Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
233
De la 07 Ianuarie 2003
108769652
Editorial

Botoşăneanul Gabriel Chiriac şi înalta corupţie din Justiţie

  • Ioan Rotundu
  • 9 October 2011, 23:00
Despre omul de afaceri botoşănean Gabriel Chiriac presa locală n-a mai orea scris. Poate şi datorită faptului că centrul de greutate al afacerilor sale s-a mutat pe Bucureşti. Cert este că cea mai rămas din Electrocontactul care era un fel de rege al industriei botoşănene a intrat în posesia sa şi stă în conservare, până când terenul de sub clădiri va avea din nou un preţ bun..
Doar două firme ale sale, modeste prin producţie, mai menţin angajaţi cam 130 de botoşăneni. Ce produce, cât produce nu se ştie pentru că se păstrează o discreţie totală.
În perioada Guvernului Năstase, respectiv 2000 – 2004, cei din PSD Botoşani nu mai conteneau să ne ameţească de cap cu Parcul industrial care se va amenaja de Gabriel Chiriac în halele de producţie ale fostului Electrocontact. Impresionantele promisiuni social-democrate cu angfajarea a zece mii de botoşăneni s-a soldat cu preluarea de către Chiriac a întregului patrimoniu ce ţinea de Electrocontact, după care s-a aşternut tăcerea.
Ba nu, a rămas promisiunea celor zece mii de locuri de muncă, promisiune pe care PSD Botoşani a reluat-o recent prin candidatul la Primăria Botoşani, medicul Gabriel Oprişanu. Ce-or fi având aceşti Gabrieli cu zecile de mii de locuri de muncă nu ştiu, dar ştiu că în urma lor a rămas şi va rămâne doar… promisiunea.
Să mai trecem în contul lui Gabriel Chiriac şi faptul că tot sub Guvernul Năstase a cumpărat Agromih Ripiceni, un patrimoniu de câteva miliarde de lei pentru care a plătit doar 800 milioane. Şi din acest patrimoniu s-a ales praful, ca şi din cel al Electrocontactului. După ce o perioadă de timp s-a dat la fund, iată că Gabriel Chiriac reapare în atenţia publică şi nu oricum. El este implicat în acte de corupţie la cel mai înalt nivel din Justiţia română.
Cele două judecătoare de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acuzate recent de DNA de luate de mită, au fost mituite de Chiriac al nostru cu ceva excursii în Indonezia şi ceva cadouri mai consistente, contra unor soluţii juridice favorabile date în dosarele sale aflate pe rol la ÎCCJ Bucureşti.
Iar judecătoarele Gabriela Bârsan şi Iuliana Puşoiu, prima şefă de secţie la Contenciosul administrativ al ÎCCJ, au acceptat mita lui Chiriac, deşi lefurile lor lunare sunt de 135 milşioane net. Numai cu salarul lor lunar îşi puteau permite două vacanţe în Indonezia, la ce dracu’ le-o mai fi trebuind şi mita lui Chiriac?
Cazul acesta de înaltă corupţie ne aminteşte de opoziţia Olandei şi Finlandei ca România să intre în spaţiul Schengen pentru că are probleme de corupţie la nivel înalt. Iată că cele două state ştiau ceva mai mult decât noi şi opoziţia lor n-a fost numai aşa., de-al dracului, ci pe bune.
Să ne mai amintim că tot săptămâna trecută, cei din PSD şi PNL aproape că au crăpat de bucurie pentru reuşita din Senat de a respinge o iniţiativă a Guvernului Boc de a aspri criteriile de numire a judecătorilor la ÎCCJ, tocmai pentru a stopa corupţia din această înaltă instituţie.
Este limpede că cei din USL vor să lupte cu corupţia numai din gură, nu şi prin fapte. Apoi, toţi aceşti judecători de la ĂCCJ sunt oamenii PSD-ului, în special din perioada Guvernului Năstase. Cum să fie judecat Năstase pentru patru case şi bunuri cărate de un ambasador din China, când cei care ar trebui să-l judece îi pupă mâna pentru că i-a năşit în aşa funcţii?
Cei din UE au dreptate., România este cuprinsă de corupţie la cel mai înalt nivel, iar când este prins câte vreunul, imediat opoziţia îi sare în apărare cum că-i răzbunarea politică a lui Băsescu şi Boc. Dar ce, când aceşti judecători iau mită, o iau că aşa le-a cerut Băsescu şi Boc, sau o iau pentru că aşa le-a intrat în obişnuinţă şi că ei se consideră stat în stat, fără ca cineva să îndrăznească să le ceară socoteală.
USL-ul ţipă la fiecare dezvăluire de corupţie la nivel înalt pentru că de fiecare dată le mai pică o proptea de nădejde, care să le apere interesele atunci când vor avea nevoie pentru a reveni la putere. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Caricatura zilei
Horoscop
Reţeta zilei: Mazăre verde cu marole căpăţâni
Bancul zilei: Democraţie ţigănească
Un cunoscut toreador spaniol a fost străpuns în faţă de un taur
Ponta şi Antonescu, ultimii dinozauri populişti din UE
soluţiile lor de a promite marea cu sarea nu mai sunt promovate nicăieri în lume
Lumea lu' Rotundu: Merele de Curteşti
Inspecţia Judiciară, sesizată să verifice posibile abateri disciplinare ale unor judecători ICCJ
Daniel Funeriu şi "inexactitudinile":
Primarul baronaş şi drumul prăfuit
Ioan Rotundu
Marcu n-a avu curajul să-l excludă pe Darie din PSD
Eram vrea să-i adune pe notari şi avocaţi în Centrul medieval al Botoşanilor
Patronul RVG este supărat pe primarul din Flămânzi
Liberalul Sorescu nu vrea dezvoltarea municipiului Botoşani
banii europeni alocaţi nu înseamnă nimic pentru eleste ciudat că un liberal se declară împotriva dezvoltării prin noi investiţiiel consideră parcul de distracţie la Cornişa o investiţie inutilă
Astăzi, medicii din judeţ îşi vor alege mebrii în Comisia de disciplină
Începe şi la Botoşani campania de vaccinare împotriva gripei
Se caută şef nou la Direcţia de Statistică Botoşani
Iar apar probleme cu salarizarea profesorilor
Botoşani: Stejarul salvat de colţii drujbei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă