Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11500
De la 07 Ianuarie 2003
114976128
Editorial

Ce lipseşte din Raportul lui Portariuc

  • Ioan Rotundu
  • 26 August 2013, 23:00
Lansat într-o atmosferă de scandal politic, Raportul de activitate a primarului Ovidiu nPortariuc pe primul an de mandat, cu toate bunele şi relele lui, rămâne un document istoric ce va dăinui multă vreme în arhivele Primăriei Botoşani dar şi în cele ale statului.
Cum am spus şi în emisiunea televizată de săptămâna trecută, primarul Portariuc are meritul de a fi continuat proiectele şi programele iniţiate de primarul Cătălin Flutur, finalizându-le în cea mai mare parte.
Ar fi nedrept să-i cerem primarului, după numai un an de mandat, să-şi fi împlinit toate promisiunile electorale din campanie. Să nu uităm că primarului Flutur i-a trebuit un întreg mandat ca să-şi poată orienta politica de investiţii şi întocmi documentaţiile necesare obţinerii finanţării. Abia în mandatul al doilea au început să se vadă beneficiile administraţiei Flutur pentru municipiul Botoşani şi pentru botoşănenii de rând.
Însă nu putem să-i iertăm primarului Portariuc greşelile comise în urma cărora s-au bulversat activităţile societăţilor comerciale subordonate Consiliului Local Municipal. Amintesc aici schimbarea neinspirată a conducerii societăţii Urban Serv, ceea ce a dus la blocarea oraşului sub zăpadă, scandalul schimbării conducerii societăţii Eltrans, bulversarea activităţii din pieţele Botoşaniului. Apoi, tot în mod neinspirat a abandonat investiţiile din fondurile proprii şi a dirijat banii spre cheltuieli sociale care nu constituiau o prioritate. Lipsa de colaborare cu preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, a slăbit forţa financiară a primăriei.
Din Raport lipsesc capitole întregi de activitate, semn că primarul Portariuc le-a tratat cu indiferenţă. Nu se pomeneşte nimic despre activitatea culturală, deşi Primăria are în coordonare Teatrul „Mihai Eminescu”, cel de păpuşi „Vasilache”, Filarmonica şi ce mi s-a părut ca o greşeală de neiertat, nu s-a pomenit nimic de faptul că Primăria Botoşani a instituit şi susţine financiar premiul anual „Eminescu” acordat celui mai valoros poet care, odată premiat, devine şi Cetăţean de onoare al oraşului.
Primăria mai coordonează activitatea Spitalului de Recuperare şi cel de TBC. Raportul nu pomeneşte nimic despre activitatea acestor două unităţi spitaliceşti, ca şi cum elen n-ar fi existat şi nu ar presta activităţi de sănătate publică.
O altă piatră de moară care primarul Portariuc şi-a legat-o singur de picioare a fost promisiunea de revigorare economică a Centrului istoric. Nu numai că a eşuat lamentabil în toate demersurile şi acţiunile iniţiate dar a încercat să paseze răspunderea pe umerii fostului primar Cătălin Flutur, acum directorul societăţii Locativa şi a viceprimarului liberal Viorel Iliuţă.
Şi la capitolul de urbanism şi gospodărire a oraşului sunt multe de reproşat primarului, lipsa sa de experienţă în domeniul administraţiei fiind evidentă, numai că toate costurile greşelilor sale le suportăm noi prin plata de impozite şi taxe, prin fel de fel de piedici birocratice peste care nu putem trece decât scoţând bani din buzunar.
Aşa cum spuneam, există şi o parte bună a activităţii primarului şi n-ar fi corect să-i calificăm activitatea ca fiind catastrofală. Vom fi mai severi şi neiertători cu Raportul de la anul, dacă va mai avea curajul să întocmească un astfel de document. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Beneficiul homosexualităţii
Mafia din Primăria Ştefăneşti (II)
cine-l ţine în braţe pe secretarul Neagu?
„Gogoşica parfumată”, piaza rea pentru Portariuc
Ioan Rotundu
Constat că liderii USL s-au întors nervoşi din concediu
a venit timpul ca domnul Ponta să guverneze, nu să televizeze şi nu să se lupte politic
UE va pedepsi Republica Moldova pentru unionismul lui Băsescu?
Zece tone de furaje distruse într-un incendiu la Băluşeni
ANUNŢ DE PRESĂ – Primăria Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă