Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23283
De la 07 Ianuarie 2003
118469282
Editorial

Bursuc - altă victimă a corupţiei din PNL

  • Ioan Rotundu
  • 27 January 2016, 23:00
Dorohoianul Constantin Bursuc se poate considera o victimă a corupţiei care bântuie prin PNL Botoşani. Preşedinte al Organizaţiei municipale PNL Dorohoi de mai mulţi ani,. în urma alegerilor locale din 2012, făcând parte din USL, Bursuc a fost ales viceprimar.
În această calitate s-a făcut repede remarcat în ochii dorohoienilor care au constatat cu o surprindere plăcută că noul viceprimar este omul acţiunii şi că dacă ajungi la el cu o problemă ai mari şanse s-o rezolvi.
Vestea operativităţii viceprimarului Bursuc s-a dus repede printre dorohoieni ceea ce i-a atras duşmănia primarului PSD Dorin Alexandrescu care i-a pus gând rău.
Alegerile europarlamentare din 2014 i-au oferit primarului Alexandrescu oportunitatea de a scăpa de Bursuc. Primarul a bătut palma cu preşedintele PNL Florin Ţurcanu să-i aducă voturi de la dorohoieni pentru fratele său Mihai Ţurcanu, candidat PNL la europarlamentare. În schimbul voturilor, Ţurcanu a acceptat să-l schimbe din funcţia de viceprimar pe Bursuc şi să ofere funcţia unui liberal necunoscut şi incapabil să gestioneze problemele administrative conferite funcţiei de viceprimar dar primit cu braţele deschise de primarul Alexandrescu care a răsuflat uşurat că a scăpat de incomodul Bursuc.
Prea multe voturi n-au primit liberalii de la dorohoieni iar Mihai Ţurcanu a ajuns europarlamentar mai târziu, când s-a eliberat un loc pe listă. Câştigătorul a fost primarul Dorin Alexandrescu.
Acum, când PNL trebuia să anunţe candidatul partidului la funcţia de primar al Dorohoiului, iarăşi se fac jocuri de culise. Se pare că Alexandrescu a primit garanţii de la liberalul Şoptică, pe promisiunea că firmele sale vor primi toate investiţiile din Dorohoi pentru următorii patru ani, că Bursuc nu va fi candidatul PNL.
Dealtfel, Bursuc s-a trezit că i se pune sub nas un sondaj, chipurile efectuat în Dorohoi de nu se ştie cine, în care medicul Andrieş este cotat cu 20%, Sorin Clim – fost viceprimar în mandatul 2008 – 2012 şi actual director la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Botoşani cu 7% iar el, Bursuc, cu modestul scor de 3,5%.
Sondajul a creat proteste chiar şi în rândul liberalilor corupţi de PSD. Medicul Andrieş a mai candidat la Primărie din partea PDL şi n-a obţinut un scor de luat în seamă. Clim, ca viceprimar, a fost acuzat de dorohoieni că a făcut dispărute multe materiale de construcţie alocate de guvern în urma inundaţiilor din anul 2009. Omul n-are nicio şansă dar a fost băgat în sondaj ca diversiune la Bursuc. Acum liberalii s-au încurcat în propriul sondaj. Medicul Andrieş, conştient că nu poate câştiga funcţia de primar, a refuzat să candideze. Clim ştie că de va apărea printre dorohoieni va fi doar huiduit nu şi votat.
Astăzi, liberalii n-au desemnat candidatul lor pentru Dorohoi iar deputatul Şoptică face presiuni ca oricare ar fi acela, numai Bursuc să nu fie. Primarul Alexandrescu ştie că în august anul trecut, în urma unui sondaj, a reieşit că dorohoienii l-ar vota pe el în proporţie de 42% iar pe Bursuc în jurul a 33%. Diferenţa dintre ei era sub 10%, o diferenţă care se poate recupera uşor dacă ai susţinerea politică a partidului.
Alexandrescu ar vrea ca PNL să desemneze pe oricine candidat numai pe Bursuc nu din simplul motiv că Bursuc va fi nevoit să candideze pe lista altui partid iar candidatul desemnat de PNL va rupe voturi de la Bursuc, spre mulţumirea şi liniştea sa sufletească.
Rămâne de văzut cine va câştiga în PNL: corupţia care domină partidul iar Şoptică se va înfrupta cu firmele sale din banii bugetului Primăriei Dorohoi sau puţinii liberali care încă mai cred în valorile liberale îl vor impune pe Bursuc pentru a-i da o şansă dar mai ales pentru a aduce voturi pentru consilierii judeţeni. Părerea mea!.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


S-a infiintat primul partid la nivelul unei comune
Presedinta Aliantei pentru Domnesti va candida la primaria comunei de langa Bucuresti
Măsuri pentru protejarea monumentelor istorice
Prognoza pentru joi si vineri
China vrea sa construiasca o centrala nucleara plutitoare in pana in 2020
Un vultur, capturat in Liban sub suspiciune de spionaj
Lista acte normative adoptate în şedinţa Guvernului României din 27 ianuarie,
Statul va asigura in 2016 aproape 60.000 de bilete de tratament balnear pentru pensionari
Liviu Dragnea s-a intalnit cu Martin Schulz:
Adversarii PSD fac presiuni pentru ca legislatia electorala sa fie modificata. Luam
Guvern: Anumiti soferi nu vor mai putea practica taximetria
Horoscopul zilei de 28.01.2016
Bancul zilei: Observaţia lui Iohannis
Reţeta zilei: Supă de varză cu carne tocată
O femeie dintr-o comuna din Dolj a fost inmormantata pe camp
Preotul a refuzat sa o ingroape in cimitir dupa ce femeia renuntase la religia
Îmbunătățirea legislației privind ariile naturale protejate
Botoşani: Baronul Gică Iliescu de Gorbăneşti l-a plagiat pe cel de Văculeşti
Măsluind angajarea în Primărie a unei rude
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă