Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7944
De la 07 Ianuarie 2003
122579883
Editorial

Bani de colivă

  • 3 September 2014, 23:00
Derutat că pe măsură ce acordă tot mai multe pomeni electorale de la bugetul de stat popularitatea sa scade alarmant, precum Ceauşescu cu suta de lei, în marea disperare care l-a cuprins premierul Victor Ponta şterge toate datoriile bugetarilor către bugetul de stat indiferent de împrejurările în care au apărut aceste datorii.
Surse din Ministerul de Finanţe au afirmat că ştergerea acestor datorii s-a ridica la suma de 300 milioane lei, leafa medicilor din România pe jumătate de an. Să nu creadă ceilalţi români, bugetari sau nebugetari, că această sumă o suportă Ponta din buzunarul său sau al PSD-ului. Nu, suma se va recupera după alegerile prezidenţiale prin introducerea de noi impozite şi taxe. Ce dă acum Ponta la vreo 100 de mii de bugetari, va recupera după 16 noiembrie de la toţi românii care muncesc şi câştigă un ban.
Acest mod de a mitui public diferite segmente de funcţionari ai statului pe seama bugetului de stat nu le aduce beneficiarilor nici un avantaj de lungă durată. Se vor bucura o lună, două că le rămân ceva bani în plus după care vor constata că veniturile lor sunt tot mai împovărate de impozite şi taxe.
Dacă lui Ponta îi pasă atât de mult de soarta bugetarilor, de ce nu le-a majorat lefurile? Încasa şi banii primiţi nelegal de la cei aflaţi într-o astfel de situaţie şi nu comitea o crasă inechitate de a-i avantaja pe unii în paguba celorlalţi.
Pensionarii care au fost iertaţi de sumele primite nelegal se bucură. Dar, oare n-ar fi foat mai avantajos pentru ei să li se fi majorat pensia? Era de unde da înapoi banii primiţi în plus iar pe termen lung erau în câştig şi nici nu se făcea o mare nedreptate ca unii pensionari să fie protejaţi şi ceilalţi abandonaţi.
Ponta este foarte darnic cu bisericile,, cu stimulente financiare pentru angajaţii de la companiile de stat dar nu are bani pentru şcoli şi vaccinul la copii nou născuţi. Pomana anunţată că va acorda elevilor săraci rechizite şcolare gratuite în sume de 25 lei pentru cei din şcoala primară şi 30 lei pentru cei din gimnaziu iarăşi este o mare demagogie şi manipulare publică.
Cu doar 25 sau 30 de lei nu se poate cumpăra măcar ghiozdanul. Rechizitele şcolare pentru un elev de clasa I-a costă peste 100 lei la nivelul minim al cerinţelor. La şcolile cu pretenţie costul trece de 200 lei.
Dacă Guvernul Ponta ar fi acceptat majorarea alocaţiilor de stat pentru copii, elevii săraci ar fi avut un câştig mult mai mare şi pe întreg anul şcolar. Premierul Ponta a declarat că nu sunt bani la buget pentru majorarea alocaţiilor la copii. Dar pentru pomeni electorale sunt? Sunt!
Nu ştiu de ce dar am tendinţa de a crede că aceste pomeni electorale făcute de PSD prin candidatul la prezidenţiale, premierul Victor Ponta, sunt de fapt bani cu care românii să cumpere cele necesare pentru a pregăti PSD-ului tradiţionala colivă creştină. Pentru că după alegerile prezidenţiale praful se va alege din Ponta şi al său PSD. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Doua posturi TV din Republica Moldova, preluate de un afacerist cu legaturi in Rusia
Patru nave NATO in Marea Neagra, in urmatoarele zile
Klaus Iohannis: Alesii care isi vor schimba partidul isi vor pierde mandatul
Istoria se intoarce si ne pune iar amnistia fiscala in brate
Prognoza meteo pentru joi si vineri
Romania, pe locul 59 in clasamentul competitivitatii economici
Moldova nu a primit inca niciun metru cub de gaze din Romania
chiar daca in urma cu o saptamana a fost inaugurata cu mare fast conducta Iasi-Ungheni
Mesajul preşedintelui Traian Băsescu către OMV
Autoturisme distruse în incendii
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Dorinţa negrului
Botoşani: Roma, comuna condusă de soţia primarului
Prefectul Macaleţ, mutul care gângureşte politic
Ioan Rotundu
Sfintire troita
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog