Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Religie
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
27175
De la 07 Ianuarie 2003
85087261
Editorial

Brutele lui Dragnea s-au dezlănţuit cu sălbăticie

  • Ioan Rotundu
  • 11 August 2018, 23:00
Mi-a fost dat în viaţă să trăiesc un al doilea moment crucial în istoria ţării mele. Primul l-am trăit în decembrie 1989 când regimul Ceauşescu a fost spulberat de mânia populară manifestată după mai bine de 45 de ani de comunism, timp în care valorile umane au fost eliminate din societate şi înlocuite cu semianalfabeţi.
Ce nu ştiam atunci dar am aflat peste zeci de ani este faptul că în decembrie 1989 a fost înlocuită o dictatură a unei generaţii comuniste uzată la putere cu o alta tânără, mult mai abilă în a guverna. Îmi amintesc cum Ion Iliescu apărea la televiziunea de stat, singura la acea vreme, şi ne îmbrobodea cu explicaţii cât de bine organizaţi şi instruiţi sunt teroriştii care trag în populaţie din toate poziţiile. De fapt, teroriştii erau militarii şi securiştii care au trecut de partea noii puteri şi vărsau sânge nevinovat pentru a-i legitima preluarea conducerea ţării.
Al doilea moment istoric l-am trăit vineri, 10 august, când un alt regim totalitar şi-a făcut prezenţa în spaţiul public, tot prin acte de violenţă, păstrându-se tradiţia regimurilor totalitare de factură comunistă şi socialistă de a se instala la putere prin acte de violenţă împotriva poporului. Este un regim al ciocoilor noi, un fel de nepoţi ai comuniştilor, dornici şi ei să conducă ţara spre folosul personal şi de gaşcă.
Scenariul pus la cale a fost apropiat de cel din decembrie 1989, cu excepţia faptului că noul lider n-a ieşit în spaţiul public precum Iliescu. Liviu Dragnea, mult mai şiret şi abil în crearea de scenarii, bine consiliat de o echipă de evrei specializaţi în manipulări publice şi gras plătiţi din banii românilor, a transferat dorinţa sa de putere pe umărul premierului Viorica Dăncilă, a ministrului de Interne Carmen Dan, a şefului Jandarmeriei Române. Dacă ceva va şchiopăta, el se va arăta românilor curat ca lacrima şi va poza în apărătorul liniştii şi prosperităţii vieţii lor de azi şi de mâine.
Revenind la cele întâmplate în noaptea de 10 spre 11 august a.c., conferinţa de presă a Jandarmeriei Române susţinută de purtătorii de cuvânt şi în lipsa oricărui factor de decizie care să răspundă la întrebările jurnaliştilor s-a dovedit de fapt a fi o încercare de diversiune, de falsificare a celor petrecute, încercându-se total neinspirat să se justifice atacul în forţă al jandarmilor asupra unor persoane paşnice, femei şi copii.
Spuneau cuvântătorii Jandarmeriei că jandarmii au interveni în forţă pentru a-i apăra pe protestatarii paşnici. Numai că grupările violente nu pe protestatari i-a atacat ci pe jandarmi. Numai că jandarmii nu asupra huliganilor s-au îndreptat cu atacul ci asupra celor paşnici, femei şi copii. Sunt o puzderie de dovezi, în special filmări de la faţa locului, din care se vede clar că jandarmii nu cu huliganii aveau treabă ci cu protestatarii paşnici.. Pe ei i-au gazat, au tras cu tunul cu apă, cu gloanţe de cauciuc şi au dat năvală călare peste femeile şi copiii care se refugiaseră sub gardul Muzeului Grigore Antipa.
Dramoleta cu cei doi jandarmi bătuţi de huligani şi salvaţi de protestatari făcea parte din scenariul jandarmilor, de aceea ei priveau de la 20 de metri fără a interveni să-şi salveze colegii. Femeia jandarm despre care se spunea că va rămâne paralizată pe viaţă este sănătoasă tun. Au spus-o medicii, nu liderii din poziţie care au fost găsiţi ţapi ispăşitori. Rămâne de aflat de procurori ce căuta o femeie jandarm în linia de atac şi cine a dat ordin să fie momeală pentru huligani şi motiv de intervenţie pentru jandarmi.
Şefii jandarmilor care au ordonat acest măcel public trebuie aduşi în faţa legii şi odată cu ei cei care le-au cerut să procedeze aşa. Este limpede că ultraşii invocaţi de jandarmi ca fiind persoanele turbulente au fost de fapt persoane pregătite din timp să acţioneze în acest mod. Poate că de această dată procurorii vor afla cine sunt aceşti huligani şi în solda cui au acţionat ei şi nu se va întâmpla cum s-a întâmplat cu teroriştii despre care încă nu ştim cine au fost în realitate. Dragnea, prin acţiunea violentă a jandarmilor, a vrut să le arate românilor că el este boss-ul şi că de el depinde viitorul nostru. A reuşit oare?
De acum înainte, cine se va dovedi că nu este cu PSD va trebui pedepsit în numele „democraţiei” pe care vrea Dragnea s-o instaleze în România. Este timpul ca bătrânii ţării, dacă mai au un dram de înţelepciune, să iasă în stradă şi să protesteze alături de copii lor pentru a le apăra libertăţile democratice ale viitorului. Dacă nu o vor face, vor păţi ce-au păţit părinţii lor când în România s-a instalat comunismul.
Vreau să cred că violenţa jandarmilor n-a pus capăt protestelor. Vedem ce se întâmplă în Turcia lui Erdogan, când lira turcească s-a prăbuşit şi a sărăcit milioane de turci. Vedem ce se întâmplă în Ungaria lui Orban, când libertăţile democratice au dispărut, fiind înlocuite cu un surogat de democraţie după care râvneşte acum şi Liviu Dragnea.
Dacă tot este anul Centenarului Unirii, să mai demonstră încă odată unitatea şi solidaritatea de la 1 decembrie 1918. Nu este greu! Brutele lui Dragnea care i-au atacat pe protestatari vineri vor da socoteală Apoi, nu suntem singuri. Europa este cu noi! Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii – Avocatul fraierit
Horoscopul săptămânii 6 - 12 august 2018
Catrenul săptămânii
A cincia mănăstire de maici din judeţ s-a întemeiat la Crăiniceni
Ioan Rotundu
Ziua de sâmbătă şi cele trei ceasuri rele ale culturii botoşănene
Ioan Rotundu
Ce ştie şi nu ne spune Isărescu
Ioan Rotundu
Lovitură de graţie dată inculpatei Ralucăi Stâncescu
Ioan Rotundu
Marturii Ardealului şi indiferenţa autorităţilor
Ioan Rotundu
Diaspora trezeşte Ţara la realitate
Ioan Rotundu
Jandarmeria, minerii lui Dragnea
Ioan Rotundu
Povestea uneia dintre cele mai tulburătoare imagini de la protestele din Piața Victoriei
. „Mihai era târât pe asfalt de un jandarm. Mi-am desfăcut legătura din spatele scaunului cu rotile și m-am aruncat peste el, protejându-l”
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Martirii Ardealului
rima fotografie clară cu bărbatul în alb care ar fi coordonat intervenția brutală a jandarmilor în Piața Victoriei.
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă