Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
689
De la 07 Ianuarie 2003
85030133
Editorial

Ce aflăm din scărmăneala blondelor Firea – Carmen Dan

  • Ioan Rotundu
  • 8 September 2018, 23:00
Infractorul recidivist Liviu Dragnea, în calitatea sa de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor i-a convocat la Neptun, pe malul Mării Negre, , sâmbătă 1 septembrie, pe toţi liderii şi baronii de vază ai partidului pentru a pune la cale noi strategii de manipulare a românilor, strategii menite să-i protejeze pe penaliştii din PSD şi Parlament de orice răspundere penală pentru faptele lor de corupţie, asigurându-i-se lui Dragnea puteri maxime.
Planul lui Dragnea a fost dat peste cap de cearta dintre două baronese ale partidului, Gabriela Firea (foto 2) şi Carmen Dan (foto 1), care nu se suportă din motive de putere în partid şi de ele ştiute. Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, este un pion important pentru PSD în alegerile europarlamentare şi prezidenţiale de la anul. Abilă, de cum s-a văzut instalată în funcţia de primar general, Firea a creat un diabolic mecanism de pomeni electorale menite să-i asigure o zestre personală de voturi cu care să capete influenţă şi chiar puterea supremă în partid şi în stat.
Ori, Firea, ambiţioasă şi cu şcoala perversităţii lui Dan Voiculescu şi a Antenei 3 bine însuşite, a simţit că fosta secretară de şcoală din Videle, amantă a lui Liviu Dragnea, impusă de acesta ministru de Interne, îi boicotează poziţia în partid. Scandalul dintre cele două mocnea de mai mult timp dar a izbucnit abia sâmbătă, la şedinţa de Comitet Executiv al PSD, generat fiind de violenţa manifestată de jandarmi asupra protestatarilor de la mitingul din 10 august.
Nu că Firea n-a mai avut somn liniştit pentru că jandarmii i-au bătut pe protestatari. Firea a simţit că modul în care Carmen Dan, la ordinul lui Liviu Dragnea, a organizat reprimarea protestului cu gaze lacrimogene, bâte şi alte mijloace violente, este un bun prilej să câştige ceva capital electoral acuzând-o în partid pe Carmen Dan ca organizator al violenţelor jandarmilor, cerându-i demisia. Carmen Dan a mai făcut greşeala de a încerca s-o scoată ţap ispăşitor pentru violenţele jandarmilor pe Speranţa Clişeru, prefectul Capitalei şi protejata lui Firea. Alt motiv pentru Firea să-i ceară demisia.
Numai că Liviu Dragnea n-a acceptat sacrificarea ministrului de Interne Carmen Dan iar din toată bătălia purtată în CEx înfrântă şi umilită a ieşit Gabriela Firea, penalii din partid făcând cerc în jurul lui Dragnea şi susţinând-o pe Carmen Dan de care mai au nevoie pentru nişte treburi murdare despre care vom auzi în curând.
Prin acest plan diabolic de reprimare prin violenţa jandarmilor a protestului din 10 august s-a urmărit de către Dragnea şi penalii ce-l înconjoară o intimidare a românilor de a mai ieşi la proteste stradale. S-a putut observa că jandarmii au acţionat cu violenţă mai mare asupra femeilor şi copiilor tocmai în scop de a-i înspăimânta să mai vină în Piaţa Victoriei. Numai că planul lor s-a dovedit inabil din acest punct de vedere, dovadă că a doua zi alte zeci de mii de protestatari au ocupat Piaţa Victoriei, femeile şi copii fiind chiar mai numeroşi decât cu o zi înainte.
Ce clarificări ne aduce acest scandal? În primul rând avem certitudinea că întreg planul de reprimare violentă a protestului din 10 august a fost pus la punct de Liviu Dragnea cu specialiştii din domeniu iar Carmen Dan a avut misiunea de a urmări ca planul să fie aplicat punct cu punct. Aflăm că îndemnurile la violenţă postate pe reţelele de socializare au fost postate de oameni desemnaţi de PSD, aceste îndemnuri urmând a se constitui în motivul acţiunilor violente ale jandarmilor, ceea ce s-a şi întâmplat.
Ni s-a mai certificat faptul că au fost organizate de autorii planului două grupuri care să provoace violenţe. Un grup din Bucureşti, format din ultraşi ai Clubului Dinamo aflaţi sub protecţia Poliţiei, şi un grup de ultraşi din Ploieşti. În ziua de 10 august, cei din comandamentul aflat în Palatul Victoriei, au ştiut că sosirea acestor grupuri violente în Piaţa Victoriei. Iar când viceprimarul general al Capitalei din partea PSD Aurelian Bădulescu s-a oferit să-i oprească pe ultraşii dinamovişti cu ajutorul poliţiştilor locali nu i s-a dat voie.
S-a mai introdus cenzură asupra informaţiilor ajunse la punctul de comandă al jandarmilor pentru ca aceştia să nu poată lua decizii decât prin Carmen Dan. Iar ca totul să fie în atmosfera infecţioasă care domină PSD-ul, Carmen Dan a pus specialiştii din subordine s-o înregistreze pe Speranţa Clişeru în orice convorbire purtată cu căpeteniile jandarmilor şi un secretar de stat din Interne, punând aceste convorbiri pe masa CEx pentru a o zdrobi pe Firea. I-a reuşit!
Să mai notăm că în urma şedinţei CEX, Firea a declarat hotărât că ea nu va candida la funcţia supremă în partid şi nici la Preşedinţia României. Această declaraţie nu poate fi deloc liniştitoare pentru Liviu Dragnea. PSD-ul nu se poate lipsit în alegerile europarlamentare şi prezidenţiale de zestrea de voturi de care dispune Firea în Capitală. De acest lucru este conştient şi Călin Popescu Tăriceanu, care se vrea candidatul la prezidenţiale din partea ALDE – PSD. Asupra acestui subiect voi reveni în mod special.
Este de aşteptat ca în aceste zile lupta dintre Firea şi Carmen Dan să se acutizeze şi să iasă la iveală şi alte mârşăvii puse la cale de Dragnea prin Carmen Dan, cum este posibil ca luptele din interiorul PSD să se accentueze punând în pericol funcţia supremă a lui Liviu Dragnea.
Firea a fost învinsă şi umilită în şedinţa CEx dar firea ei răzbunătoare nu va lăsa aceste umilinţe nepedepsite. Interesant de urmărit va fi cum o va face, prin ce mijloace şi cine-i va fi ţinta în afară de Carmen Dan. Gabriela Firea a prins gustul puterii şi vrea mărire, ceea ce o face şi mai periculoasă.. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 3 – 9.septembrie 2018
Bancul săptămânii: Bisnis evreiesc matrimonial
Lumea lu' Rotundu: Centenarul Unirii - Ungureni I
Catrenul săptămânii
Ioan mamaischi
Comisie dubioasă de control a ASAS Bucureşti la Popăuţi
Ioan Rotundu
Cum s-au solidarizat judecătorii Hruşcă şi Tăutu cu inculpata Stâncescu
Ioan Rotundu
De ce adevăratul stat paralel este PSD-ul
Ioan Rotundu
Fast cu şarlatanie popească şi minciună politică la Călăraşi
Ioan Rotundu
Duel p0olitic între nevasta şoferului şi placidul Macaleţi
Ioan Rotundu
LLumea lu' Rotundu: Centenarul Unirii - Ungureni II
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă