Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
32042
De la 07 Ianuarie 2003
87472293
Editorial

Cazul Roma

  • Ioan Rotundu
  • 12 March 2012, 23:00
În comuna Roma s-a creat un blocaj al administraţiei publice locale. Un grup majoritar de consilieri locali s-au hotărât să boicoteze orice decizie a primarului Constantin Humelnicu. De menţionat că primarul este membru PNL şi se află la al treilea mandat, fiind creditat cu prima şansă şi la alegerile locale din iunie.
Grupul majoritar de consilieri locali care-l blochează în decizii este format din liberali şi social-democraţi. Altfel spus, consilierii USL boicotează activitatea propriului primar. Iar acest boicot, şi mai interesant, este făcut în favoarea liderului local PDL Gică Tăbâltoc. Grav este faptul că prin atitudinea lor consilierii locali au blocat bunul mers al activităţilor din comună iar blocajul s-a extins şi la nivelul instituţiilor comunale.
Ca o imagine a ceea ce poate face un blocaj al consilierilor locali este faptul că o finanţare europeană de aproape şese milioane de euro a fost ratată. Consilierii n-au votat proiectul de hotărâre iniţiat de primar de a se aloca banii necesari studiului de fezabilitate. Tot consilierii au blocat şi finanţarea asfaltării a 10 km de uliţe comunale.
La începutul acestui an, consilierul Pavel, fost şofer pe la Miliţie, a depus în CL un proiect de buget paralel cu cel al primăriei. Iar consilierii au votat retragerea banilor alocaţi pentru biserică şi sediul cultelor şi i-a dirijat către echipa de fotbal controlată de Gică Tăbâltoc, adică omul PDL.
Cu echipa de fotbal este o întreagă poveste. Gică Tăbâltoc conduce o asociaţie sportivă ce are în coordonare echipa de fotbal ce a beneficiat de bani din bugetul local de peste un miliard de lei. Cum banii au fost alocaţi nelegal de către consilieri, inspectorii Curţii de Conturi au cerut Primăriei Roma să recupereze banii.
Cu toate acestea, consilierii locali au aprobat alocarea de noi sume de bani din bugetul comunal. De ce s-a ajuns ca aceşti consilieri USL să-l sprijine cu bani publici pe liderul PDL? Pentru că primarul Humelnicu n-a satisfăcut cererile personale ale unora dintre ei. Supăraţi pe primar, consilierii USL vor să-i determine pe locuitorii comunei să nu-l mai voteze. Ei îl vor primar pe Gică Tăbâltoc, omul care le va satisface toate nevoile.
Numai că Gică Tăbâltoc mai are o problemă. El este patronul societăţii care colectează gunoiul menajer din comună, având încheiat contract cu primăria. Adică este incompatibil pentru funcţia de primar. Desigur, Tăbâltoc ar putea rezilia contractul cu primăria, dar nu-i garantează nimeni că localnicii îl vor alege primar.
Ce învăţăminte putem desprinde din scandalul de la Primăria Roma? Atunci când cetăţenii merg la vot şi optează pentru un anume candidat la funcţia de primar să-i sprijine şi echipa de consilieri locali. Numai aşa primarul va putea avea colaborare în CL şi nu-i va fi blocată activitatea.
Situaţii similare celei de la Roma mai avem prin judeţ. Ele pot fi rezolvate odată cu alegerile locale din luna iunie, numai dacă cel ales primar va avea şi o echipă de consilieri locali majoritară şi dispusă la colaborare pe întreg mandatul de patru ani. Părerea mea![


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Înrolări la paraşutişti
Strategia papagalului francez de a pacali Uniunea Europeana
Fondurile Europene: plăţi de 0,74 miliarde lei în februarie
rata de absorbţie ajunge la 16,2%
Studenţii români au câştigat olimpiada internaţională de matematică
Vom reafirma decizia absolută a PSD, PNL şi PC de a nu colabora cu PDL
Coaliţia a decis majorarea salariilor bugetarilor
Un judecător controversat candidat la preşedinţia R. Moldova
Simionovici nu consideră că s-a comportat ca un zbir
Mâine se va inaugura punctul de lucru bursier „B.R.M. Terminal Botoşani”
Botoşani: Criză de terenuri de casă pentru tinerii căsătoriţi
Atenţie, şoferi! Pe unele străzi se va circula restricţionat
Botoşani: Se vor înfiinţa 24 de clase profesionale
Botoşani: Ofertă de doar 50 noi locuri de muncă
Tineri profesori, dezorientaţi de regulile noi pentru concursuri
Vor fi introduse restricţii de vizite la Spitalul judeţean Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă