Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sport
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6046
De la 07 Ianuarie 2003
122891695
Editorial

Cârcoteli în PSD

  • Ioan Rotundu
  • 19 March 2008, 23:00
Ieri, la PSD – Filiala Botoşani, a avut loc o şedinţă importantă. S-au definitivat şi aprobat listele pentru consilierii municipali şi judeţeni, s-au aprobat candidaturile pentru unele primării din judeţ. Pentru municipiul Botoşani candidatul a rămas fostul prefect Costică Macaleţi. Printre primii pe lista de consilieri municipali, după capul de listă Costică Macaleţi, se află Florin Petrariu, Simion Drelciuc, Manuela Zarug. Totodată s-a hotărât şi excluderea din PSD a lui Florin Egner, cel care a devenit candidatul PNG la Primăria Botoşani. Excluderea lui Egner a ridicat şi o serie de probleme, pe care acesta le-a lăsat pe capul partidului, plecând fără a le rezolva.
Deşi în mai multe rânduri preşedintele Constantin Conţac l-a somat să justifice banii strânşi de la unii membri PSD în campania alegerilor locale din 2004, Egner a tot amânat să dea curs somaţiei. Acum a plecat, lăsând partidului o datorie de vreo 80 milioane de lei vechi, deşi sunt voci care susţin că suma ar fi mai mare. Una peste alta, Florin Egner a părăsit PSD-ul fără a justifica cu acte de cheltuieli o sumă ce depăşeşte 200 milioane lei vechi.
O altă problemă importantă ce-i frământă pe cei din PSD sunt viitorii candidaţi la parlamentare. Există în PSD un curent cum că actualii parlamentari n-ar mai trebui să candideze. Nu pentru că n-au activitate şi nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor electoratului, ci pentru că se simte nevoia ca şi alţi membri de vază ai partidului să treacă printr-o astfel de experienţă politică.
Sub aspectul parlamentarilor din legislatura 2004 – 2008 trebuie să remarcăm că PSD Botoşani a trăit o experienţă nu tocmai fericită. Propulsat în prim plan de către fostul preşedinte al partidului, ing. Mihai Baltă, deputatul Cătălin Buhăianu a produs o mare dezamăgire. Dintr-un obscur profesor de sport, fără rezultate remarcabile în carieră, Buhăianu a beneficiat de politica PSD faţă de tineretul social-democrat şi a prins un trend favorabil. Ajuns deputat pe banii partidului, i s-a cerut să depună la casieria PSD suma de bani pe care a depus-o şi colegii săi. În loc să-şi achite datoria, Buhăianu a migrat la PD, sub aripa ocrotitoare a lui Radu Drăguş.
Un alt parlamentar PSD care nu şi-a achitat datoriile financiare către partid a fost deputatul Mihai Malaimare. Din cele 200 milioane de lei, cât i-a revenit cotă parte din cheltuiala partidului cu campania electorală a alegerilor parlamentare, Malaimare n-a achitat nici un bănuţ. A migrat, în schimb, către PNL.
Senatorul Răzvan Theodorescu s-a achitat de obligaţiile financiare, dar în afară de faptul că s-a mândrit în faţa botoşănenilor cu titlul de academician, n-a făcut nimic pentru judeţ. Nici Micşunica Dreţcanu nu mai este agreată pentru încă un mandat, activitatea sa neavând relevanţă pentru electoratul botoşănean.
În schimb, tot mai mult se invocă în PSD eventuala candidatură a lui Mihai Darie. Rămas vicepreşedinte al PSD Botoşani de la alegerea sa în 2004, Darie a ajutat mult partidul, fără ca serviciile sale să fie mediatizate. Apoi, Darie are buletin de Botoşani din 2004, el considerându-se adoptat de către comunitatea botoşăneană. Chiar şi în condiţiile în care legea votului uninominal va deveni operativă în toamnă, Mihai Darie nu se consideră dezavantajat să lupte de la egal la egal, pentru un mandat de parlamentar, cu oricare alt candidat get-beget botoşănean. Numai că o eventuală candidatură a sa la Botoşani este privită cu duşmănie de unii social-democraţi locali care se cred îndreptăţiţi să fie desemnaţi candidaţi.
Şedinţa PSD-ului de ieri a rezolvat numai parţial problemele care privesc apropiata campanie a alegerilor locale, care este prioritară celei parlamentare din toamnă. Cârcoteli au fost, sunt şi vor mai fi. Mulţumiţi sau nemulţumiţi, cu toţii sunt de acord că preşedintele Constantin Conţac are dreptul la ultimul cuvânt. Cum va hotărî el, aşa va rămâne. Sub acest aspect, PSD este un partid mult mai disciplinat. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Vulpi turbate iau cu asalt localităţile judeţului
Rusu explică implicarea ÎŞJ în sistarea apei din şcolile dorohoiene
Conducerea IŞI se întâlneşte cu directorii educativi din şcoli
Ziua Francofoniei sărbătorită la Dorohoi
Încă o promisiune pentru Sala Polivalentă
Comentariul comentariilor (LXXVIII)
(Ioan Rotundu)
Muzeul de Etnografie rămâne la instituţia mamă
Penegiştii îşi mazilesc liderii
Unităţile şcolare din Dorohoi au din nou apă
Prefectul zice „Da”, iar ADS-ul „Ba”
De ziua lor, lucrătorii de la Serviciul de Paşapoarte au donat sânge
Durul Michael Madsen s-a săturat de violenţă
Dragostea învinge durerea exilului
Fran Drescher face campanie electorală la sinagogă
Cum l-au furat şi pe Puya în Romania
Ciustea a ajuns la vorba lui Rotundu
Guralic arată cu degetul spre protopopul Leonte
Musulmanul şi porcul
Horoscop
Program TELE'M Botoşani, joi, 20 martie
Caută partener pentru relaţii inverse
Anunţ umanitar
Anunţ umanitar
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog