Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Sport
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11171
De la 07 Ianuarie 2003
104621506
Editorial

Biserica ă-şi asume dezastrul care va urma

  • Ioan Rotundu
  • 10 November 2014, 23:00
Mitropolia Cluj a trimis preoţilor din subordine o circulară prin care le cere ca la slujbele religioase să-i îndemne participanţii să meargă în turul II la vot şi să voteze un preşedinte român şi ortodox. Cel puţin, mitropolitul n-a avut curajul să le ceară preoţilor să rostească numele lui Victor Ponta, dovadă că ipocrizia, minciuna şi manipularea este puntea de legătură dintre Ponta şi reprezentanţii Bisericii Ortodoxe.
Iată ce pot face banii pe care Ponta i-a rupt de la gura Educaţiei şi Sănătăţii şi i-a dirijat către unităţile de cult ortodox. Arginţii lui Iuda îşi îndeplinesc rolul trădării şi în alegerea preşedintelui României, o trădare de către preoţi a moralei creştine, a aşteptărilor creştinilor, în favoarea unor politicieni corupţi şi cu un bogat palmares infracţional.
Cât de jos s-a coborât Biserica Ortodoxă în nebunia ei de a aduna averi colosale şi de a obţine puteri cât mai dominante asupra creştinului de rând!
Numai că reprezentanţii Bisericii vor trebui să-şi asume şi consecinţele dezastruoase care vor urma acestor alegeri, indiferent dacă Ponta va fi ales sau nu preşedinte. Bugetul ţării este secătuit de orice resursă financiară iar obligaţiile de plată apărute în urma recentelor pomeni electorale vor mări la anul nivelul cheltuielilor de la buget în dauna dezvoltării economice.
Majorarea cheltuielilor va însemna şi majorarea veniturilor, ori majorarea veniturilor nu se va putea realiza decât prin introducerea de noi taxe şi impozite, pe majorarea celor actuale cât şi prin extinderea impozitării şi asupra unor activităţi care în momentul de faţă sunt derulate la negru.
Ministrul Finanţelor, Ioana – Maria Petrescu, a lăsat să se înţeleagă la sfârşitul săptămânii trecute că legalizarea prostituţiei şi impozitarea acestei activităţi ar putea deveni o sursă importantă de venituri la buget. Va urma oare şi legalizarea drogurilor cu acciză asupra cocainei ca drog de lux?
Biserica tace. Până acum orice început de discuţie de legalizare a prostituţiei stârnea ample proteste din partea Bisericii. Acum, patriarhul Daniel, ceilalţi înalţi prelaţi n-au scos nici un cuvânt. Le-a cumpărat Ponta tăcerea cu banii dăruiţi din bugetul ţării în dauna rezolvării problemelor cu şcolile care se dărâmă peste elevi, în dauna datoriilor enorme pe care le au spitalele unde, cel puţin de vreo lună de zile încoace, se moare pe capete, mai ales copii şi tineri.
Implicată până peste cap în politica românească, o politică ticăloasă purtată împotriva cetăţenilor, Biserica ignoră rolul său de educator spiritual. Generaţia de babe aproape oarbe şi moşnegi în baston care mai frecventează astăzi biserica va dispărea pe cale naturală şi cu contribuţia din plin a PSD-ului prin actuala politică de guvernare.
Generaţiile tinere, care ar trebui să se apropie de biserică se îndepărtează tot mai mult. Obligativitatea Religiei în şcoală a generat numai antipatii din partea elevilor iar tineretul actual este împovărat de grija zilei de mâine şpi n-are timp de a pierde ore întregi la biserică să asculte nişte idioţenii lipsite de logică. Cei plecaţi la muncă în străinătate sunt şi mai nepăsători la a ţine legătura cu preotul paroh, ei luând contact cu o altă educaţie în care biserica nu joacă rolul principal sau chiar este inexistentă în spaţiul public.
Dar modul în care Biserica se face părtaşă la ticăloşiile politicienilor, înfruptându-se copios din banii murdari adunaţi de aceştia cu japca de la cei care muncesc, îi dezgustă pe cei tineri şi-i îndepărtează iremediabil de biserică. S-a ajuns la situaţia ciudată ca unii preoţi să-i întreacă pe politicieni în ticăloşii. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Curiozităţi medicale
Jumări de porc
Horoscopul zilei
ACL Botoşani: Comunicat de presă
Dependenta de cresterea economiei germane reprezinta o vulnerabilitate a Zonei Euro
Ion Tiriac, despre Simona Halep: "Are foarte mult spatiu de progresat"
Inca o tradare in PNL: Deputatul liberal Dan Bordeianu s-a inscris in PSD si il sustine pe Victor Ponta
Sefa DNA cere ridicarea imunitatii fostului ministru Cristian David, pentru a incepe urmarirea penala
Asta nu ne puteti fura
Impozitul pe „păsărică”
Ioan Rotundu
Comunicat de presă Raluca Turcan ACL
Campanie pentru Ponta pe bani publici. Noul intrat în horă: Remus Pricopie, Ministrul Educației Naționale.
Gaini cu biletele la gat pe care scrie "Eu sunt Iohannis" si "Mi-e frica de dezbatere", aruncat in curtea sediului ACL din Bucuresti
Botoşani: De ce perchiziţionează primăriile procurorii DNA
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă