Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9451
De la 07 Ianuarie 2003
122581390
Editorial

CCR – Curtea marţială a PSD

  • Ioan Rotundu
  • 21 January 2019, 20:56
Curtea marţială este de fapt un tribunal militar care se înfiinţează în caz de război, de mobilizare a rezerviştilor pentru front sau în condiţiile când apar stările excepţionale. Puterea Curţii marţiale este peste puterile constituţionale pentru că puterea ei trebuie să prevină şi să sancţioneze orice abatere de la disciplina militară, pedeapsa capitală putând fi aplicată fără vreo restricţie din partea instituţiilor care protejează drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţeanului.
Prin modul în care a judecat şi decis în ultimii doi ani, Curtea Constituţională a României s-a comportat ca o Curte marţială, deciziile luate fiind peste puterile sale conferite prin Constituţie.
Orice student la Drept care a absolvit anul I ştie de la cursul de Drept constituţional că instituţia numită Curte Constituţională nu face parte din instituţiile judiciare ale statului şi că această Curte nu judecă speţe individuale ci numai cuprinsul legilor, stabilind în final printr-o decizie dacă legea în ansamblul ei sau numai unele articolele sunt neconstituţionale, adică prin reglementarea lor se încalcă prevederi din Constituţie.
Decizia CCR nu are putere de lucru judecat precum deciziile instanţelor publice rămase definitive, ele doar sunt obligatorii pentru instituţiile administrative ale statului şi au valabilitate numai pe timpul cât Constituţia este în vigoare şi rămâne nemodificată. De asemenea, deciziile CCR sunt pentru viitor şi nu pot modifica starea de lucruri hotărâte, de exemplu, de către instanţele judecătoreşti prin hotărâri rămase definitive.
Numai că în România, Curtea Constituţională nu numai că şi-a depăşit competenţele, dar a început să judece cazuri particulare şi să hotărască soluţii, substituindu-se astfel instanţelor de judecată publice, încălcând separaţia puterilor în stat, în cazul nostru cea judecătorească
. Mai mult, CCR a ajuns să analizeze sub aspect constituţional cuprinsul unor acte administrative care n-au putere de lege ci doar de reglementare administrativă, acte care prin lege intră în competenţa instanţelor de judecată de tipul contenciosului administrativ. Contrar Constituţiei, CCR a luat decizii cerute de un anumit mediu politic şi în interesul acestei grupări partinice care în mod evident s-a situat împotriva valorilor fundamentale ale statului de drept, protejând şi dezvoltând corupţia, manifestare destructivă pentru economia ţării şi care pune în pericol siguranţa naţională.
Cum s-a putut ajunge aici şi cine ar fi vinovaţii? Sunt doi factori care au contribuit şi contribuie la comportamentul de Curte marţială al CCR. Primul este al alegătorilor care au votat ca puterea în România să fie preluată de o coaliţie politică formată din infractori, corupţi, demagogi, impostori şi care urmăreau să acapareze puterea în stat pentru a o folosi în interes personal şi de grup.
Al doilea factor, încurajator pentru puterea coruptă, este lipsa de solidaritate a românilor în a-şi apăra interesele şi proteja viitorul prin a protesta public şi insistent împotriva abuzurilor puterii actuale pentru a o înlătura de la cârma ţării. Liviu Dragnea, simbolul, recunoscut şi peste graniţă, corupţiei care a cuprins România şi a grupării mafiote pe care a organizat-o pentru a controla pârghiile puterii, este cel care a pus la punct acest plan diabolic de subordonare a CCR intereselor grupării ALDE – PSD.
Când Dragnea a promovat legea prin care s-a acordat superimunitate judecătorilor de la CCR, printre care şi imposibilitatea de a fi urmăriţi, reţinuţi, arestaţi şi judecaţi dacă comit fapte penale legate de activitatea profesională sau personală, societatea civilă n-a protestat iar opoziţia politică doar a schiţat un protest anemic. A urmat apoi acordarea de salarii uriaşe, de drepturi băneşti cumulate, de pensii speciale neruşinate şi de locuinţe de stat gratuite. Din nou societatea n-a reacţionat decât nesemnificativ.
Prin aceste facilităţi acordate judecătorilor CCR, Liviu Dragnea i-a subordonat puterii sale iar acum judecătorii îi execută ordinile fără crâcnire. În nicio altă ţară nu s-a mai pomenit ca Curtea Constituţională să schimbe soluţii judecătoreşti definitive. În România iată că se poate ca infractorii de rang înalt prinşi că au furat din banii publici, judecaţi, condamnaţi şi încarceraţi au fost scoşi de după gratii de către CCR printr-o imixtiune grosolană în competenţele puterii judecătoreşti.
Total neconstituţional ministrul Justiţiei Tudorel Toader pregăteşte o OUG prin care completele de judecată de la ÎCCJ care au pronunţat decizii definitive şi irevocabile împotriva celor dovediţi că au comis acte de corupţie să fie anulate. Stă în caracterul carierist şi mârşav al acestui ministru să apere corupţia şi corupţii prin a modifica legislaţia penală subminând competenţa ÎCCJ, totul cu ajutorul judecătorilor corupţi din CCR care au adoptat o atitudine de Curte marţială.
Este vizibil comportamentul CCR de Curte marţială a PSD, numai preşedintele Klaus Iohannis nu are ochi să vadă şi să acţioneze până nu va fi prea târziu. Constituţia României interzice funcţionarea unui partid care s-a organizat mafiot şi subminează ordinea publică şi statul de drept. Un partid care a luat-o razna de la respectarea prevederilor Constituţiei poate fi desfiinţat prin hotărârea CCR, ceea ce în cazul PSD ar fi imposibil. Dar se mai poate desfiinţa pe care judecătorească de către Tribunalul Bucureşti, conform Legii partidelor art. 45:
Articolul 45
(1) Un partid politic se dizolvă pe cale judecătorească în următoarele condiţii:
a) când se constată încălcarea prevederilor art. 30 alin. (7) şi ale art. 40 alin. (2) şi (4) din Constituţia României, republicată, de către Curtea Constituţională, precum şi ale art. 3 alin. (3) şi (4) din prezenta lege;
b) când scopul sau activitatea partidului politic a devenit ilicită ori contrară ordinii publice;
c) când realizarea scopului partidului politic este urmărită prin mijloace ilicite sau contrare ordinii publice (…)“.

Cine ar trebui să ceară la Tribunalul Bucureşti desfiinţarea PSD? Preşedintele României Klaus Iohannis. De ce n-o face? El ar trebui să ne explice. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 18.01.2019
Catrenul săptămânii
Bancul săptămânii
Horoscopul săptămânii 21 – 27.01.2019
Dezastrul financiar se închide în buzunarul nostru
Ioan Rotundu
Haiducul Coroi - legendă şi adevăr
Budăi prevesteşte molimele liberalilor
Ioan Rotundu
Gastronomia botoşăneană în impas
Ioan Rotundu
Frumoasa poveste ratată a unei păduri de eoliene
Ioan Rotundu
Impostură, demagogie şi prostie ridicate la rang de Bruxelles
Ioan Rotundu
Modernizarea drumului Tg. Frumos – Botoşani abandonată din nou
Ppersonajul cheie în alegerea lui Cuza ca domnitor, dat uitării
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 25.01.2019
Dacian Cioloș, ales oficial președintele PLUS, cu 99% din voturile de la Congres:
„Dacă așteptăm să dispară PSD prin erodare politică, ne vom trezi că se întoarce din nou sub alte forme”
LLumea lu' Rotundu: Haiducul Coroi - legendă şi adevăr II
Gastronomia botoşăneană în impas (II)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog