Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3969
De la 07 Ianuarie 2003
104642719
Editorial

Atenţie la „şobolanii verzi”!

  • Ioan Rotundu
  • 29 January 2012, 23:00
Din vremuri antice, pe când omenirea a început să colinde lumea pe mări, marinarii au observat că atunci când şobolanii părăsesc nava, aceasta se va scufunda. Veche de mii de ani, observaţia este valabilă şi în politica noastră de astăzi. Nu numai în politica românească, ci din toată lumea.
Când un guvern sau un sistem social este pe punctul de a pierde puterea, oportuniştii sunt primii care pleacă spre a-i primi cu flori şi jurăminte de credinţă pe cei care vor prelua puterea.
Ieri am citit pe agenţiile de presă ştirea că unii lideri ai URMR au declarat că ar agrea alegerile parlamentare anticipate. Practic, ei au dat un semnat către cei din USL că sunt pregătiţi să părăsească corabia condusă de căpitanul Băsescu şi secundul Boc. Aceşti „şobolani verzi” au simţit că se apropie o schimbare de putere şi îşi pregătesc terenul spre a se alătura celei noi.
Iar dinspre USL au răzbit strigăte de bucurie. Uitând de vechile declaraţii cum că de va prelua puterea în România, USL nu se ca alia cu UDMR, Victor Ponta a salutat cu mult entuziasm declaraţiile celor din UDMR.
În cuvântarea sa către naţiunea română, menită să mai liniştească spiritele românilor ieşiţi în stradă, preşedintele Băsescu a afirmat că, fiind un căpitan de marină profesionist, va conduce vaporul numit România în cel mai prosper port, fără pericolul de a-l scufunda. Ce n-a avut în vedere căpitanul Băsescu este faptul că la borul vaporului său sunt şi mateloţi sabotori, gata să pună de-o răzmeriţă menită să facă loc la provă unui alt echipaj, cu alţi căpitani.
Există un singur mijloc ca românii să scape de această povară a istoriei, care sunt ungurii. Să ne prezentăm masiv la vor şi să schimbăm raportul procentajului astfel ca UDMR să nu întrunească procentul de 5% şi să intre în Parlament.
Va fi suficient o singură dată ca ungurii să nu intre în Parlament şi toată construcţia lor politică numită UDMR se va prăbuşi. Pentru liniştea noastră viitoare, pentru siguranţa integrităţii noastre teritoriale, pentru a proteja resursele economice din zona Harghita şi Covasna care sunt cărate în Ungaria, ar merita să facem eforul de a ne prezenta masiv la vpt.
Lovitura dată UDMR ar fi cu atât mai spectaculoasă cu cânt chiar ungurii vor alegeri anticipate. Să-i săturăm odată pentru totdeauna de a-i mai desconsidera pe români. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Ambiţia soacrei
Reţeta zilei: Mijloc să se ouă găinile cu rod
Caricatura zilei
Cadoul Chinei pentru continentul negru
un nou sediu pentru Uniunea Africană, în valoare de 200 mil. dolari
Angela Merkel va face campanie pentru Nicolas Sarkozy
Bombele americane anti-buncăr nu pot distruge siturile militare iraniene
Iarna nemulţumirii din România are puţine şanse să se transforme într-o vară glorioasă
Modelul Ceauşescu de plată a datoriilor nu poate fi aplicat în occident
Video: Dinamica economiei - CONREC SA Botoşani
Culmea socialului botoşănean:
Bogaţii plâng de mila săracilor
Ioan Rotundu
Taxa de solidaritate – impusă şi nedorită de şoferi
Consilierul Portariuc are probleme cu mapa de documente
Botoşani: Omul de afaceri Tincu nu crede în minunile USL
DSP recomandă măsuri de protecţie împotriva gerului
Protestele din stradă au amânat coplata în sănătate
Profesorii aplaudă renunţarea la corn şi lapte
Botoşani: Primele victime ale gerului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă