinovăţiţi de către capii statului paralel ca să fie compromişi, afirmaţii mediatizate la televiziunile controlate de PSD, dacă nu sunt luate în întregime drept adevăruri de susţinătorii PSD-ului, măcar le strecoară îndoiala şi tot va fi în avantajul lor la nevoie.
Problema cu paza SPP nu este una pe care s-o rezolve Dragnea după cum îi sunt interesele. SPP-ul are la baza activităţii sale o lege pe care trebuie s-o respecte. Miniştrii sunt demnitari ai statului care au acces la secrete de stat. Premierul, miniştrii de la Externe, Apărare, Finanţe, Economie sunt membri ai Consiliului Superior de Apărarea Ţării, loc unde se discută strategii de apărare a ţării care privesc direct siguranţa naţională. Lipsiţi de pază, aceşti miniştri, unii dintre ei lipsiţi de responsabilitatea funcţiei, pot discuta, ca să se dea importanţi, secrete de stat în spaţii deschise cum ar fi restaurantele, locuri frecventate şi de spionii ruşi în special.
N-au decât miniştrii să renunţe la pază, dar legea îi obligă pe ofiţerii SPP să-i păzească şi să-i ferească de a cădea în păcat.
Revenind la Dragnea, tot ieri Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale cel puţin două prevederi din a doua lege din cele trei de reformare a justiţiei după placul lui Dragnea şi Tăriceanu. Răspunderea judecătorilor şi numirea procurorilor fără participarea preşedintelui sunt articolele modificate de celebrul Iordache la cererea lui Dragnea dar declarate ieri neconstituţionale.
De la Comisia Europeană vin veşti proaste cu privire la accesarea fondurilor. Comisarul pe fonduri europene, social-democrata Corina Creţu a discutat ieri cu premierul Dăncilă şi a avertizat-o că de se va asocia lui Dragnea în subordonarea justiţiei politicului, adio fonduri europene.
Din toată această învălmăşeală de veşti proaste, Dragnea a extras ca hrană spirituală pentru votanţii PSD existenţa statului paralel care vrea să-l înlăture de la conducerea PSD pentru a putea, apoi, fi distrus întreg partidul. O aşa afirmaţie prinde la cei slabi de înger sau cei mituiţi cu pomeni electorale. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 31.01.2018
Bancul zilei: Secretul bieţii centenarului
Teodorovici: Formularul 600 nu mai trebuie depus
O invitatie la negociere
Corina Cretu confirma ca la Bruxelles se discuta despre alocarea fondurilor europene
in functie de respectarea principiilor statului de drept
"Problema in Romania e la autorizatii, avize, birocratie. Stam destul de bine la nivelul taxelor"
Lia Olguta Vasilescu: Scad salariile pentru 3% dintre bugetari
Propunere de scădere a impozitului pentru firmele românești care fac export
Sistemul medical romanesc, perceput drept cel mai slab din Europa.
Romania ocupa ultimul loc in Indexul European al Consumatorului de Sanatate pentru al doilea an consecutiv
Juncker i-a urat succes Vioricai Dancila,
adaugand ca Romania nu ar fi completa fara ancora valorilor Uniunii Europene
Donald Tusk, catre premierul Viorica Dancila:
Responsabilitatea guvernului dumneavoastra de a apara valorile europene este importanta si va sta la baza prosperitatii, stabilitatii si securitatii Romaniei
Cum continuă judecătorii să-l şicaneze pe Pitorac
Protejând-o pe Mihaela Lazăr care i-a devalizat contul firmei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă