Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10335
De la 07 Ianuarie 2003
122582274
Editorial

Calm, crotalul şef al PSD muşcă ucigător

  • Ioan Rotundu
  • 9 February 2016, 23:00
Sub masca prevenirii discriminării sociale pe motive etnice sau de altă natură şi a prevenirii urii rasiale, şeful PSD Liviu Dragnea a iniţiat celebra Lege a defăimării prin care, la modul practic, se urmăreşte ca presa şi mijloacele de socializare să nu mai poată emite valori de judecată critice sau negative la adresa politicienilor şi a partidelor.
Valul de arestări operat de către DNA în rândul baronilor PSD i-a îngrozit pe social-democraţi, inclusiv pe Dragnea aflat deja la o primă condamnare aplicată de instanţa de judecată. Iar presa n-a ezitat să-i eticheteze pe cei arestaţi ca fiind corupţi, ipocriţi, mincinoşi şi mai ales hoţi. Eticheta s-a răsfrânt şi asuprea PSD-ului, considerat în momentul de faţă cel mai corupt partid şi cu guvernarea cea mai neperformantă dintre toate guvernările postdecembriste. Guvernul Ponta a fost plin de miniştri plagiatori, incompatibili, corupţi şi implicaţi în diferite scandaluri de mare corupţie.
Această stare de lucruri l-a determinat pe Dragnea să iniţieze, sub masca prevenirii discriminării sociale, un proiect de lege care practic, cum spunea ieri un liberal, ”a dat un pumn în gură dat ziariştilor”. Legea lui Dragnea suprimă libertatea de exprimare critică la adresa politicienilor şi a partidelor, suprimă dreptul de a afirma despre un politician că este corupt chiar dacă acesta este anchetat pentru corupţie dar n-a fost trimis în judecată şi condamnat.
Când a depus legea la Senat, Dragnea a stârnit un val de proteste. A afirmat atunci că va elimina amenzile de zeci de mii de lei transformându-le în amenzi simbolice. Calm şi extrem de politicos, Dragnea a reuşit să calmeze spiritele societăţii civile iar la adăpostul liniştii create a lucrat extrem de abil ca legea să fie adoptată în Senat, lucru care i-a reuşit.
Ieri, în Camera Deputaţilor, legea a trecut de Comisii iar acele amenzi simbolice anunţate de Dragnea au fost majorate în cuantumuri aberante. Dacă un ziarist va mai avea curajul să-l facă pe Dragnea corupt sau să spună că PSD-ul este un partid de infractori şi corupţi, riscă să plătească o amendă de n100 mii lei. Iată cum a înţeles Dragnea să-şi ţină promisiunea: majorând amenzile.
Tot ieri, calm şi civilizat Dragnea le-a explicat ziariştilor că va discuta fondul legii iniţiate numai după ce bea va fi aprobată în plenul Camerei Deputaţilor. De ce nu acum? Pentru că după ce legea va fi votată, Dragnea ne va râde în nas şi ne va explica rostul adevărat al legii şi pe cine protejează şi de cine.
Dragnea muşcat adânc din libertăţile democratice dând dovadă de un calm diabolic. El a speculat lipsa de solidaritate a societăţii civile, a indiferenţei românilor faţă de cum îi afectează anumite legi şi a găsit calea de a pune presei pumnul în gură. Maşina de vot a PSD a votat legea în Senat. Aceiaşi maşină de vot va vota legea şi în Camera Deputaţilor iar Dragnea se va aureola cu coroniţa de învingător.
Legea lui Liviu Dragnea este un plagiat al metodelor premierului ungar Viktor Orban care, tot prin legi antidemocratice, a pus căluş oricăror critici la adresa sa şi a politicii Guvernului său. Iar de la Bruxelles, oficialităţile europene l-au atenţionat cu degetul, dar blând ca să nu-l supere. Nu l-au supărat, ceea cea încurajat Guvernul Poloniei să procedeze la fel, adică să suprime o serie de libertăţi democratice. Acum a venit rândul lui Dragnea să facă acelaşi lucru şi în România.
Un singur lucru poate opri legea lui Dragnea din drumul ei antidemocratic: la următorul termen de judecată Dragnea să fie trimis după gratii. Abia atunci corupţii din PSD şi partidele satelit vor prinde frică şi vor face un pas înapoi renunţând la lege. Dacă Dragnea va mai sta în libertate, va continua să muşte precum crotalul american iar cel ucis va fi statul de drept, protectorul libertăţilor democratice. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Mâncărică de urzici bătute
Bancul zilei: Între avocaţi
Horoscopul zilei de 10.02.2016
Soldat indian, gasit in viata sub zapada la sase zile dupa o avalansa in care au disparut zece militari
O prostituata, cel mai mare datornic la bugetul local al municipiului Deva
Scandal in Germania din cauza intentiei de a limita tranzactiile cash:
Jos mainile de pe banii nostri
Inspectia fiscala, ANAF: Am identificat obligatii fiscale nedeclarate de agentii economici de peste 4 miliarde de euro
Romania, printre tintele Bruxelles-ului pentru asigurarea independentei energetice fata de Rusia
Un grup de profesori de la Tudor Vianu acuza comentariile defaimatoare la adresa Colegiului:
In societatea romaneasca se observa o placere a distrugerii a tot ceea ce este valoros
Guvernul Emiratelor Arabe va avea un minister pentru fericire si un ministru pentru starea de toleranta
Cladirile de patrimoniu aflate in stare de colaps ar putea fi expropriate
Legendarul investitor Jim Rogers avertizeaza ca petrecerea s-a terminat:
Toti vom suferi, piata stie ca s-a terminat si ca nu vom mai juca jocul acesta
Atentionare meteo: Intensificari ale vantului si ninsori viscolite la munte
Legea defaimarii a lui Dragnea a trecut de Comisiile din Camera Deputatilor si merge la plen
Liviu Dragnea: Cristian Rizea si Codrin Stefanescu au inceput sa fie foarte buni scriitori
Sa inteleaga ca sunt membri de partid, daca nu, vor ramane scriitori
Botoşani: Profesoară-inspector la IŞJ căreia îi este scârbă de un elev
Discriminat pentru că are Sindrom Down.
Mizerabila cârdăşie Hunc㠖 Filip din interiorul IŞJ
Ioan Rotundu
Cristian Ghinea (Guvern): Vrem o Moldova care sa fie democratica si reformata
Scandalul din PSD Bucuresti, transat cu suspendari si excluderi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog