Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
38943
De la 07 Ianuarie 2003
103101802
Editorial

Au deschis larg uşile corupţiei

  • Ioan Rotundu
  • 7 June 2016, 23:00
Prin votul lor de duminică, botoşănenii au deschis larg uşile corupţiei pentru troica PSD – UNPR – ALDE. Votanţii de duminică au fost în majoritate vârstnicii, aceşti nostalgici după traiul din comunism când, spun ei, aveau locuri de muncă şi bani. Când am prilejul le explic că dacă vor acel trai, atunci să renunţe la proprietăţile personale, telefonul mobil, la apa caldă 24 de ore din 24, energia electrică şi gaz să folosească doar câteva ore pe zi iar copii lor plecaţi în străinătate să-i aducă acasă să muncească la arendaşi aşa cum au muncit ei la CAP-ul lui Ceauşescu.
Nostalgia vremurilor apuse este o amăgire pentru vârstnici şi ceva ce nu prezintă interes pentru noile generaţii postdecembriste. Dacă duminică ieşeau la vot tinerii, social-democraţii erau scoşi de pe scena politică. Tinerii i-au blocat lui Ponta accesul la Preşedinţia României, tinerii ieşiţi în stradă după tragedia de la Club Colectiv au oprit avântul PSD-ului de a reduce din competenţele DNA-ului şi ANI. Dacă dăm timpul înapoi, tot tinerii au fost cei care l-au salvat pe Băsescu în două rânduri de la demitere şi a pus căpăstru avântului PSD de a dinamita statul de drept pentru a-l transforma într-un stat de partid.
Neieşind duminică la vot, tinerii i-au lăsat pe vârstnici să-şi împlinească malefica şi păguboasa dorinţă de a-i vota „pe ai noştri”, adică pe neocomuniştii lui Iliescu adunaţi sub cupola PSD., un partid povară politică pe viitorul românilor.
Acum faptul este împlinit dar nu pot să nu le amintesc acestor vârstnici răul pe care l-au făcut prin votul lor şi care sunt consecinţele. La nivelul judeţului se va instala teroarea roşie aşa cum s-a mai instalat în perioada 1990 – 2004.
Instituţiile administrative vor fi politizate cu incompetenţi de partid, bugetul judeţului va ajunge la patronii firmelor agreate de PSD, investiţii vor dispărea pentru că banii se vor fi furaţi sau se vor duce spre ajutoare sociale, primarii liberali nu vor mai primi bani pentru susţinerea investiţiilor locale, cât despre dezvoltare nu va mai putea fi vorba.
Prin votul lor, botoşănenii prezenţi duminică la vot au dat Consiliul judeţean pe mâna unui social-democrat precum Costică Macaleţi care în cariera sa politică n-a înregistrat nicio realizare care să uşureze viaţa botoşănenilor sau să îmbunătăţească vreo infrastructură.
Macaleţi va fi secondat de un anonim Brega despre care se spune că ar fi aparţinut lumii interlope, un fel de Răzvan Rotaru zis chinezul, ajuns şef la Garda de Mediu numai pentru că s-a bucurat de protecţia lui Macaleţi. Ne va decide soarta un impostor şi ipocrit ca Vâzdoagă, o noră de demnitar comunist adusă de la Roma şi care habar nu are ce este prin judeţ etc.
Să-l întrebe cei care au mers duminică la vot pe directorul de şcoală din localitatea lor cât l-a costat accederea în funcţie şi cui a dat taxa de examen şi va afla cât de puternică este corupţia din învăţământul botoşănean şi cine o coordonează. În jurul la 55% din populaţia judeţului aflată în unităţi administrative conduse de primari liberali va avea de suferit economic şi social pentru că social-democraţii instalaţi la conducerea judeţului se vor răzbuna crunt, aşa cum au făcut-o de fiecare dată pe cei care n-au votat candidaţii PSD.
Duminică botoşănenii au dat judeţul pe mâna partidului condus de infractori şi corupţi, de baroni locali, fără a cântări şi asupra a ceea ce va urma. Cei care au votat PSD-ul n-au gândit defel la perioada când acest partid a mai condus judeţul şi cum s-au comportat ca să ştie la ce să ne aşteptăm cu toţii. Au votat nostalgic după vechiul regim ca să se răzbune pe liberalii bogaţi, deşi adevăraţii bogaţi sunt exact în PSD.
Cei mai bogaţi oameni ai judeţului sunt membri ai PSD sau susţinătorii consecvenţi ai acestui partid Culmea ipocriziei este că tocmai aceşti bogaţi îi plâng pe săracii judeţului şi le promit că dacă-i ajută să preia puterea vor avea grijă de ei. Realitatea de până acum a dovedit că săracii devin mai săraci iar bogaţii ajunşi la putere mai bogaţi.
Dar la botoşăneni memoria este scurtă şi dominată de prostie, spiritul raţiunii şi chibzuinţa asupra viitorului lipsindu-le în cea mai mare parte. Răul a fost făcut şi el va devenit tot mai vizibil până la alegerile parlamentare din toamnă. Va fi un prilej pentru tineri să iasă la vot şi să îndrepte ce-au stricat părinţii lor, până n-o fi prea târziu şi corupţia nu le va decima viitorul. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Opprisan: Domnul Dragnea poate sa fie ce vrea in tara asta
Este departe momentul ]n care toata lumea intelege de ce e importanta o clasa politica curata
DNA a retinut un profesor de drept penal, acuzat ca a luat mita de la un student
Prognoza meteo pentru miercuri si joi
Deputatii europeni cer Comisiei sa protejeze agricultorii de practicile neloiale ale supermarketurilor
Circ fara seaman dupa alegeri la Cluj.
O primarita PSD, acuzata ca a dansat noaptea pe manele la poarta contracandidatei sale
Arabia Saudita detaliaza planul de reducere a dependentei de petrol:
Dublarea productiei de gaze, energii regenerabile, fond de investitii de 2.000 miliarde dolari
China: Candidatii care copiaza la examenele de admitere la universitate ar putea risca pana la 7 ani de inchisoare
Relatii tensionate intre presedintele Klaus Iohannis si seful SIE, Mihai Razvan Ungureanu
Inspectii ale Comisiei Europene la Transgaz, Romgaz si Petrom
Horoscopul zilei de 8.06.2016
Bancul zilei: Securistă
Botoşani: Ce se ascunde în spatele unor voturi (II)
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă