Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
26662
De la 07 Ianuarie 2003
122912311
Editorial

Calcă apăsat pe urmele vieclui Ghiorghiţă

  • Ioan Rotundu
  • 16 June 2015, 23:00
Viceprimarul Cosmin Andrei a anunţat că în ciuda unei decizii a Curţii Constituţionale prin care s-a declarat ilegală acţiunea de ridicare a autoturismelor de pe domeniul public, Primăria Botoşani, prin firma contractantă, ca continua să ridice autoturismele astfel parcate.
Susţine viceprimarul că decizia Curţii este valabilă numai în anumite condiţii stradale şi că ridicarea de autoturisme parcate ilegal pe spaţii verzi, private ale primăriei, sau în parcări cu locuri rezervate nu intră sub incidenţa acelei decizii. Ce n-a priceput mintea necoaptă a vicelui Andrei este faptul că decizia Curţii Constituţionale se referă la competenţa de reglementare. Mai concret, primăriile nu pot dispune ridicarea maşinilor parcate ilegal pe domeniul public prin reglementări juridice locale, acest atribut fiind numai în competenţa Guvernului şi poate fi reglementat numai printr-o Hotărâre de Guvern.
Viceprimarul Andrei nu este la prima sa declaraţie prin care demonstrează cât de nepriceput şi ignorant este în materie juridică de administraţie publică locală. Tot el, din împuternicirea primarului Ovidiu Portariuc, a fost preşedintele Comisiei de anchetă disciplinară a directorului Direcţiei de Servicii Publice, Sport şi Agrement, Eugen Ţurcanu. Aşa de bine a condus ancheta, că Ţurcanu a câştigat toate procesele iar Primăria Botoşani a fost pusă la plata unor importante sume de bani. Firesc ar fi fost ca banii câştigaţi de Ţurcanu de la Primărie să fie imputaţi primarului Portariuc şi vicelui Andrei, pentru că prostia se plăteşte, iar dacă prostia este de rang înalt ar trebui plătită dublu.
Revenind la declaraţia viceprimarului Andrei că va continua ridicarea de autoturisme iar taxa de eliberare va fi, deocamdată, 360 lei, decizia sa va stârni multe proteste dar şi procese care vor fi câştigate iar Primăria Botoşani pusă din nou la plată.
În campania electorală din primăvara anului 2012 candidatul la primărie, Ovidiu Portariuc, le spunea botoşănenilor că dacă-l votează primar, imediat ce va prelua funcţia, în secunda doi va rezilia contractul cu firma care ridică maşinile, stopând astfel un grav abuz pus la cale de primarul Cătălin Fluture.
Portariuc a fost votat primar, dar contractul cu firma lui Juncanaru n-a fost reziliat nici în momentul de faţă. Dimpotrivă, constatăm că, de la o zi la alta, primarul şi cu vicele Andrei caută fel de fel de portiţe ca să menţină contractul şi chiar să-i crească veniturile firmei HSR.
Că în oraş s-a acutizat faptul de parcare ilegală a autoturismelor şi la vreme de noapte nu mai poţi circula pe trotuare din cauza maşinilor parcate sau, şi mai grav, parcate la colţ de stradă iar pietonul nu vede maşina care vine pe următoarea bandă este perfect adevărat. Dar disciplina poate fi introdusă foarte uşor prin blocarea roţilor de către poliţiştii comunitari care şi aşa taie frunze la câini iar deblocarea să se facă contra unei taxe, de exemplu, de 50 nlei la prima abatere, dublă la a doua abatere, triplată etc. până ce vinovatul înţelege că încăpăţinarea sa îl lasă fără pâine la copiii.
O astfel de sancţiune intră în competenţa unei hotărâri a Consiliului municipal şi nu trebuie create oportunităţi de afaceri lui Juncanaru şi dat liber la abuzurile acestuia, abuzuri care în perioada cât a fost Flutur primar s-au comis din abundenţă.
Cel care a pricopsit oraşul cu firma lui Juncanaru a fost vicele Ghiorghiţă, tot el fiind şi cel care a stârnit ura botoşănenilor împotriva lui Flutur şi nu l-au mai votat primar. Acum, rolul lui Ghiorghiţă constat că l-a preluat vicele Cosmin Andrei iar ura botoşănenilor se va îndrepta, la anul, când vor fi alegeri, împotriva lui Portariuc. Sau poate că nici nu mai contează pentru Portariuc câteva sute, ori poate mii de nemulţumiţi la adresa sa că tot s-a lins pe bot de un viitor mandat prin modul în care s-a comportat în aceşti trei ani. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Pui Tandoori
Bancul zilei: Au doar răbdare
Horoscopul zilei
Executor judecatoresc, trimis in judecata de DNA in stare de arest
DNA: In luna mai au fost condamnate definitiv 66 de persoane
printre care un judecator, un procuror si doi primari importanti
Gena Ponta. O posibila explicatie neurosociala a comportamentului premierului Romaniei
Improbabilul aparator al statului de drept
Ce-l mina in lupta pe Gabriel Oprea, zis si Interesul National?
Modificarile la Codul Penal si Codul de procedura penala, discutate la
toamna Comisia juridica a amanat cele 22 de proiecte legislative cu 4 saptamani/ UNPR "salut decizia"
ANAF promite reducerea birocratiei
Certificatul de atestare fiscala si deciziile obligatiilor de plata accesorii, transmise online
Botoşani: Afacerile bănoase ale protopopului de Darabani
Ioan Rotundu
Liviu Dragnea l-a vizitat pe Victor Ponta la spitalul din Istanbul
Botoşani: Proiectul „La pas prin istoria orașului”
DJTS Botoşani – Comunicat de presă
Tony Blair ofera consultanta guvernului roman prin intermediul unui contract incheiat cu Banca Mondiala
Caricatura zilei: Operaţia lui Ponta
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog