Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15446
De la 07 Ianuarie 2003
118434760
Editorial

Capela liceală, locul ude se va lua de acum Bacul

  • Ioan Rotundu
  • 15 October 2015, 23:00
Îmi mai fac odată datoria de a atrage atenţia celor care mai dispun de o brumă de raţiune şi discernământ, organizaţii nonguvernamentale şi părinţi, că sistemul educaţional românesc a luat-o razna rău de tot.
De acest dezastru sunt direct vinovaţi miniştrii Educaţiei puşi în funcţie de către PSD iar dintre aceştia ca prim demolator al învăţământului românesc se distinge Ecaterina Andronescu, cea numită şi Abramburica tocmai pentru haosul care l-a creat în învăţământ.
Dar ce-a mai rămas în picioare din încercările Guvernului Boc de a adopta o lege a învăţământului de tip european nedemolat de Ecaterina Andronescu sub Guvernul Ponta pare să ducă la bun sfârşit miniştrii care i-au urmat, cel mai incompetent şi neavenit într-o astfel de funcţie fiind slugarnicul Liviu Pop.
Sub miniştrii Guvernului Ponta învăţământul românesc a fost transformat într-un regim cazon plin de regulamente şcolare, de obligaţii pentru profesori şi elevi. De câte ori s-a produs un incident între elev şi profesori, de fiecare dată ministrul în funcţie a emis câte o reglementare prin care a pedepsit toţi elevii pentru fapta unuia singur.
Când un profesor a bontănit un elev, aceiaşi miniştri au emis reglementări prin care i-au pedepsit pe toţi profesorii, motivul fiind democratizarea sistemului. În realitate democratizarea impusă de la nivelul ministerului s-a dovedit a fi un complex de norme juridice restrictive atât pentru cei de la catedră cât şi pentru elevi.
S-a ajuns ca poliţiştii să facă anchete prin şcoli şi să dea indicaţii conducerii unităţii de învăţământ, depăşindu-ţi competenţele. Actual educaţional a fost subjugat celui religios, o decizie care va avea grave consecinţe asupra viitorului acestor copii ce nu se vor putea integra civilizaţiei europene şi nu vor putea înţelege de ce sunt respinşi de la bucuria unei vieţi prospere realizată prin munca şi competenţa lor profesională.
Introducerea religiei în şcoli ca şi a alte materii de tip educaţional în plan social a supraîncărcat programa şcolară şi-i duce pe elevi la epuizare psihică, majoritatea împăcându-se cu ideea că învăţătura devine inutilă de vreme ce însuşirea acestor cunoştinţe nu sunt căutate de angajatori. Mai nou se pune la cale introducerea obligatorie ca materie de studiu viaţa sexuală, neţinându-se cont că astfel de cunoştinţe, la nivel sumar, sunt învăţate la Anatomia omului.
Dar cel mai nociv pentru viitorul sănătos din punct de vedere intelectual al acestor copii rămâne materia numită Religie. O materie unde cei care predau îi obligă pe elevi să înveţe texte biblice pe care nu le înţeleg. Dau ca exemplu preotul de la Călugăreni, comuna Ungureni, Claudiu Chebac, care-i obligă pe elevi să înveţe versete pe de rost din Biblie, în timp ce el ala catedră ascultă muzică şi dansează.
Ieri am auzit la Redio Europa FM că două colegii din Roman vor să construiască în curte o capelă pentru a se ţine acolo orele de Religie dar şi loc de rugăminte pentru liceeni ca să ia Bacul. Iată cum chiar directorii de şcoală, pedagogi de modă veche şi loiali PSD-ului, în loc să-i canalizeze pe elevi să înveţe le sugerează că ruga către Dumnezeu le va aduce diploma de Bac.
Mai mult, o astfel de capelă costă 70 mii lei iar directorii au declarat că vor strânge banii de la părinţi. Iată un nou bir bisericesc pentru părinţi menit să creeze loc de muncă pentru preoţi, că o astfel de capelă va deveni parohia unui preot ce va putea fi angajat în solda statului. Exemplul celor de la Roman va fi temei de curmei pentru ministrul Educaţiei să-şi arate şi el slugărnicia către Patriarhul Daniel cum şi-o arată şeful său Ponta şi să dea ordin ca prin curţile tuturor liceelor să apară capele religioase.
Trăim vremurile unei agresiuni fără precedent a slujitorilor BOR asupra actului educaţional, ei având şi sprijinul nelimitat al actualului Guvern Ponta. Puterea ce au prins-o acum slujbaşii BOR şi care prejudiciază grav educaţia şcolară nu va putea fi anihilată prea curând de societatea civilă care acum doarme în papuci şi nu ia poziţie. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Valoarea totala a productiei din agricultura Romaniei din 2014: 74,524 miliarde de lei
Raport pe 2014 al Ministerului Finantelor privind companiile de stat
Romgaz este cea mai profitabila societate de stat, iar Complexul Energetic Oltenia are cea mai mare pierdere
Premiera: China are mai multi miliardari decat SUA
Germania: Un "agent triplu" al serviciilor secrete este judecat pentru inalta tradare
PNL propune comisie parlamentara de ancheta pentru construirea "de mantuiala" a autostrazii Sibiu-Orastie
Parlamentul de la Chisinau a votat pentru ridicarea imunitatii lui Vlad Filat
Fostul premier poate fi arestat / Moldova, ca-n Vestul Salbatic: rusofilul Usatii promite recompensa un Mercedes politistului care il va aresta pe Filat
Horoscopul zilei de 16.10.2015
Bancul zilei: Întâlnire pe nevăzute
Reţeta zilei: Ketchup de roşii si ardei roşii
Papa Francisc: Oamenii trebuie sa inceteze sa idolatrizeze banii
Botoşani: La Mănăstirea Zosin oile şi vacile au mai mare trecere decât credinţa
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă