Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2309
De la 07 Ianuarie 2003
114814575
Editorial

Atenţie maximă la manevra pusă la cale de Tăriceanu

  • Ioan Rotundu
  • 13 February 2017, 23:00
Călin Popescu Tăriceanu, în calitatea sa de preşedinte al Senatului României, a cerut în şedinţa conducerii Parlamentului introducerea pe ordine de zi a dezbaterii şi adoptării unei declaraţii critice la adresa Preşedintelui României şi a CSM-ului. Prin această declaraţie Tăriceanu vrea ca Parlamentul să-l găsească vinovat pe preşedintele Klaus Iohannis de abuz de drept pe motiv că a contestat nejustificat la Curtea Constituţională modul în care a fost adoptată Ordonanţa nr.13 prin care gruparea mafiotă din Parlamentul României condusă de binomul penalist Tăriceanu – Dragnea voia să dezincrimineze din Codul penal infracţiunea de abuz în serviciu, să graţieze o serie de pedepse şi să înjumătăţească condamnările unor corupţi de seamă precum Dan Voiculescu, folosindu-se de Guvernul Grindeanu.
Tăriceanu se prelevează de faptul că aceste contestaţii au fost respinse de Curtea Constituţională ca nejustificate. Demersul legal al preşedintelui Iohannis, al CSM de a contestat la CCR modalitatea prin care Guvernul a adoptat Ordonanţa 13, în condiţiile în care Curtea le-a respins ca nefondate, sunt folosite de Tăriceanu ca argument pentru a-i discredita pe contestatari.
Tot prin adoptarea unei astfel de declaraţii, Tăriceanu urmăreşte să acopere lipsa de obiectivitate a judecătorilor de la Curte care au refuzat să-şi asume responsabilitatea de a discuta pe fond conţinutul Ordonanţei 13, dând o decizie care pune în pericol evident lupta împotriva corupţiei şi în acelaşi timp încurajează grupările de corupţi să-şi continue atacurile pentru subminarea statului de drept. Practic, Tăriceanu vrea să abată atenţia străzii de la suspiciunea că judecătorii Curţii sunt sub controlul politic al PSD, liantul constituindu-l chiar preşedintele Curţii Valeriu Dorneanu, fost lider de marcă al acestui partid.
Tăriceanu a afirmat că a sosit momentul ca Parlamentul să nu mai dea socoteală şi să nu mai accepte sfaturi de la instituţii precum Preşedinţia, CSM şi Parchetul Public şi nici să lase aceste instituţii să critice anumite acţiuni ale Guvernului. Tăriceanu, secondându-l pe Dragnea în declaraţie, l-a ameninţat pe preşedintele Iohannis, după ce acesta a prezidat şedinţa Guvernului din 18 ianuarie şi a blocat adoptarea pe muţiş a celebrei Ordonanţe 13, a afirmat că nu-i va mai permite să ajungă pe la Guvern, faptă gravă a lui Tăriceanu şi Dragnea rămasă nesancţionată în mediul public pentru că toate privirile erau concentrate asupra celor „doi elefanţi”.
Strategic, Dragnea s-a opus modificării ordinii de zi pentru a fi inclusă şi declaraţia, amânând-o pentru şedinţa următoare a birourilor reunite ale Parlamentului. De fapt s-a luat un timp de aşteptare pentru a se verifica ce reacţii publice ar avea un asemenea demers politic.
Numai că, atenţie!, în spatele acestei proceduri parlamentare cu declaraţia se ascunde un scop mult mai periculos. Declarându-l pe preşedinte vinovat de abuz de drept, Tăriceanu vrea să pregătească terenul pentru suspendarea acestuia ca să-şi creeze cale liberă spre Cotroceni unde va aştepta să promulge legea de respingere a Ordonanţei 14 şi de intrare în vigoare a celei 13 cu modificările la Codurile penale.
Ieri, cu aroganţa-i caracteristică, Tăriceanu declara că Parlamentul este unicul for legislativ îndreptăţit să adopte legi şi nu permite imixtiunea celor care n-au fost aleşi prin vot, aluzie la preşedintele CSM şi procurorul general. Tăriceanu a transmis astfel un semnal corupţilor nerăbdători să vadă intrată în vigoare Ordonanţa 13 că aşteptările lor vor fi răsplătite în curând. Aceşti ticăloşi care au pus mâna pe putere în Parlament şi Guvern strigă cât pot de tare că ei apără valorile democraţiei şi ale statului de drept iar prin fapte lor procedează exact invers.
Această perversitate politică, primită sfat de la consultanţii evrei chemaţi de urgenţă la Bucureşti pentru a ajuta PSD-ul să iasă cu bine din cleştele protestelor stradale are menirea de a-i deruta pe protestatari.
Împletită cu zvonurile false abil lansate tot din interiorul PSD cum că premierul Grindeanu s-a delimitat de Liviu Dragnea, această perversitate politică tipic evreiască este cel mai mare pericol care paşte în momentul de faţă România. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Romania TV, atac dur la premierul Grindeanu: la restaurant cu interlopi
Horoscopul zilei de 14.02.2017
Bancul zilei: Leac pentru mofturi gastronomice
Cum si-a batut joc Gabriela Firea de drapelul uman din Piata Victoriei.
Reactia fotoreporterului care a facut fotografia
Brexitul ar putea impinge varsta de pensionare in Marea Britanie peste 75 de ani
Descoperirile de noi zacaminte de petrol si gaze s-au prabusit la minimul ultimilor 60 de ani
Revolutia eticii: neasteptatul ghid moral de la marginea Europei
Ludovic Orban isi anunta "candidatura ferma" la presedintia PNL
Iohannis ii cheama marti la Cotroceni pe Grindeanu si Stefan pentru a discuta despre bugetele pe 2017
Moldova se revolta: „Teleormanul a primit bani de la buget cat cele 6 judete din nord-est la un loc”
Melescanu l-a primit pe ambasadorul rus si "a evocat necesitatea evitarii unei retorici inadecvate"
Tariceanu a propus introducerea pe ordinea de zi a unei declaratii critice la adresa lui Iohannis si a CSM,
pe care sa si-o asume Parlamentul. Dragnea s-a opus
Doi impostori demagogi de forta
Ioan Rotundu
Un ieşean ne deschide ochii ce parlamentari neputincioşi avem la Botoşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă