Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
1443
De la 07 Ianuarie 2003
85274987
Editorial

Aveţi o şansă! Salvaţi-vă, dragi parlamentari din PSD Botoşani

  • 22 June 2018, 23:00
Şandramaua PSD-ului începe a se dărâma precum podul de piatră din joaca copiilor luat de viitură. Dacă în jocul copiilor se va ridica altul mai trainic şi mai frumos, în cazul PSD finalul va fi destrămarea partidului în grupuri de interese mai mult sau mai puţin interesate de nevoile societăţii româneşti adusă în prag de dezastru de cel care joi seară a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, cu mari şanse ca la recurs să i se mai adauge ceva, urmând a petrece Revelion 2019 după gratii, cu infractorii de drept comun.
Liviu Dragnea, că despre el este vorba, face parte din categoria politicienilor care dacă nu-şi ating scopul puterii, aplică principiul devastării; nici eu, dar nici ei! După condamnarea de joi seară, Dragnea a înţeles că epoca gloriei sale se îndreaptă cu paşi repezi spre apusul definitiv. Singurul lucru care i-a rămas şi la care am convingerea că va recurge, este să producă un haos total în viaţa politică, economică şi socială a României.
Iată de ce cred că pentru parlamentarii PSD de Botoşani, cei 7, s-a ivit prilejul de a se delimita de toate demersurile infracţionale ale lui Dragnea şi clica sa din Teleorman şi să profite de situaţie pentru a rezolva problemele cu care se confruntă întreg judeţul Botoşani.
Dacă despre reabilitarea infrastructurii rutiere este târziu să mai vorbim pentru acest an, sunt alte probleme pe care parlamentarii PSD-ului le pot rezolva, fără să fie neapărată nevoie de fonduri guvernamentale sau europene. Consilierii municipali ai PSD să voteze preluarea de către Primărie a parcului de agrement Cornişa. A venit vara iar noi în loc să ne bălăcim în bazinul ultramodern, ne ducem pe la vecini sau plătim bani grei la piscinele private în loc ca aceşti bani să intre în bugetul local şi să profităm tot noi de ei.
Conducerea PSD Botoşani să renunţe la politica de a-şi plasa în consiliile de administraţie politruci care n-au nimic în comun cu societatea. Este cazul scandalului de la societatea Urban Serv unde PSD-ul a desemnat în CA specialişti în domeniul auto, pe Viorica Andronachi de la Silvic şi turnătorul de la Securitate Florin Egner. Egner, ca primar, a falimentat oraşul. Urban Serv este în pragul falimentului. Societatea se poate salva cu conducători competenţi şi nu cu politruci puşi de PSD sau cu foşti turnători la Securitate.
Cu un picior în faliment se află şi societatea Nova Apaserv, unde, ca şi la Urban Serv, conducerea este de o incompetenţă înspăimântătoare. Şi-au făcut salarii uriaşe, au scumpit şi scumpesc apa care tot mai puţin curge pe la robinete pentru că avariile se ţin lanţ.. Doina Federovici să nu-şi mai pună cumetrii şi rudele şefi de instituţiile statului, ci să lase ca aceste funcţii să fie ocupate de persoane competente. Recent, la Cadastru, directorul Bâlbă, protejatul Doinei Federovici, a organizat un concurs pentru funcţia de şef după cum i-au fost interesele. Este aproape vremea când justiţia îşi va reveni din „şocul Dragnea” şi-şi va face datoria iar cei precum Bâlbă vor da socoteală.
Ziua judecăţii celor care şi-au bătut joc de noi, în plan central şi local, este pe aproape. Aşa că, dragi parlamentari ai PSD Botoşani, aveţi ocazia să vă spălaţi, măcar parţial, de păcatele dorinţei de putere. Numai faptul că a-ţi sprijinit pe faţă gruparea infracţională din Parlament vă poate aduce consecinţe neplăcute, Nu vă bazaţi pe imunitatea parlamentară pentru că aceasta nu operează în cazul parlamentarilor infractori sau susţinători ai acestora. Nu vă bazaţi pe deciziile CCR pentru că ele pică odată cu suspendarea Constituţiei, aşa cum s-a întâmplat în decembrie 1989.
Există multe semne că Dragnea nu va ceda puterea de bună voie şi că s-ar putea ca protestele publice să se transforme în acte criminale din partea actualei guvernpări. Nu vă faceţi părtaşi la astfel de fapte pentru care Ion Iliescu şi clica lui răspund la 28 de ani de la comiterea lor. Dacă mai aveţi o brumă de inteligenţă şi putere de judecată, salvaţi-vă! Părerea mea!
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Pedeapsă popească
Horoscop zilnic 23.06.2018
Răspunsul CJ la protestul celor din Răuseni
o făcătură prost concepută
L Koveşi, între agonie şi extaz
Primar Flutur, las-o mai moale cu scuzele faţă de evrei!
Centenarul Unirii şi infractorii parlamentari
Are nevoie de legitimitatea intervenţiei ]n forţă
Avem dubii că Guvernul va face autostrada Ploiești-Brașov
cu un studiu de fezabilitate din 2005
Reacția lui Toader față de condamnarea lui Dragnea:
Judecătorii nu au ținut cont de decizia CCR / Nu mă pronunț asupra demisiei sale, e o chestiune politică
Indicele Robor la trei luni a crescut la un nivel maxim de 3,09%
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 22.06.2018
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Coţuşca
Mihai Șora le dă întâlnire protestatarilor în Piața Victoriei:
”Dragi șobo, ne vedem la Girafă, în această seară și în toate serile în care va fi nevoie”
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă