Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23531
De la 07 Ianuarie 2003
83688542
Editorial

Botoşăneni, treziţi-vă, ţara se mişcă!

  • Ioan Rotundu
  • 19 January 2017, 23:00
Prin principalele oraşe din România generaţiile cu educaţie majoritar postdecembristă ies în stradă să protesteze faţă de abuzurile crase ale liderilor PSD în a modifica legislaţia penală pentru a-şi apăra corupţii şi penaliştii din partid. În Botoşani este o linişte ruşinoasă, mai ales că suntem consideraţi un judeţ fief al PSD-ului. Nu că în Botoşani n-ar fi tineri care să protesteze, dovadă că după tragedia de la Club Colectiv câteva sute de tineri botoşăneni au mărşăluit pe străzi. Problema noastră este alta. Nu există un lider politic capabil să
Firesc ar fi fost ca un tânăr liberal cu aspiraţii de viitor politician să fi luat iniţiativa de a-i chema pe tineri la protest. Dar peste liberali domneşte aceiaşi linişte ruşinoasă. De la USR, partidul lui Nicuşor Dan, nu pot avea pretenţie pentru că la Botoşani nu există o filială solid organizată. Poate că un tânăr ridicat din rândul societăţii civile ar fi trebuit să se fi aşezat el în fruntea unei grupări protestatare dar ne lipseşte şi aşa ceva.
Această apatie şi lipsă de poftă protestatară pentru a ne apăra valorile democraţiei şi ale statului de drept are şi o explicaţie. Iar explicaţia trebuie căutată în interiorul PNL şi al PSD. Liberalii botoşăneni n-au în momentul de faţă un preşedinte. Conduce partidul Costel Şoptică, senatorul cercetat penal în două dosare de corupţie. Cum să iniţieze Şoptică proteste când el se roagă zi şi noapte ca ordonanţele PSD-ului să prindă putere de lege, fiind unul dintre beneficiari.
De la PSD nu putem avea pretenţia unor proteste pentru că s-ar ajunge la situaţia ridicolă de a vorbi de funie în casa spânzuratului. Cei şapte parlamentari ai PSD-ului sunt în aceiaşi barcă penală cu senatorul liberal Şoptică.
Să-i luăm pe rând! Doina Federovici (foto) a fost denunţată de Florin Ţurcanu că şi-a ridicat vilă cu ajutorul firmei lui Bârsan fără să plătească lucrările. I le-a intermediat infractorul fost deputat liberal Verginel Gireadă. Dacă trece ordonanţa cu modificările codurilor penale, termenul de şase luni de denunţ prevăzut în proiectul noii legi este depăşit iar Federovici nu mai poate fi cercetată pentru primiri de foloase necuvenite sau chiar mită.
Al doilea senator, Lucian Trufin, cât a fost primar la Vlăsâneşti n-a fost deloc cheie de biserică. Subvenţii la imaşul public, la terenurile fără stăpân, o făpbricuţă de lapte în care se lucrează la adăpostul nopţii etc. pot oricând face obiectul cercetării procurorilor DNA. Graţierea i-ar aduce liniştea mult râvnită!
Deputata Tamara Ciofu s-a îndeletnicit cu trafic de influenţă într-o afacere a primarului de Gorbăneşti: asfaltarea unui drum comunal despre care am scris în Jurnalul. Lucrarea executată de firma indicată primarului de Ciofu este o bătaie de joc, Asfaltul proaspăt turnat a crăpat sub prima maşină care a trecut. Poate că procurorii DNA se vot fi sesizat de cere scrise în Jurnalul. Graţierea ar fi şi pentru Ciofu mană cerească.
Deputata Mihaela Huncă, cercetată şi ea în vreo trei dosare penale, stă cu inima strânsă: a fost sau n-a fost probată ordonanţa cu graţierea? Ceilalţi doi deputaţi, Răzvan Rotaru şi Costel Lupaşcu sunt cu votul lor pe post de îngeri păzitori ai corupţilor din partid. Nici ei nu sunt buni de busuioc la icoană, s-au înfruptat de mai multe ori din păcatul corupţiei iar graţierea i-ar feri de consecinţele unor eventuale denunţuri.
Cam aşa stau lucrurile pe la Botoşani, de aici ni se trage această linişte ruşinoasă. Motive să ieşim în stradă şi să protestăm avem; nu este cine să ne cheme! Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Presa internationala, despre protestele de miercuri:
Infruntand frigul, mii de persoane au iesit in strada impotriva unei legi care ar putea slabi eforturile anticoruptie
Adrian Benta, consultant fiscal: La revedere, 088! - dar monitorizarea continua
Un nou protest impotriva amnistiei si gratierii, anuntat pentru duminica la ora 18:00 in Bucuresti
Ambasadorul SUA, despre proiectele de OUG privind justitia:
Nu consideram oportuna nici o masura care slabeste statul de drept in Romania / SUA o sustin ferm pe Laura Codruta Kovesi
Deputat PSD despre OUG privind gratierea:
Tinerii nu ar trebui sa mai iasa in strada. Acest proiect nu e facut pentru politicieni
Un secretar de stat proaspat numit in guvernul Grideanu a fost asociat cu cetateni din Orientul Mijlociu
verificati pentru crima organizata si evaziune
Horoscopul zilei de 20.01.2017
Bancul zilei: Curiozitatea călugăriţei
Texte Ziua Elefantului. Cateva observatii despre catastrofa amanata si cum poate fi oprita
Oficial: Gratierea ar scoate 3.700 de detinuti din inchisori
Imixtiunea PSD-ului în activitatea ACOR i-a revoltat pe primari
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă