Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17155
De la 07 Ianuarie 2003
122877222
Editorial

Beţia puterii distruge cariere

  • Ioan Rotundu
  • 24 May 2016, 23:00
Primarul Ovidiu Portariuc este propria sa victimă. Câtă vreme n-a deţinut vreo funcţie importantă prin PSD şi a stat cumincior pe lângă taică-său s-a bucurat şi de o anumită imagine pozitivă, de o încredere generată de faptul că este fiul lui Gheorghe Portariuc, un social-democrat devotat PSD-ului şi care a investit mulţi bani în acest partid.
Amintesc doar sumele importante cheltuite ca să-l facă primar pe Florin Egner în anul 2000 ca apoi să investească şi mai mulţi bani în 2004 pentru a-l menţine primar, cheltuială inutilă pentru că botoşănenii nu puteau uita minciunile lui Egner şi frigul îndurat în iernile cât acesta a fost primar.
Acumulând această păguboasă experienţă, Gheorghe Portariuc n-a simţit nevoia să-şi educe fiul în spiritul unei demnităţi umane care să-i atragă respect dar mai ales echilibru în vorbe şi fapte.
Lipsit de astfel de lecţii de viaţă, Ovidiu Portariuc, propulsat de imaginea tatălui, s-a pus bine cu liderii din PSD şi a reuşit să-l învingă pe doctorul Gabriel Oprişanu, migrat de la PNL la PSD tocmai cu scopul de a ocupa o funcţie importantă în administraţia locală. Portariuc l-a scos pe Oprişanu din cursa de candidat al PSD-ului la Primăria Botoşani şi i-a luat locul.
Câştigând alegerile şi ajungând primar, Ovidiu a căzut în propria-i capcană. N-a rezistat beţiei puterii şi a început să se lase dominat de orgolii, să se considere superior celor din jur, să se distanţeze de cei care l-au susţinut să ajungă primar. Vanitos, el nu s-a mulţumit cu funcţia de primar şi a reuşit să se ridice în vârful conducerii PSD devenind preşedinte executiv. Funcţia a primit-o, dar n-a ştiut ce să facă cu ea. Tot ce-a reuşit a fost să stârnească invidia celor care se considerau îndreptăţiţi să ocupe această funcţie.
Încet, încet în jurul lui Ovidiu Portariuc s-a creat un gol, îndepărtându-se de el toţi cei care l-au sprijinit să ajungă în funcţii înalte şi pe care nu-i mai vedea de la înălţimea funcţiilor sale, ignorându-i. Un astfel de exemplu este Tereza Nica. Fata asta a muncit mult în 2012 să-l vadă pe Portariuc primar. Ajuns primar şi ea consilier municipal, Portariuc a început s-o trateze cu dispreţ. Aşa a fost determinată Tereza Nica să ajungă candidatul UNPR la funcţia de primar al Botoşaniului. Nu va câştiga alegerile, dar va rupe de la Portariuc un număr însemnat de voturi.
Aflat cu Costică Macaleţi într-un conflict mocnit, Portariuc şi-a atras şi duşmănia susţinătorilor lui Macaleţi. Pur şi simplu în acest moment Portariuc este abandonat de liderii importanţi ai PSD şi lăsat să-şi rupă singur capul.
Părăsit de nevastă şi copil, abandonat de către colegii de partid, Portariuc trăieşte într-o derută totală, sfaturile consilierului său de taină Mihai Tincu nefiindu-i de niciun folos pentru că sunt sfaturi învechite, cu vădită tentă comunistă şi în totală contradicţie cu actualul mers al vieţii politice.
Dezorientat şi neînţelegând ce i se întâmplă, Portariuc desfăşoară o campanie electorală pompieristică şi lipsită de coerenţă. Alaltăieri a anunţat că se ocupă de bolnavii de autism, ieri că va construi până la primăvara viitoare 72 apartamente ANL la Cişmea, astăzi şi mâine va mai scorni vreo altă ofertă electorală irealizabilă.
Ce nu înţelege Portariuc şi care este drama vieţii sale, în momentul de faţă credibilitatea sa în faţa botoşănenilor s-a spulberat şi chiar dacă va anunţa obiective serioase şi realizabile, utile oraşului, nu-l mai crede nimeni. Am mai spus-o şi o repet, Portariuc este un tânăr inteligent dar care n-a avut parte de un bun sfătuitor din familie sau din cercul de prieteni politici care să-l îndrume cum să-şi pună în valoare inteligenţa.
Vă mai amintiţi de Daniel Moruzi, fost subprefect în echipa prefectului Cristian Roman? Şi el era tânăr şi cu perspective dar s-a lăsat dominat de beţia puterii care l-a aruncat afară din viaţa publică fără a mai avea vreo şansă de revenire. Ovidiu Portariuc este pe cale să păţească la fel. Beţia puterii, vanitatea şi infatuarea l-a izolat într-un castel întunecos şi rece, pierzând contactul cu realitatea. Dacă nu se va trezi la realitate, va dispărea din viaţa publică precum Daniel Moruzi. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Sinceritate
Horoscopul zilei de 25.05.2016
Augustin Zegrean: Incriminarea sau dezincriminarea unor fapte este atributul exclusiv al legiuitorului
Fiscul, amendat cu 16.000 de lei pentru ca a incalcat legea prin publicarea "listei rusinii" cu datornicii
APIA avertizeaza: Fermierii nu vor primi niciun ban, daca nu-i cer pana la noul termen
Autopsia in cazul Dan Condrea: Medicii elimina ipoteza unui infarct la volan sau un accident vascular cerebral
Tariceanu, urmarit penal de DNA pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului
in dosarul retrocedarilor ilegale - Truica/Printul Paul
Dosarul Rompetrol: DIICOT vrea urmarirea penala pentru patru ministri - Dan Ioan Popescu, Mihai Tanasescu, Sebastian Vladescu si Gheorghe Pogea
Candidat la Primăria Suharău
Un ţărănisr la Primăria Botoşani
Liberalul Bulgaru, de la statutul de bişniţar la cel de prost plagiator
Ioan Rotundu
Câtă dreptate există în România?
Pompier botoşănean, primul român înscris la ultramaratonul „GOBI MARCH”
Elemente de muniţie, distruse la Copălău
Elemente de muniţie, distruse la Copălău
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog