Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
18746
De la 07 Ianuarie 2003
112996181
Editorial

Care-s dictatorii?

  • Ioan Rotundu
  • 17 January 2012, 23:00
Consilierii judeţeni ai USL au refuzat, ieri, să participe la şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Botoşani. Convocarea şedinţei s-a făcut în scopul de a se rediscuta modul în care s-a votat repartizarea unor sume din buget la instituţiile CJ şi unele primării din judeţ.
Normal şi firesc ar fi fost ca toţi consilierii să participe la şedinţă, indiferent de culoarea lor politică, şi să voteze cum le-a cerut partidul sau cum le-a dictat conştiinţa. Dar consilierii judeţeni ai USL, care dispun de o majoritate zdrobitoare în CJ, au găsit de cuviinţă să nu dea curs convocării.
De ce? Simplu! Din laşitate şi fugă de răspundere. Dacă ar fi fost prezenţi şi ar fi votat la fel ca în şedinţa anterioară, ar fi devenit responsabili încă odată pentru faptul că au blocat activitatea unor instituţii de interes public cum este Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, pe care au lăsat-o fără bani în plină iarnă.
Dacă ar fi fost prezenţi şi ar fi votat împotriva propunerilor preşedintelui Mihai Ţâbuleac, partidele lor ar fi fost făcute părtaşe la o serie de ilegalităţi comise prin încălcarea legii formării şi repartizării bugetului public.
Nici cei doi vicepreşedinţi, Cătălina Lupaşcu – PNL şi Mihai Aroşoaie – PSD n-au participat la şedinţă, deşi pentru ei aceasta este o obligaţie de serviciu. În schimb, şi cei doi vicepreşedinţi şi consilierii judeţeni ai USL nu se vor sfii să-şi ridice leafa şi îndemnizaţiile lunii ianuarie întregi.
La protestele din faţa Prefecturii Botoşani au participat şi Florin Ţurcanu, Costică Macaleţi, Verginel Gireadă, Romulus Era, toţi lideri marcanţi ai USL. Ei au declarat că protestează pentru o viaţă mai bună. Nu cred că pot fi consideraţi normali cei c u vile, maşini luxoase, venituri din activităţi economice şi politice să protesteze pentru o viaţă mai bună. Dar liderii USL au făcut-o.
Mai mult, au strigat „Jos dictatori!”. De acord că dictatorii tr4ebuie daţi jos şi fugăriţi până-şi dau duhul. Iar printre dictatori se numără şi liderii USL, căci ce-au făcut ei cu bugetul judeţului dictat se numeşte. Un dictat pentru interesele lor şi nu ale noastre.
Chiar dacă Guvernul Boc va demisiona, chiar dacă se vor organiza alegeri anticipate, aceşti lideri ai USL, aceşti consilieri judeţeni, nu mai au ce căuta pe liste în calitate de candidaţi. Ei au demonstrat cu prisosinţă că au alte interese decât ale noastre. Dacă-i vom vota, vom vota condamnarea noastră încă pentru patru ani. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Durerea soţului
Reţeta zilei: Cum se păstrează pătlăgelele
Caricatura zilei
USL si protestele de strada. Alta perspectivă
O protecţie ce dăunează grav BOR
Ioan Rotundu
Dacă Emil Boc nu acţionează prompt şi inteligent, va fi obligat de propriii săi suporteri să plece
Motivul pentru care am plecat din Ministerul Sănătăţii nu mai există
am fost şocat de susţinerea şi încrederea populaţiei
Să nu cădem în cursa „politicienilor de mâna a doua”
este mesajul prefectului Roman
Ioan Diaconu: „Consilierii USL sunt nişte hoţi”
Prefectul Cristian Roman este pus pe „scandal”
Botoşani: Consilierii USL continuă să boicoteze bugetul judeţului
cei doi vicepreşedinţi, plătiţi din bani publici, az procedat la fel
Liderii USL se întâlnesc miercuri la Parlament cu premierul si liderii coaliţiei.
IŞJ a stabilit noi directori în locul demisionarilor
Scăderea numărului de elevi reduce numărul profesorilor
Toate dozele de vaccin împotriva gripei vor fi retrase
Directorii de şcoli boicotează înfiinţarea consorţiilor şcolare
Sindicaliştii din Sănătate nu vor lege după model străin
Săracii” protestatari din Botoşani!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă