Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15699
De la 07 Ianuarie 2003
123964163
Editorial

Care Corrado Cattani?

  • Ioan Rotundu
  • 20 October 2014, 23:00
Vineri, la radio Europa FM, în cadrul emisiunii „Avocatul diavolului”, Moise Guran a adus în discuţie şi varianta cum că Victor Ponta, ca ofiţer acoperit, ar fi putut primi misiunea de a distruge PSD-ul din interior. Numai aşa s-ar explica valul de arestări printre liderii de vârf ai PSD. Guran n-a făcut decât să pună în discuţie o ipoteză lansată în spaţiul public dar în dezbaterile care au urmat în cadrul emisiunii nici un moment nu s-a pus problema ca ipoteza să fie şi un scenariu real.
Cu toate acestea, mulţi dintre cei care au urmărit emisiunea fără a fi atenţi la nuanţe, susţin acum că Ponta este incoruptibilul Corrado Cattani ce a primit misiunea riscantă de a distruge La Piovra PSD din interior. Au apărut şi argumentele care să susţină această ipoteză, ele constând în arestările de până acum operate de DNA printre baronii PSD, începând cu Adrian Năstase.
Interesant este că acestei ipoteze s-au raliat imediat şi au început să justifice public arestările de ultimă oră operate de DNA sau inculparea celor mai puternici lideri din PSD precum Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova chiar voci din PSD. Cică Victor Ponta este un trădător, omul lui Băsescu sprijinit să ajungă în fruntea PSD ca să distrugă apoi partidul.
Toate acestea nu sunt decât simple ficţiuni şi nevoi ale celor din PSD pentru a justifica în faţa electoratului arestările şi inculpările DNA-ului privindu-i pe cei mai puternici oameni din PSD. Victor Ponta nu poate fi comparat cu procurorul Corrado Cattani pentru simplul fapt că el nu luptă împotriva corupţiei ci, dimpotrivă, o protejează cu toate mijloacele de care dispune la nivelul funcţiei de prim-ministru şi preşedinte al PSD.
Cei care îl consideră pe Ponta trimisul lui Băsescu la PSD pentru a-i distruge nu au minime cunoştinţe despre serviciile secrete şi modul de lucru al acestora. Ponta, dacă este adevărat ce susţine Băsescu, a fost ofiţer acoperit SIE, deci misiunile lui s-au desfăşurat legat de diplomaţi şi personalităţi politice sau guvernamentale ori instituţii din afara ţării. Ponta a fost recrutat ofiţer SIE în timpul guvernării CDR, când PNA-ul devenit astăzi DNA nu exista ca instituţie de lucru a Procuraturii. PNA-ul l-a înfiinţat premierul Adrian Năstase, când deja Ponta era recrutat ofiţer SIE.
Dacă Ponta ar fi fost trimisul lui Băsescu să distrugă PSD-ul, atunci ar însemna că premierul încă este ofiţer acoperit şi atunci preşedintele Băsescu n-ar mai fi făcut atâta scandal pe seama acestei calităţi. Ponta a fost ales preşedintele PSD în anul 2010 iar în evoluţia sa ulterioară n-a dat semne că ar fi dat pe mâna DNA-ului lideri sau baroni ai partidului. Dimpotrivă, unindu-şi forţele cu cele ale liberalului Crin Antonescu a atacat acţiunile DNA ori de câte ori era arestat sau inculpat un baron sau lider USL. Amintesc aici echipa de şoc condusă de Ponta care a demonstrat în faţa DNA Piteşti.
Ponta şi-a construit cariera politică folosindu-se de corupţia şi corupţii din PSD, fiind un adversar declarat şi permanent al DNA, ANI, Curtea Constituţională şi Avocatul Poporului. A reuşit să controleze politic doar instituţia Avocatul Poporului punându-l în fruntea acesteia pe servilul oportunist Victor Ciorbea. Victor Ponta, la rândul lui este un politician corupt. Di n biroul său de premier s-au făcut aranjamente deDuicu, baronul de Mehedinţi, pentru angajarea şi promovarea poliţistului Ponea în Ministerul de Interne şi soţia acestuia să ajungă cârtiţă în DNA.
Revenind la acţiunile DNA-ului în „Dosarul retrocedărilor”, ar fi absurd să credem că Ponta este cel care a furnizat informaţii procurorilor despre actele de corupţie ale lui Viorel Hrebenciuc sau Dan Şova. Acţiunea DNA se bazează, cu certitudine, pe informaţiile pe care Omar Haisam le-a pus la dispoziţie procurorilor DNA, de când se află după gratii. Se bazează pe coroborarea acestor informaţii cu probele mai vechi administrate de SRI prin înregistrările efectuate chiar în perioada când se puneau la cale retrocedările ilegale de păduri şi terenuri.
Pot să admit că aceste informaţii procurorii DNA le deţineau de câteva luni dar că n-au acţionat decât acum, în plină campanie electorală prezidenţială, pentru a-l pune în dificultate pe Ponta. Admiţând acest joc politic, admit că Băsescu este cel care ar fi regizat totul.
Dacă ulterior se va confirma presupunerile mele, implicarea politică a lui Băsescu în acţiunea celor de la DNA este un act grav şi condamnabil. Dar privind pe fondul actelor de corupţie, situaţia este una extrem de gravă. Corupţia din PSD veste atât de puternică încât instituţii ale statului au fost obligate să se supună ordinelor lui Viorel Hrebenciuc sau a altor lideri PSD. S-a mers până acolo că s-au iniţiat şi aprobat în Parlament legi menite să deschidă cale corupţiei. Dumitru Iliescu, fost şef al SPP, judecători şi procurori infiltraţi pe post de cârtiţă în DNA ţineau la curent pe liderii PSD cu evoluţia anchetelor, erau atenţionaţi cei cărora li se ascultau telefoanele, li se divulgau probele din dosar etc.
Viorel Hrebenciuc se simţea atât de puternic în partid încât i-a promis lşui Dan Şova că-l va face preşedintele PSD în defavoarea lui Liviu Dragnea. Hrebenciuc şi Dan Şova s-au întâlnit pentru a pune la cale legea amnistiei şi graţierii, pentru abrogarea unor articole din Codul penal, totul pentru a bloca anchetele procurorilor DNA şi a-i salva de la condamnare pe actualii inculpaţi ai PSD printre care şi Miron Mitrea.
Iar deasupra acestei atmosfere infecte de corupţie, imoralitate politică şi acţiuni de partid menite să subjuge puterea instituţiilor statului tronează Victor Ponta, cel care vrea să ne fie preşedinte. Cum poţi asemui un asemenea om cu Corrado Cattani? Ar fi un grav şi de neiertat sacrilegiu la adresa adevăraţilor incoruptibili care luptă cu acest cancer al umanităţii: corupţia. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Emoţii înainte de nuntă
Varza murata
Horoscopul zilei
Rovana Plumb si-a inmatriculat o masina in Bulgaria
fentand taxa de poluare introdusa chiar in timpul mandatului sau
Atacuri de campanie: PSD, despre eurodeputatul german Elmar Brok, care il sustine pe Klaus Iohannis
Un antiroman/ S-a raportat la romani ca la niste animale
Inca o lovitura pentru Ungaria. Ar putea fi exlusa din Comunitatea Democratiilor
Iliescu, fostul sef al SPP, i-ar fi dat ilegal informatii lui Viorel Hrebenciuc despre mandatele de ascultare
Plus: Mitica Iliescu avea o cartita in DNA
Prognoza meteo pe 2 saptamani
Dan Sova, urmarit penal de procurorii DNA pentru trafic de influenta
Hrebenciuc i-ar fi promis ca, daca promoveaza legea amnistiei, il va numi presedinte al PSD-ului
Flutur nu vrea să fie ca ei
Ioan Rotundu
Sova: Amnistie şi graţiere obligatoriu!
Hrebenciuc: Clar că te impui la partid. Hrăneşte-i orgoliul lui Oprişan
Anchetă la Maternitatea Botoșani după moartea unui nou-născut
Săvinenii mai au de așteptat până vor avea apă curată la robinet
Botoşani: Cum s-a împăunat Portariuc cu meritele lui Flutur şi Diaconu
Victor Ponta: Nu ne spune DNA-ul pe cine sa punem preşedinte la un partid
trebuie să rămânem în limitele Constituţiei
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog