Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Religie
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9658
De la 07 Ianuarie 2003
122581597
Editorial

Câmpanu şi noile sale gafe

  • Ioan Rotundu
  • 2 April 2009, 23:00
Un Comunicat remis de PNL redacţiei Jurnalul Online, pentru publicare, mi-a trezit anumite suspiciuni, aşa că l-am verificat sub aspectul autenticităţii. Mai ales că s-au mai primit la redacţie nişte comunicate în numele PNL, care de fapt erau făcături. Numai că de această dată Comunicatul s-a dovedit a fi autentic, iar Gabriel Oprişanu, unul din liderii PNL Botoşani mi-a confirmat că informaţiile cuprinse în text sunt reale.
Despre ce este vorba? Actualul preşedinte PNL, senatorul Liviu Câmpanu, l-a invitat pe Corneliu Popescu, cândva şi el liberal de frunte, să revină în PNL. Ca un prim pas, preşedintele Câmpanu şi-a turnat public ţărână în cap, cerându-i scuze lui Popescu pentru excluderea din PNL la care s-a recurs.
Aseară, am avut o discuţie telefonică cu preşedintele-senator Liviu Câmpanu. Aşa am aflat că în PNL Botoşani s-a declanşat o aşa zisă campanie „Iartă-mă!”, fiind reprimiţi în partid fostul primar de Corni, Marin Brichiseală şi Paul Onişa, om botoşănean de afaceri, care a părăsit PNL-ul imediat după alegerile locale de anul trecut, supărat pentru că n-a fost validat consilier municipal.
Acum, cu scuze publice, Câmpanul vrea să-l readucă şi pe Corneliu Popescu. I-am atras atenţia să nu se pripească şi să nu se lase înşelat de aparenţe, de gesturile de pocăinţă ale celor care au plecat sau au fost excluşi din PNL din diferite motive.
Am multe şi suficiente motive să-i suspectez pe cei trei că revin în PNL, nu pentru a-l susţine pe Câmpanu pentru încă un mandat la preşedinţia PNL, ci pentru a-i plăti poliţele şi a-l susţine din interiorul partidului pe Florin Ţurcanu. O voce interioară îmi şopteşte că toţi cei care revin în PNL o fac după un plan prealabil stabilit, iar şeful acestui Stat Major Politic este Florin Ţurcanu.
Marin Brichiseală nu mai este de mult un brand politic liberal. Cornenii l-au descoperit sub aspectul mârşav al caracterului abia după ce l-au aşezat în scaunul de primar. Iar drept mulţumire cu l-au ales, Brichiseală i-a numit „moldoveni proşti”. Acest oltean oploşit pe meleagurile noastre, care ne desconsideră, n-are ce căuta în fruntea PNL Botoşani şi nici a altui partid.
Paul Onişa este o fire dificilă, un veşnic nemulţumit, un cârcotaş al derulării lucrurilor. Omul acesta nu s-a înţeles şi n-a colaborat cu nici unul dintre cei care i-au devenit, pentru scurte perioade, parteneri de afaceri. Viaţa sa a fost marcată de procese, iar averea şi-a rostuit-o pe seama împărţirii patrimoniului Nord Proiect, unde a fost acţionar. Romulus Eram a avut de tras multe de pe urma relaţiilor de afaceri cu Paul Onişa. Indiferent ce ar vrea să spună unii sau alţii, din cei care-l cunosc, Onişa n-are veleităţi de politician şi nici nu trezeşte simpatii electorale. Dar se potriveşte în gândire şi acţiune foarte bine cu Florin Ţurcanu. Iată de ce Câmpanu trebuie să fie foarte atent la cei care-l înconjoară sau îi cheamă să-l înconjoare.
CorneliuPpopescu este un om ratat, atât în politică cât şi în afaceri. Nu mai este de mulţi ani un brand pentru PNL Botoşani. La alegerile locale de anul trecut a candidat independent la preşedinţia Consiliului Judeţean Botoşani. A adunat vreo mie de voturi, insuficiente să fie validat consilier judeţean. Numărul de voturi adunate spune totul despre valoarea sa actuală de om politic.
Corneliu Popescu este din Suliţa. Tot din Suliţa este şi Gheorghe Ciubotaru şi Florin Ţurcanu. Recent, la încercarea de puci iniţiată de Ţurcanu pentru îndepărtarea lui Câmpanu de la conducerea partidului, Ciubotaru a fost de partea lui Ţurcanu şi împotriva lui Câmpanu. O revenire a lui Popescu în PNL nu va însemna un sprijin pentru Câmpanu, ci o întărire a echipei lui Ţurcanu.
O echipă care va lucra din interiorul partidului în favoarea lui Ţurcanu şi împotriva lui Câmpanu. Iată de ce l-am atenţionat pe actualul preşedinte al PNL, senatorul Liviu Câmpanu, să fie mai vigilent şi mai circumspect asupra celor care-l înconjoară şi să nu se lase influenţat de aparenţe. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comunicat de presă PNL referitor la Corneliu Popescu
Cere ca Parlamentului European să ia la întrebări regimul comunist al lui Voronin
Comentariul comentariilor LIII
Autorităţile sârbe au înteţit acţiunile împotriva românilor din Timoc
Romani de pe glob votaţi Brâncuşi!
Primăria şi Poliţia asaltate cu probleme de competenţa instanţelor de judecată
Şi Primăria Coşula a învăţat să facă proiecte integrate
Elevii din Vlădeni Deal, implicaţi în igienizarea comunei şi a râului Varniţa
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI VINERI 3 Aprilie
Din aberaţiile taxei radio-tv: o familie plăteşte taxa de şase ori!
senatorul Urban îşi cere iertare
Exproprierile nu mai ajung în instanţă
Horoscop
Al treilea soţ
Un nou aranjament Băsescu - Stolojan
Confuzia mascaţilor la arestarea lui Becali
Noi locuri de muncă în străinătate
Conţac se consideră preşedintele legitim al PSD
Salariaţii CJ vor beneficia de miel, cei de la Prefectură se vor uita la ei
Conţac lărgeşte aria informatorilor din PSD
el va cere CNSAS verificarea senatorului Marcu şi a consilierului Egner
Viaţa celor doi pompieri a fost salvată de costumul de protecţie
Protopopul Leonte a dat binecuvântare paşapoartelor biometrice
Preoţii botoşăneni susţin căsătoria pe viaţă, fără divorţuri
La Botoşani, activitatea APIA a fost blocată
Albă ca Zăpada
Molozul lăsat la voia întâmplării „cost㔠între 100-500 lei
Vom rămâne şi cu dantura stricată
Profesorii ar putea pierde şi distincţiile „Gheorghe Lazăr”
Pensionarilor le-a fost limitat dreptul la muncă
Guvernul Boc le-a dat din nou cu flit profesorilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog