Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10393
De la 07 Ianuarie 2003
122896042
Editorial

Cacealmaua lui Heiuş privind impozitarea „şmecherilor”

  • Ioan Rotundu
  • 19 June 2022, 14:26
Guvernul PSD – PNL condus de cazonul plagiator Neculai Ciucă, prin vocea şefului ANAF Lucian Heiuş ne-a anunţat cu mare emfază că bugetul statului va creşte ca din apă după ce vor fi impozitate averile ilicite ale „şmecherilor”.
Iată un citat din logoreea şefului ANAF menită să ne prostească pe faţă: „Am dat o sarcină direcţiei generală de control venituri persoane fizice să-mi facă o analiză de risc şi am pornit de la 20 de milioane de CNP-uri. Făcându-se această analiză de risc am constatat cu stupoare şi cu revoltă că 561.000 de persoane au acumulat în 2016-2019 (anul 2020 îl finalizăm în septembrie, iar 2021 la sfârşitul anului) o diferenţă între veniturile estimate de noi şi cele declarate şi impozitate de 20 miliarde euro.”
S-a arătat extrem de revoltat şeful ANAF văzând cifra averilor neimpozitate, aşa cum s-au revoltat şi alţi şefi înaintea sa şi i-au ameninţat pe „şmecheri” cu impozitarea averilor dobândite pe căi ilicite.
Ne-am obişnuit de acum ca de câte ori se află la guvernare, PSD-ul să declare că va verifica la sânge averile dobândite ilicit şi le vor impozita, aducând astfel la buget sume importante de bani. Ba, în întâmpinarea belşugului bugetar astfel promis, guvernele PSD, acum şi cu complicitatea PNL, au făcut pomeni electorale într-o veselie, risipind bugetul public pe salariile bugetarilor, pe pensiile speciale, pe ajutoarele sociale acordate celor fără chef de muncă etc., blocând investiţiile publice şi, astfel, dezvoltarea ţării.
Heiuş, dacă se va ţine de promisiune, va găsi şi da exemplu pe câte un amărât de îmbogăţit pentru că a munci în străinătate şi banii astfel câştigaţi nu-i va putea dovedi că i-a câştigat şi impozitat în România. Însă mari îmbogăţiţi prin jaful constant asupra banilor publici nu vor păţi nimic. Ei sunt sub protecţie politică, din ce-au furat au dat cotă parte şi partidului protector, aşa că ei nu vor fi stingheriţi sau stresaţi cu verificările anunţate.
Este ştiut că cei mai bogaţi român sunt chiar baronii locali ai PSD ş PNL. Cea mai mare parte a averilor lor nu este pe numele posesorului, ci al unor neamuri sau apropiaţi de încredere. Să verifice ANAF-ul lui Heiuş şi averile „mătuşii Tamara” care l-a îmbogăţit pe fostul premier socialist Adrian Năstase, pe bunicii şi mătuşile baronilor locali precum Marian Oprişan de la Vrancea care are o mătuşă analfabetă funcţional super-bogată.
Să ne arate, peste vreo jumătate de an, câţi ţigani cu castele viu colorate au fost verificaţi şi impozitaţi. Eu vă asigur că nu va fi verificat niciunul, cum nu vor fi verificaţi nici maneliştii sau cântăreţii de muzică populară şi uşoară care pretind onorarii de mi de euro pentru un singur spectacol unde cântă o jumătate de oră.
Să fie verificate şi averile ascunse ale baronilor şi demnitarilor români prin conturile din străinătate, casele, vilele şi terenurile cumpărate prin te miri în ce ţară precum Mazăre în Madagascar. Să fie verificate şi averile udelor procurorilor şi judecătorilor suspectaţi de acte de corupţie, în anul 2019 aceştia cerând public ca averile soţiilor şi a rudelor să nu mai fie declarate public în declaraţia lor de avere.
Convingerea mea este că şi de această dată ni s-a aruncat praf în ochi, aşa cum au procedat guvernanţi şi cu pensiile speciale. Le-au anulat printr-o lege pe care ştiau din capul locului că va fi declarată neconstituţională. Şi acum vor să facă verificări asupra averilor presupuse a fi dobândite ilicit. Numai că verificările lor n-au fundament legal.
Apoi, o astfel de verificare poate dura ani de zile pentru că există calea contestaţiei şi cea judecătorească, iar guvernul actual va fi înlocuit de un altul care va ascunde sub preş, din interes electoral, toată această tevatură politică menită să ne prostească în faţă. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 20 – 26.06.2022
Bancul săptămânii: Evreul şi prostituata
Bătaia de joc practicată de angajaţii Nova Apaserv la adresa abonaţilor
Ioan Rotundu
Pitorac şi barca pandemiei
Ioan Rotundu
Primăria Mihai Eminescu - Comunicat de presă
“Ameninţările” lui Macaleţi puse în practică de Federovici
Ioan Rotundu
La pomul lăudat Vatra să nu te duci cu maşina, doar cu sacoşa
Ioan Rotundu
Festivalul "Floare Albastră" - istoric
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog