Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21094
De la 07 Ianuarie 2003
106093079
Editorial

Cănuţă, om sucit, un simbol naţional meritat!

  • Ioan Rotundu
  • 3 November 2016, 23:00
Scriam acum două zile în editorialul „Bucuraţi-vă voi o lună şi vom plânge cu toţii 4 ani!” că PSD-ul şi aliaţii săi ALDE şi PRU votează într-o veselie pomeni electorale pentru că nu le pasă de mijloacele prin care vor să ajungă la guvernare. Am arătat în acel editorial că două sunt scopurile urmărite de liderii PSD, şi anume:
1. Prin acordarea de pomeni electorale va forţa Guvernul Cioloş şi pe preşedintele Iohannis să conteste legile aprobate la Curtea Constituţională care cu certitudine le va declara neconstituţionale pentru că ele au fost adoptate în interiorul celor 180 de zile când prin amendarea Legii fiscale în 2010 s-a interzis acordarea de majorări salariale şi alte drepturi băneşti cu mai puţin de 6 luni de zile înainte de alegerile parlamentare.
În schimb, PSD-ul îi va putea acuza pe Cioloş şi pe preşedinte, şi prin ei pe liberali, că nu vor să accepte majorările lor salariale aşa că românii să voteze PSD-ul să ajungă la guvernare şi să aplice legile votate. Bineînţeles că totul este o minciună, legile fiind declarate neconstituţionale, nu mai pot avea aplicabilitate. Dar câţi români ştiu, sau vor să ştie asta?
Premierul Cioloş şi preşedintele Iohannis au anunţat că vor sesiza Curtea Constituţională, spre bucuria social-democraţilor care-şi văd scopul urmărit împlinindu-se.
2. PSD-ul are pregătită şi varianta de rezervă ca în cazul când legile cu pomenile electorale nu vor fi contestate,, beneficiind de votul românilor beneficiari ai acestor majorări, va ajunge la guvernare, după care va arunca legile la coşul de gunoi cum au mai făcut-o în 2008 şi în 2012. Preluând guvernarea, nu le va mai păsa ce spun românii sau cei din opoziţie pentru că în următorii patru ani lucrurile se vor schimba radical iar românii vor uita cacealmaua cu actualele majorări salariale aşa cum au uitat şi în 2012 cum au fost fraieriţi în 2008.
Însă marele succes al PSD-ului cu pomenile electorale care nu vor prinde viaţă niciodată nu este numai votul pe care îl vor primi de la majoritatea românilor ci, prin dezbaterea publică creată cu aceste majorări salariale, a trecut neobservat faptul că pe listele PSD-ului, ALDE şi PRU au ocupat locuri eligibile penaliştii. Împărţiţi în două tabere, între beneficiarii majorărilor salariale şi contestatarii acestor majorări, românii nu s-au mai interesat cine vor fi viitorii parlamentari pe care-i vor vota, scop ţintit şi bine ochit de troica corupţiei PSD-ALDE-PRU. Aşa au apărut pe listele de candidaţi actuali parlamentari cercetaţi penal, în curs de judecată sau condamnaţi cu suspendare, lor alăturându-li-se cei condamnaţi anterior şi care şi-au ispăşit pedeapsa.
Cei mai mulţi penalişti sunt pe listele PSD, urmează ALDE şi PRU. La PSD penaliştii de rang înalt precum Liviu Dragnea, Victor Ponta sunt urmaţi de alţi penalişti mai micuţi în rang. Nici ALDE nu-i mai prejos şi titrează cu Călin Popescu Tăriceanu cercetat în două dosare penale iar la PRU celebru a devenit Gheorghe Nichita de la Iaşi, trimis în judecată în două dosare penale.
Nici judeţul nostru nu face excepţie. Condamnatul Vergine Gireadă a fost dat exemplu în plan naţional pentru PNL. La PSD Mihaela Huncă este şi ea cercetată penal în câteva dosare, fiind secondată în aproape de interlopul Răzvan Rotaru. Este limpede că întreaga panaramă politică cu majorările salariale şi alte pomeni electorale a fost pregătită după un plan minuţios menit să distragă atenţia românilor de la numele candidaţilor care vor fi pe liste. Până acum le-a reuşit!
Dar cel mai ciudat este că 70% din electorat este de acord ca lupta împotriva corupţiei să continue, în schimb în jurul a 50% dintre aceştia declară că vor vota cu PSD-ul devenit simbolul corupţiei şi protectorul corupţilor.
Suntem un popor pentru care Cănuţă. om sucit, ne reprezintă. În ce-i priveşte pe candidaţii penalişti, după 11 decembrie le vom putea ura drum bun spre Parlament. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Deconspirare involuntară
Horoscopul zilei de 4.11.2016
Trei parlamentari PRU vor cresterea alocatiei copiilor la 450 lei de la 1 ianuarie 2017
banii ar proveni dintr-o taxa de responsabilizare achitata de companiile straine
Kovesi, decorata de Suedia cu Ordinul Steaua Polara.
La ceremonie au participat si Hans Klemm si ambasadori UE
Prognoza pentru vineri si sambata
BERD a urcat de la 4 la 4,8% prognoza de crestere economica a Romaniei in 2016
Traian Basescu si sotia sa au depus juramantul ca cetateni ai Republicii Moldova
Alegeri Moldova: Renato Usatii, urmarit international, il sprijina in turul 2 pe Igor Dodon
Spirala populismului si raul sadit in populatie
Nicusor Dan: Cele mai importante atacuri si mediatice si birocratie vin de la PSD
Dacian Ciolos participa saptamana viitoare la un eveniment organizat de USR
„Sfinţi”i din Poliţia Dorohoi care-l ocrotesc pe baronul PSD Gângă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă