Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
35721
De la 07 Ianuarie 2003
93987735
Editorial

Cârlan pare a fi prima victimă a lui Macaleţi

  • Ioan Rotundu
  • 19 August 2016, 23:00
Gabriel Cârlan (foto), managerul societăţii Nova Apaserv, unitate subordonată Consiliului Judeţean Botoşani, se află în concediu. În lipsa sa societatea a fost amendată de către Garda de Mediu cu suma de 60 mii lei pentru că Staţia de alimentare cu apă a oraşului Darabani nu are autorizaţie de mediu pentru a funcţiona.
Aparent totul pare a măsură corectă luată de către Garda de Mediu Botoşani, mai ales că este vorba de funcţionarea fără autorizaţie a unei Staţii ce alimentează cu apă locuitorii unui oraş şi care, dacă nu furnizează apă de calitate, poate pune în pericol sănătatea publică as întregii comunităţi. Numai că realitatea este cu totul alta iar uriaşa amendă ascunde de fapt interesul ascuns al preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, social-democratul Costică Macaleţi, de a-l îndepărta din funcţie pe Cârlan pentru a pune în locul său un om credincios PSD-ului.
Afirmaţia mea nu este una gratuită şi o susţin cu următoarele argumente. Puţini funcţionari publici de prim rang şi politicieni cunosc povestea Staţiei de alimentare cu apă a oraşului Darabani. Staţia a fost reabilitată în vremea când preşedinte al CJ era social-democratul Ioan Aniculăese iar reabilitarea a realizat-o firma dorohoiană Codin SRL patronată de către liberalul Corneliu Tomescu. La acea vreme Tomescu era un fel de actualul liberal Şoptică, făcea afaceri grase cu conducerea judeţului care era toată formată din social-democraţi.
Tomescu a greşit execuţia Staţiei, adică nu a respectat proiectul iar din momentul în care a fost pusă în funcţiune dărăbănenii au constatat că la robinetele lor curge o apă roşiatică.
Ajuns vicepreşedinte al CJ din postura de lider al Partidului Moldovenilor în mandatul 2004 - 2008, Constantin Conţac a descoperit toată tărăşenia şi a întocmit un dosar pentru trimiterea în judecată a lui Tomescu şi recuperarea pagubei de la firma Codin, pagubă estimată la câteva miliarde de lei. Numai că preşedintele Aniculăese, care era direct implicat în afaceri cu Tomescu, a blocat dosarul şi i-a făcut pierdută urma.
Anii au trecut iar dărăbănenii au continuat să bea apă roşiatică fără ca vreun şef de la Garda de Mediu să dispună măsurile cuvenite, adică să închidă Staţia până se vor remedia toate greşelile de execuţie.
Instalarea în fruntea Gărzii de Mediu a pupilei lui Macaleţi, fostul interlop Răzvan Rotaru poreclit „Chinezul” devenit membru de vază al PSD, a coincis cu alegerea la Darabani ca primar a social-democratului Corneliu Aroşoaie. Cum corb la corb nu-şi scot ochii, nici Rotaru nu s-a legat de primarul Aroşoaie. În urma alegerilor din iunie a.c. primarul oraşului Darabani a fost ales liberalul Liviu Hrimiuc, social-democratul Aroşoaie fiind trimis acasă de dărăbăneni. Cum La Garda de Mediu a rămas şef pupila lui Macaleţi, golănaşul politic Rotaru, cel care în anul 2014 umbla prin judeţ cu o gaşcă de bătăuşi şi-i ameninţa pe primarii liberali că dacă nu-l susţin la Preşedinţia României pe Ponta îi va ciomăgi măr, iartă că problema Staţiei de la Darabani a devenit prioritară pe agenda de lucru a lui Macaleţi.
Probabil că Macaleţi şi-a chemat pupila şi l-a pus să găsească soluţii ca să-l determine pe Cârlan să demisioneze. Iar pupila a găsit că Staţia da la Darabani, aflată în exploatarea societăţii Nova Apaserv funcţionează fără autorizaţie de mediu.
Ciudată descoperirea lui Rotaru pentru că Staţia nu mai alimentează cu apă oraşul fiind colmatată. Alimentarea cu apă a oraşului se face cu o motopompă care trage apa direct din Prut. Şi mai ciudat, fostul primar social-democrat Aroşoaie a extins reţeaua cu apă a oraşului cu 3,6 km fără ca apa să curgă prin conductă pentru că Staţia era colmatată.
Se vorbeşte prin Darabani că a fost o afacere prosperă a oamenilor PSD-ului iar acum Cârlan este scos ţap ispăşitor. În campania electorală a alegerilor locale i-am atenţionat pe botoşăneni să nu voteze candidaţii PSD-ului la CJ pentru că de va ajunge Macaleţi preşedinte va începe prigoana şefilor de instituţii subordonate CJ-ului pentru a face loc oamenilor PSD.
Iată că din nou am avut dreptate iar prima victimă a lui Macaleţi este Gabriel Cârlan. Postul lui Cârlan este unul bănos şi oportun în afaceri de partid. Din momentul în care şef la Nova Apaserv va fi instalat un social-democrat noi să ne pregătim la buzunare pentru că vom plăti tot mai scump apa de la robinete.
Să-şi aducă aminte botoşănenii că pe vremea când Ioan Aniculăese era preşedintele CJ noi plăteam cea mai scumpă apă din ţară pentru că societatea devenise căpuşată cu fel de fel de afaceri ale protejaţilor PSD plus angajări pe criterii de partid, cheltuielile fiind transferate în costul apei plătit de noi toţi.
Şi mai am o nedumerire. În spaţiul public, din momentul în care Răzvan Rotaru a apărut în fruntea PSD-ului precum păduchele, s-a vehiculat informaţia cum că acesta este fiul nelegitim al lui Costică Macaleţi. Nu cunosc ca vreodată Macaleţi să fi declarat că informaţia nu este una reală şi că totul este doar o bârfă politică.
Să fi ajuns oare PSD Botoşani pe mâna tatălui şi as fiului?? De este aşa, asistăm la o reformare a PSD-ului care-şi schimbă conducerea formată din infractori şi corupţi cu găşti de familie.
În ce ne priveşte, amendat de 60 mii lei dată societăţii Nova Apaserv o vom plăti prin majorarea costului la apă, măsură aflată deja în pregătire. Cu sau fără Cârlan la conducerea societăţii, amenda tot noi o vom plăti. De unde constatăm că ambiţiile politice ale lui Macaleţi sunt destul de costisitoare dar pentru că fraierul de botoşănean plăteşte Macaleţi poate fuma liniştit în continuare şi desemna următoarea sa victimă politică. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Strategic, mafia PSD pune stăpânire pe CJ Botoşani
Ioan Rotundu
„Expoziția Mugur Călinescu”, la Muzeul vieții cotidiene în comunism (MuViCC)
Redacţia Jurnalului vă informează
Prognoza meteo pentru weekend
„DOSARUL OZN”, facut public de Guvernul britanic!
TEORIILE SOCANTE ascunse de ani de zile in arhiva MoD!
Platforma Unionista Actiunea 2012 anunta deschiderea primei televiziuni suta la suta romanesti in Republica Moldova
O mie de kilometri de autostrada peste doi ani
Multe proiecte nu au autorizatii de constructie
Ce spune BNR despre bazele de date pe care le-a pus la dispozitia SRI
Horoscopul săptămânii 15 – 21 august 2016
Bancul zilei: Răspuns lipsit de orice speranţă
Omagierea personalităţii maestrului acordeonist Dan Decebal Chitic
Ioan Rotundu
Andrei Pleşu îl desfiinţează pe Dragnea printr-un editorial
preot rupe tăcerea
Cea mai mare capcană în care pică românii
Lumea lu' Rotundu: Dan Decebal Chitic
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă