Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Remember
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14344
De la 07 Ianuarie 2003
122899993
Editorial

Au scăpat de indezirabili!

  • Ioan Rotundu
  • 18 July 2011, 23:00
Ieri, pentru politica botoşăneană cred că s-a consumat evenimentul anului. Cele două partide aliate să ne guverneze, şi-au împărţit şefia instituţiilor deconcentrate ale statului. Chiar dacă se duşmănesc de moarte, preşedintele PDL, Cătălin Flutur şi preşedintele PSD, Constantin Conţac s-au înţeles de minune. Fără ceartă, fără spălatul rufelor în public, împărţirea instituţiilor s-a făcut într-o atmosferă cordială, destinsă şi cu glume.
A avut nevoie social-democratul Conţac să scape de o serie de pietre de moară ale PSD, care voiau mort-copt să redevină şefii unor instituţii, a cedat acele instituţii lui Flutur, care le-a primit cu dragă inimă. Şi Flutur a trebuit să blocheze ascensiunea unor personaje pitoreşti de prin partid, care s-au abonat la şefie, deşi nu fac deloc cinste partidului. Conţac l-a înţeles şi a luat acele instituţii în portofoliul PSD.
Să dăm şi exemple, că altfel toate aceste afirmaţii riscă să devină vorbe goale. Se ştie că după ce Dumitrru Monacu a fost destituit din funcţia de şef la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, pentru a face loc la şefie lui Mihai Ţurcanu, fratele bosului liberal Florin Ţurcanu, a părăsit PNL-ul în favoarea PDL. Numai că ceva n-a funcţionat, iar Flutur şi ai lui nu l-au mai susţinut pe Monacu pentru a reveni la şefia OJPC. Aşa că OJPC a ajuns în curtea PSD.
Pentru şefia la Autoritatea de Sănătate Publică, prin PDL se vehiculau două nume. Cel al lui Florin Mimor, venit în PDl din PNL, şi cel al medicului de familie dorohoian Rodica Huţuleac. Mimor şi-a dorit şefia, dar nu l-au vrut mulţi din PDL, pentru „mapa profesional㔠neperformantă. Huţuleac a călcat pe bec faţă de partid, votând anapoda într-o şedinţă de consiliu judeţean. Ca să nu fie supărare, ASP a ajuns tot la PSD. Pare să aibă noroc Tamara Ciofu!
La Inspectoratul Judeţean în Construcţii se pregătea să preia şefia Radu Drăguş. Numai că Drăguş nu întruneşte condiţia legică de vechime în munci executive de specialitate. Din nou Conţac a primit instituţia cu braţele deschise. Poate pentru juniorul Liviu Conţac, cine ştie!
La rându-i Conţac avea probleme cu desemnarea şefilor la Direcţia Silvică. Cuplul Rusu – Andronache făceau presiuni mari să revină în fruntea instituţiei. Ori, cine răsfoieşte presa începutului de an 2005, poate afla multe despre activitatea profesională a celor doi şi năravurile lor. O reclamaţie trimisă pe mailul redacţiei noastre de către Grupului pentru Dialog Botoşani, trimisă totodată şi pe mailul preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, cum ni se precizează, sintetizează abuzurile şi ilegalităţile cuplului Rusu – Andronache din perioada 1993 – 1999 şi februarie 2001 – februarie 2005. Ca să scape de bucluc, Conţac a preferat să plaseze Direcţia Silvică la PDL. Iar Flutur a primit-o cu braţele deschise, că-i este familiară activitatea de la vărul Gheorghe Flutur.
Probleme mai avea Conţac şi cu desemnarea şefului la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani. Trebuia să aleagă între prof.dr. Constantin Manolache şi inspectorul şcolar Mihaela Huncă. Grea alegere, poate chiar imposibilă. Flutur a primit instituţia, că are pe cine pune şef. Are cadre şi pentru IŞJ şi pentru Casa Corpului Didactic.
Iată cum, atunci când nevoia o cere, persoane aparent ireconciliabile în atitudine ajung să se aşeze la aceeaşi masă şi să se înţeleagă mai bine ca fraţii. În fond, schimbul de instituţii dintre Flutur şi Conţac a fost unul benefic pentru judeţ. S-a reuşit blocarea spre şefie a unor persoane indezirabile. Părerea mea!
JD 15.12.2009

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Umor în viersuri
Parcă-i dracul gol!
Ioan Rotundu
Mamă, tată săru’mâna pentru masă…
Expediaţi brutal în negura uitării
Caricatura zilei
Drum modernizat Prisecani - Odaia Veche - video
Samahoanca şi agresorul victimă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog