Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8079 lei
1 USD = 4.4355 lei


Număr accesări
Astăzi:
81
De la 07 Ianuarie 2003
74047194
Editorial

Ce nu pricepe prefectul Dan Nechifor

  • Ioan Rotundu
  • 30 March 2016, 23:00
Constantin Bajureanu din Suharău a renunţat la greva foamei la cererea prefectului pe motiv că protestul său ar fi unul politic. De unde până unde şi-a permis prefectul Dan Nechifor să facă cercetări dacă protestul grevistului este unul politic, n-am ştiinţă. Dar am ştiinţă că prefectul a preluat motivul politic chiar de la primarul comunei Suharău, Marcel Chelariu, care în loc să respecte legea l-a minţit pe prefect că protestul grevistului este unul politic.
Am mai afirmat că grevistul are dreptate pe fondul problemei în sensul că prin lege primarul este obligat să respecte ce-a stabilit Comisia medicală şi nu în raport de cum îi sunt interesele. Toţi primarii din judeţ care au luat act de situaţia de la Suharău au afirmat că grevistul are dreptate.
Primarul Chelariu l-a minţit pe prefect şi Dan Nechifor a acceptat senin minciuna cum că postul de însoţitor pentru bolnavul ce-l îngrijeşte familia Bajureanu nu este cuprins în organigramă. Aceste posturi n-au nimic în comun cu organigrama primăriei pentru că ele sunt nenormate. A mai minţit primarul că nu are bani în buget., Angajaţii însoţitori nu sunt plătiţi din bugetul local ci din banii alocaţi prin cota de echilibrare.
Dacă prefectul nu era în cârdăşie politică cu Costel Şoptică din PNL, care se laudă că l-a făcut prefect şi care este în afaceri cu primarul Chelariu , ar fi trimis la Primăria Suharău, aşa cum a făcut cu cea din Călăraşi, o comisie de control, ar fi constatat că primarul este cel care nu respectă legea.
Dar cum prefectul este tributar penaliştilor din PNL care l-au pus în funcţie, el a făcut cârdăşie cu aceştia şi l-a apărat pe primarul care sfidează legea în dauna atributului său de prefect care supraveghează respectarea aplicării corecte a legii la nivel de primării.
Faptul că prefectul l-a acuzat pe grevist că protestul său este unul politic, în loc să verifice fondul problemei pentru acre protestează, denotă că factorul politic este chiar prefectul şi nu grevistul.
Am discutat cu soţia grevistului Bajureanu care în cursul zilei de ieri a avut o întâlnire cu primarul Chelariu şi care a ameninţat-o că n-a respectat drepturile bolnavului şi că o va trage la răspundere. În concluzie, primarul tot tupeist a rămas dar de această dată având cupolă de protecţie la nivel de prefect. Sigura sluţie a familiei Bajureanu, şi ei au înţeles-o, este să depună o plângere penală împotriva primarului Marcel Chelariu pentru abuz de putere.
În ce-l priveşte pe prefectul Dan Nechifor, personal îl compătimesc că a intrat în mafia care domină spaţiul politic şi administrativ botoşănean. Ce scriu eu acum îşi va aminti prefectul în împrejurări care nu-i vor fi deloc favorabile. Dan Nechifor nu are capacitatea de a trage învăţăminte din ce se întâmplă în aceste momente cu demnitarii stalului, unii dintre ei crezându-se invulnerabili în faţa legii iar acum stau după gratii.
Ieri a fost încătuşată cea mai tupeistă social-democrată din administraţia locală, primăriţa Craiovei, Olguţa Vasilescu. Ea se credea invincibilă şi considera Craiova domeniul său de baronesă PSD.
În opinia mea prefectul Dan Nechifor a comis faţă de grevistul Constantin Bajureanu o ilegalitate alături de primarul Marcel Chelariu şi va veni vremea când va trebui să se justifice de ce a procedat aşa. Rămâne de văzut când şi în faţa cui va trebui să dea explicaţii.
Nimic nu rămâne nepedepsit. Nici măcar comandanţii închisorilor comuniste care la vârste de 80 –90 de ani ajung după gratii pentru crimele comise şi care se considerau scăpaţi de orice răspundere.
Şi Florin Ţurcanu se credea Dumnezeu pe pământul judeţului Botoşani, unii numindu-l „împărat” iar acum plânge şi se umileşte în fel şi chip cerând clemenţă. Repet, toţi plătim pentru faptele reprobabile comise, unii mai devreme, alţii mai târziu dar de plătit vom plăti. Fie că este vorba de prefectul Dan Nechifor sau de primarul Marcel Chelariu. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


DNA: Deputatul Lucian Ciubotaru, trimis in judecata pentru complicitate la trafic de influenta
Dragnea, despre dosarul fostei sotii, Bombonica Prodana:
"E un dosar de mare coruptie"
Cu Sebastian Ghita ma trezeam la poarta si ma vedeam pus in situatia de a face scandal sa il dau afara
Un fanfaron
Tortionarul Ioan Ficior, condamnat la 20 de ani de inchisoare
Sebastian Ghita, dupa ce deputatii au respins retinerea si arestarea sa:
Eu nu m-am nascut sa fur, nu m-am nascut sa fac contracte cu statul. M-am nascut sa creez
Lia Olguta Vasilescu, primarul Craiovei, a fost retinuta de DNA pentru luare de mita
Biris (MFP): Impozitul pe cladiri descurajeaza investitiile in cladiri de calitate
Oficial din Finante: Se schimba formularul 088, pentru inregistrarea firmelor in scopuri de TVA
Un bombardier Su-25 s-a prabusit in estul Rusiei,
in urma unei defectiuni la un motor
Exerciţiu pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de un accident chimic
Horoscopul zilei de 31.03.2016
Bancul zilei: Râsul lui Vasile
Cheloo de la Parazitii, audiat la DIICOT Ploiesti: Am multe sa-mi reprosez
Reţeta zilei: Brioşe de post cu stafide
Ghita, marele creator al Nimicului scump
Botoşani: Este primarul PSD de Dorohoi urmărit de DNA? Este
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă