Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
3987
De la 07 Ianuarie 2003
76717366
Editorial

Cadourile de Crăciun ale lui Ponta pentru români

  • Ioan Rotundu
  • 29 October 2013, 23:00
Ştim cu toţii că luna decembrie este Luna cadourilor şi cât de strâmtoraţi ar fi unii dintre noi tot fac pe dracu-n patru şi procură un cadou pentru cei dragi. Şi premierul Ponta se pregăteşte să întâmpine Luna cadourilor. Iar ca ales al poporului să le decidă soarta, Ponta se înghesuie în fiecare zi la televizor să ne mai anunţe un cadou guvernamental.
După cum puteţi observa nu am pus aceste cadouri în ghilimele pentru că într-un an şi jumătate de guvernare socialistă am fost atât de bine dresaţi, că forma peiorativă a unor cuvinte ce definesc acţiuni ale guvernului nu mai există, românii primind cu aplauze orice nouă taxă sau mărire de impozite.
În acest început de săptămână premierul Ponta a anunţat că nu sunt bani pentru ca în 2014 să fie majorate toate pensiile, ci numai cele mici. După ce i s-au deschis ochii de un consilier care i-a spus că ar fi neconstituţional o astfel de majorare, luni seara a revenit şi a anunţat cu mărinimie că are bani să majoreze toate pensiile.
Ieri, a anunţat că în 2014 nu are bani să majoreze salariile la bugetari. Peste câteva ore s-a răzgândit şi a anunţat că vor fi majorate doar salariile mici şi numai la anumite categorii de bugetari.
Nici bine nu s-au răcit aceste două anunţuri că Ponta a ieşit din nou la televizor şi a anunţat că vom plăti o taxă de 10 eurocenţi pe litrul de benzină şi motorină, bani care se vor folosi numai pentru construcţia de autostrăzi. Cică noua taxă nu este impusă de PSD ci este una lăsată de fostul ministru liberal Relu Fenechiu, care n-a mai apucat s-o aplice. Pentru că nu putea da vina pe preşedintele Băsescu, iată că Ponta l-a găsit ţap ispăşitor pe fostul ministru liberal.
Mare neruşinare la maimuţoiul acesta! De vreme ce taxa o aplică el, ca premier, ce treabă mai are Fenechiu cu ea?! Ponta este atât de laş, încât n-are curajul să-şi asume responsabilitatea introducerii taxei şi caută să arunce vina pe alţii. Ar fi fost mult mai corect şi responsabil din partea sa să fi spus românilor că nu mai are bani la buget pentru majorarea pensiilor şi a salariilor pentru la anul şi că taxa are menirea de a asigura aceste fonduri şi nu de a impulsiona construirea de autostrăzi.
Am fost înjurat toată vara şi toamna anului 2012, când scriem editoriale şi încercam să deschid ochii alegătorilor că o guvernare socialistă va fi pentru noi un dezastru economic şi social. Iată că tot ce am scris în acele zile se confirmă acum cu vârf şi îndesat. Dar este prea târziu!
Plătim impozit pe maşină, plătim rovinetă care de la anul se va majora cu 66%, plătim timbru de mediu dar nu ştim unde se duc aceşti bani pentru că Guvernul nu ne spune. Intuim doar că aceşti bani se fură pe capete în tandem cu firmele care construiesc. Numai că acum s-a ajuns la fundul sacului şi nici firmele să nu mai au de unde fura iar Guvernul le cere să lucreze pe datorie. Regele asfaltului moldovenesc, Umbrărescu, pentru că nu mai are front de lucru a trimis acasă 1000 de angajaţi.
Iată că mintea bolnavă a lui Ponta a inventat taxa de 10 eurocenţi pe benzină şi motorină pentru a stoarce de la noi alţi bani despre care nu vom şti niciodată unde vor dispare. În opoziţie USL ne toca în fiecare zi să-i votăm pentru a ajunge la guvernare şi să stopeze furturile Guvernului Boc. Sunt la guvernare de peste un an şi jumătate şi n-au prins nici un hoţ din Guvernul Boc dar în fiecare zi DNA descoperă câte o reţea de evazionişti, membri marcaţi ai PSD.
În vremea lui Năstase era pe cai mari irakianul Omar Haisan, care a furat la greu statul român. Iată că în vremea lui Ponta un alt arab a pus la cale un sistem de furt care a atins recordul de 50 milioane euro. Şi tot mari mahări ai PSD au pus umărul la această uriaşă evaziune fiscală.
Vine Crăciunul iar premierul Ponta îi fericeşte pe români cu cadouri frumos ambalate în majorări de pensii şi salarii pe la anul. Iar când românii vor desface ambalajul cadourilor vor constata că în interior sunt doar impozite şi taxe majorate.
Ponta a anunţat ieri noua taxă de 10 eurocenţi pe litrul de benzină şi motorină. Aţi auzit azi vreun român mânios sau măcar îngrijorat de noua taxă? Nu! Ăştia suntem noi, pentru asta am mers turmă la vot iar acum acceptăm cu capul plecat supliciul guvernării socialiste. În Franţa, socialistul Holland a fost nevoit să retragă o taxă anunţată pentru maşinile de tonaj mare. Francezii au ieşit în stradă şi au protestat vehement iar Holland s-a speriat, mai ales că din sondaje a reieşit că francezii nu-l mai vor preşedinte.
La noi, cu cât Ponta aplică mai multe taxe şi impozite, cu atât îi creşte cota de credibilitate din partea românilor iar PSD-ul urcă în sondaje. S-a întors lumea românească pe dos. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Secretul doctorului
Gastronomie: Gem de prune
Botoşani: Florin Ţurcanu chiar devine împărat peste întreg judeţul
Ioan Rotundu
,Mariana Câmpanu la RFI: Alocaţia copiilor nu va creste in 2014
o majorare la 200 de lei ar fi fost ruptă de realitate
Este nepermis ca o ţară ca România să nu îsi poată asigura 100% hrana de care are nevoie
Oraşul Flămânzi continuă să aibă un primar penalist
Judecătoria Botoşani a respins cererea de reabilitare a petentului Dan Oloeriu
Şi băut şi cu maşina neînmatriculată
Ţigări de contrabandă de 50.000 lei reţinute de poliţiştii de frontieră
APIA Botoşani: Comunicat de presă
Furaje distruse într-un incendiu provocat
De ce are nevoie Uniunea Europeană de Unirea Republicii Moldova cu România
Franţa: Preşedintele Hollande atinge un nivel record de impopularitate
Neisprăvitul Butnaru a trecut de la contrabandă la ameninţări
Ioan Rotundu
Comunicat PSD Botoşani – Sondaj de opinie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă