Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9747
De la 07 Ianuarie 2003
122895396
Editorial

Bucuraţi-vă voi o lună şi vom plânge cu toţii 4 ani!

  • Ioan Rotundu
  • 1 November 2016, 23:00
Troica corupţiei din Parlament formată din PSD-ALDE-PRU, la care s-au alăturat şi parlamentarii independenţi îşi cumpără libertatea imunitatea faţă de DNA, amanetându-ne viitorul pentru următorii patru ani. De vreo lună de zile încoace în Parlament curg şuvoi pomenile electorale, hăcuind bugetul ţării pentru următorii ani, lăsând România fără bani pentru continuarea investiţiilor începute că de altele noi nu mai poate fiu vorba.
Toate aceste majorări salariale, ale punctului de pensie şi alte facilităţi cum ar fi scutirea de impozit pe clădirile nou construite până la vânzarea acestora, lăsând şi primăriile fără venituri la buget, sunt adoptate împotriva unor prevederi legale în vigoare şi împotriva prevederilor Constituţiei României. Dar parlamentarilor PSD şi acoliţii lor nu le pasă de aşa ceva de vreme ce toate aceste pomeni electorale le va aduce suficiente voturi ca să câştige detaşat alegerile şi să preia guvernarea. Să analizăm care este de fapt socoteala celor din PSD. Este o socoteală politică perversă, demagogică şi ipocrită dar acest joc politic nu este priceput de majoritatea românilor care susţin actualele demersuri ale PSD fără să conştientizeze ce-i aşteaptă în viitorii patru ani.
Spunea premierul dacian Cioloş că ce fac parlamentarii PSD în aceste zile când împart pomeni electorale la toţi cei care le cer că este de fapt un act iresponsabil. Nu cred defel că ce fac acum parlamentarii PSD sunt acte iresponsabile, dimpotrivă sunt extrem de bine gândite şi asumate cu deplină responsabilitate.
Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Bogdan Diaconu şi toţi parlamentarii care votează pe bandă rulantă aceste pomeni electorale ştiu că aceste legi nu vor prinde viaţă niciodată. Dragnea ştie că tot ce s-a votat în Senat şi Camera Deputaţilor va fi contestat la Curtea Constituţională fie de premierul Cioloş fie va fi refuzat la promulgare de preşedintele Klaus Iohannis şi apoi contestat la aceiaşi Curte Constituţională care le va declara neconstituţionale.
Dragnea şi ai lui vor avea scuipat la furcă să se plângă beneficiarilor de pomeni electorale că PSD-ul le-a dat ce li se cuvenea dar PNL-ul, Guvernul tehnocrat, preşedintele Iohannis le-a luat înapoi. Soluţia este să fie votat PSD-ul ca să ajungă la guvernare şi să ei să poată primi ce se votează acum:; majorări salariale, de pensii, facilităţi fiscale şi alte ajutoare sociale mascate.
În faţa unei asemenea strategii premierul Cioloş şi PNL-ul n-au demonstrat că ar avea soluţii cu care să contracareze marea cacealma a social-democraţilor. Simpla afirmaţie că nu sunt bani la buget nu prinde la beneficiarii pomenilor electorale pentru că ei habar n-au de unde se finanţează toate acestea şi cu ce consecinţe. Iar cei care au priceperea necesară, mă refer la o mare parte dintre bugetari, nu le pasă de consecinţele dezastruoase pentru economia ţării, egoismul lor social fiind recunoscut şi constant.
Admiţând că nici premierul Cioloş, nici preşedintele Iohannis ar fi iresponsabili faţă de societate şi n-ar pune piedici constituţionale acestor legi pentru pomeni electorale pentru a lăsa PSD-ul să preia guvernarea şi întreaga povară bugetară creată tot de ei, situaţia nu va schimba soarta votului din 11 decembrie, majoritar favorabil PSD-ului.
Legile actuale intrând în vigoare, voturile beneficiarilor se vor duce la PSD, care PSD după ce va prelua guvernarea va ignora aplicarea lor de vreme ce şi-au atins scopul de a fi la putere, de a fi majoritari în Parlament şi vor putea să adopte legi care să modifice legislaţia penală referitoare la actele de corupţie, punând botniţă celor de la DNA, dându-le cu tifla.
Să ne amintim că în 2008 PSD a câştigat voturile celor din învăţământ cu promisiunea că le vor majora salariile cu 50%. Au adoptat legea iar când Ecaterina Andronescu a ajuns ministrul Educaţiei pur şi simplu a pus legea la dospit neaplicând-o, declarând că nu sunt bani la buget. Nici acum nu sunt, dar românii au memoria scurtă. În alegerile din 2012, când USL-ul a câştigat autoritar alegerile, bugetarii şi pensionarii au fost momiţi cu viitoare majorări de venituri. Timp de 3 ani Guvernul Ponta n-a majorat salariile şi pensiile dar n-au fost greve iar liderii de sindicat au fost extrem de cuminţi în banca lor.
Cum a venit Guvernul Cioloş cum liderii de sindicat au început protestele, semnalul primindu-l de la PSD, iar Dragnea şi Tăriceanu clamează că de vreme ce avem creştere economică sunt şi bani pentru majorări salariale.
Tăriceanu şi Dragnea profită de ignoranţa românilor în materie de formare a bugetului şi le împuie capul cu creşterea economică reflectată în PIB. Dar PIB-ul nu-i bugetul ţării, este suma veniturilor totale realizate în decursul anului de mediul privat şi etatizat. Bugetul ţării se calculează aplicând procentul de 20% asupra PIB-ului. Pomenile electorale legiferate de PSD sunt de aproximativ 10 miliarde lei anual, sumă care nu se regăseşte în creşterea economică şi ca să fie acoperită ar însemna să se taie bani de la investiţii, operaţiune ce se va solda cu pierderea a zeci de mii de locuri de muncă.
Să mai adăugăm că leul se va devaloriza în faţa dolarului, preţurile vor exploda, cei cu credite în euro vor plăti mai mult la rata lunară iar toate aceste actuale majorări salariale ar fi anulate de rata inflaţiei care va creşte fără putinţa de a putea fi oprită. Ce vor primi acum bugetarii nu numai că nu vor putea economisi bani dar vor cheltui mai mult decât acum. În schimb vor suferi şi milioanele de lucrători din mediul privat care, fără a fi beneficiarii pomenilor electorale, vor suferi cel mai mult pentru că actualul salariu ar fi mâncat de rata inflaţiei prin creşterea preţurilor.
Iată de ce dacă PSD-ul va alunge la guvernare iar aceste legi cu pomeni electorale vor intra în vigoare nu vor fi puse în plată niciodată, în caz contrar abia atunci ar deveni iresponsabili şi buni de împuşcat. . În schimb, minciuna lor de acum este luată drept adevăr iar voturile se vor duce masiv la PSD, ceva la ALDE şi aproape deloc la PRU.
Luni am trecut prin şase comune cu primari liberali şi niciunul dintre ei n u s-a arătat optimist. Toţi recunosc că mai bine de jumătate dintre cei care vor merge la vot vor vota cu PSD-ul. Se conturează un vot masiv precum cel din 2012 dat USL-ului. Corupţii, infractorii şi speculanţii aflaţi pe listele PSD-ului, ALDE, PRU îşi freacă mâinile de bucurie şi au început să devină obraznici şi ameninţători. Dragnea l-a ameninţat deja pe preşedintele Iohannis că-i va arăta el ce poate după alegerile din 11 decembrie, adică-l va suspenda din funcţie ca pe Băsescu.
Cum Cioloş n-are mijloace politice de luptă cu uriaşa propagandă a PSD-ului iar PNL-ul este plin de parlamentari datori PSD-ului din vremurile de glorie ale USL, doar un şoc psihologic puternic ne mai poate salva din situaţia dezastruoasă care ne aşteaptă.
Un şoc de genul celui din turul II al alegerilor prezidenţiale când românii l-au votat pe Iohannis dându-i o lecţie meritată arogantului mincinos şi plagiator Victor Ponta. Nu-mi dau seama ce s-ar putea întâmpla în România ca să retrăim din nou acele vremuri şi să ne salvăm viitorul În minuni nu cred dar cred că o ieşire masivă la vot a tinerilor şi a celor care lucrează în mediul privat ar putea bara accesul PSD-ului la guvernare prin a alege, a câta oară oare?, răul cel mai mic.
Altfel, pentru o lună de falsă bucurie pe care o vor trăi beneficiarii promiselor pomeni electorale, aceştia se vor trezi la realitate şi vor constata cu tristeţe că au fost din nou minţiţi şi vom plânge cu toţii următorii patru ani. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Beţivul cinstit
Horoscopul zilei de 2.11.2016
Dacian Ciolos despre afirmatiile ca Guvernul ar fi controlat de Soros:
Nu prea am energie si timp ca sa combat astfel de prostii / Soros a finantat si ONG-uri apropiate de PSD
Primarul interimar din Jilava, trimis in judecata de DNA pentru luare de mita
Iohannis: Romania este in topul cresterilor economice din UE
Dragnea: Si atunci de ce va opuneti, impreuna cu guvernul tehnocrat, cresterii salariilor?
Un oficial rus de rang inalt ameninta ca Norvegia va deveni o tinta pentru armele nucleare ale Rusiei:
Norvegienii vor suferi
Pomana electorala la Senat si pentru dezvoltatorii imobiliari:
Cladirile construite pentru vanzare vor fi scutite de impozit
Intreprinderile mici si mijlocii ar putea sa-si recapete facilitatile la achizitiile publice
Curtea de Conturi a sesizat la DNA cele doua banci de locuinte pentru deturnare si obtinere ilegala de fonduri
Raport ING: Amendamentele privind salarizarea publica ar putea duce deficitul bugetar la 4,4%/PIB in 2017
Aristotel Cancescu, arestat preventiv pentru 25 de zile
Mircea Cosma, condamnat la opt ani de inchisoare, sentinta nu e definitiva
Alegeri SUA: Investigatia FBI in privinta lui Trump nu a gasit nicio legatura concludenta cu Rusia
Dacian Ciolos: In ultimele luni Parlamentul a votat majorari de salarii de 9 miliarde lei, 1% din PIB
Riscam sa ajungem in aceeasi situatie ca in 2010
Botoşani: Baronul PSD de Văculeşti, Sorin Gânga, cercetat penal pentru coruperea alegătorilor
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog