Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5627
De la 07 Ianuarie 2003
123641052
Editorial

Atenţie la portocalii!

  • Ioan Rotundu
  • 13 October 2010, 23:00
Mai multe acţiuni şi demersuri politice din ultima perioadă ale PDL mi-au atras atenţia, aşa că am căutat să le dezleg taina, adică încotro se îndreaptă politica portocaliilor. Adunând informaţie peste informaţie şi corelându-le am reuşit, zic eu, să dezleg câte ceva din viitorul politic al acestui partid.
Fără îndoială că cei din conducerea PDL sunt conştienţi că toate măsurile luate în numele crizei economice au dus la pierderi masive de electorat, mai ales în rândul bugetarilor. Dar dacă privim cu atenţie, politica Guvernului Boc a fost îndreptată, chiar represiv, asupra salariaţilor bugetari şi nu asupra angajaţilor din domeniul privat.
Am mai scris despre faptul că preşedintele Băsescu a cerut colaboratorilor săi efectuarea unui studiu asupra structurii votului de la alegerile prezidenţiale din toamna lui 2009 şi în urma acestui studiu a aflat că bugetarii nu l-auz votat, motiv pentru care a ajurat răzbunare. Şi nu putem spune că preşedintele Băsescu nu s-a răzbunat pe bugetari, de vreme ce Guvernul Boc i-a tăiat din leafă, din veniturile suplimentare, i-a redus la număr, măsuri represive care vor continua şi în anul 2011, odată cu aplicarea Legii salarizării unice.
Ca să-şi recapete electoratul, Guvernul Boc pregăteşte o serie de măsuri pe care să le aplice începând cu anul 2011. În primul rând că va primi din partea FMI un nou sprijin financiar care să permită relansarea economică. Apoi, se va implementa un pachet de măsuri care să relanseze activitatea agenţilor economici şi astfel să crească cererea de fo0rţă de muncă.
Toate măsurile restrictive aplicate în anul 2010 văr fi înlocuite în 2011 cu măsuri de îmbunătăţire a salarizării, dar în sistemul privat. În sistemul bugetar se va continua şi în 2011 cu reduceri de personal şi menţinerea salariilor la nivelul anului 2010.
Guvernul Boc, şi aici sunt de acord cu această politică, nu doreşte ca salariile bugetarilor să fie mai mari decât ale celor care muncesc în sistemul privat. Bugetarii sunt consumatori ai bugetului iar salariaţii din sistemul privat aducători de bani la buget prin producţia la care participă sau prin serviciile prestate.
Mai mizează conducerea PDL pe faptul că românii uită repede răul care li s-a făcut şi la primul semn de prosperitate se alătură celui care nu-i mai ia sau îi dă. Pe surse am aflat că există la nivelul Guvernului Boc un program special de măsuri prin care în cursul anului 2011 primăriile să primească bani pentru a derula o serie de programe cu finanţare europeană, programe menite să schimbe în bine faţa unor localităţi rurale şi urbane prin alimentare cu apă, canalizări, modernizări de drumuri nşi şcoli etc.
Toate aceste investiţii se vor realiza cu forţă de muncă angajată în baza Ordonanţei 76, ceea ce va stimula consumul la nivel rural. În acelaşi timp se va descuraja primăriile să mai plătească ajutoare sociale familiilor din mediul rural, care nu-şi mai cultivă pământul şi nu mai vor să muncească pentru a se întreţine. Dealtfel plata acestor ajutoare sociale, introdusă de Guvernul Năstase, n-a făcut decât să alimenteze cu voturi PSD-ul, iar PDL vrea să anuleze acest avantaj politic al PSD şi să dirijeze banii economisiţi din ajutoare sociale către investiţii locale.
Vor fi implementate o serie de programe menite să încurajeze înfiinţarea de ferme zootehnice şi se va reveni la restricţiile legislative introduse de Guvernul Tăriceanu în sensul că se vor putea înfiinţa din nou mici unităţi de procesare a laptelui şi laboratoare de carmangerie care să preia producţia de lapte şi animalele de la populaţie.
Toate aceste măsuri pe care PDL-ul intenţionează să le implementeze începând cu anul 2011 fac parte dintr-un program politic mai amjplu şi care face parte dintr-n segment politic al Uniunii Europene. Dar pe această temă voi comenta separat, pentru că se pregătesc anumite surprize politice menite să blocheze calea PSD-ului la guverenare pentru cel puţin zece ani de acum înainte. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Tv SOMAX, joi, 14 octombrie 2010
Bancul zilei: Magazin de unde poţi cumpăra un… bărbat
Traian Băsescu tratează împăcarea cu OMV Petrom
Italia: Trei români, arestaţi după violarea unei tinere de 20 de ani
PD-L joacă acum la “totul sau nimic”
Ungaria ar putea impune o taxă suplimentară si marilor lanţuri de magazine
Procurorii DNA au destrămat idila Ada - Cătălin
Poliţistul membru al unei reţele de prostituţie arestat pentru 29 de zile
Premieră teatrală: „Amintiri din copilărie”
„S-au scris blasfemii despre Sfânta Cuvioasă Parascheva!”
afirmă consternat protopopul Lucian Leonte
Mii de botoşăneni nu vor avea căldură
Ministrul Finanţelor a părăsit biroul, însoţit de jandarmi
premierul Boc i-a cerut lui Gheorghe Ialomiţianu să-şi rezolve singur problema din minister
Legea salarizării aduce alte nemulţumiri celor din învăţământ
Legea Educaţiei va deveni operantă prin asumarea răspunderii Guvernului Boc
Tudorache aşteaptă instalarea oficială ca director al DSP
Pretenţiile ministrului Funeriu i-a scandalizat pe dascăli
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog