Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
7561
De la 07 Ianuarie 2003
81761591
Editorial

Ce nu ştie, sau nu vrea să ştie, Florin Ţurcanu

  • Ioan Rotundu
  • 21 January 2014, 23:00
Încă de anul trecut am observat că şeful liberalilor, Florin Ţurcanu, şi-a propus să cucerească electoratul din Botoşani. Dorinţa sa s-a accentuat după ce primarul social-democrat Ovidiu Portariuc a reuşit să scape de liberalul Viorel Iliuţă, îndepărtându-l din funcţia de viceprimar. Desigur, planul lui Ţurcanu, din punct de vedere politic, este unul firesc şi chiar îl consacră a fi un bun manager politic de partid.
În vederea atingerii scopului propus, Ţurcanu l-a concurat pe primarul Portariuc în diferite acţiuni întreprinse de acesta, tot cu vădit scop electoral. Aşa se face că Florin Ţurcanu a creat târguri paralele cu cele ale primarului privind promovarea preparatelor tradiţionale din carne, a creat acţiuni specifice sărbătorilor de iarnă şi chiar l-a forţat pe Portariuc să împartă cu el câştigul electoral pe seama organizării revelionului.
Acum, Ţurcanu şi-a propus să-l depăşească pe primarul Portariuc şi în ce priveşte revelionul pensionarilor. Cinci zile la rând şi-a propus Ţurcanu să invite pensionarii la revelionul pus la cale în Botoşani şi Dorohoi. Este limpede că pe parcursul acestor cinci zile vor participa la sărbătoare mult mai mulţi pensionari decât la revelionul lui Portariuc.
Însă tot acest demers politic al lui Ţurcanu s-ar putea să fie fără folos. Este ştiut şi confirmat în repetate rânduri de analizele sociologice că pensionarii şi bugetarii sunt fideli politicii de stânga. Nu numai în România ci şi în alte ţări precum Italia, Franţa, Anglia şi mai ales în Grecia, ţări care nu s-au aflat nici măcar o zui sub guvernare comunistă.
Pensionarii noştri sunt atât de înrobiţi doctrinei comuniste şi socialiste încât oricât s-ar strădui cineva să le intre în voie, ei tot cu un partid desprins din comunism vor vota, în cazul nostru PSD. Aceşti pensionari vor veni la revelionul lui Ţurcanu, vor mânca şi bea dar când vor merge la vot tot cu candidaţii PSD-ului vor vota. Bugetarii sunt din aceeaşi categorie cu pensionarii. Obişnuiţi cu un post călduţ şi fără prea multă bătaie de cap, bugetarii preferă să sufere la salariu, să piardă unele avantaje dar să fie siguri că locul lor de muncă nu va fi pus în pericol.
Bugetarii sunt legaţi de stat, iar în opinia lor ocrotitorul statului sunt partidele de stânga, adică cele socialiste, social-democrate de tip socialist, în România acelaşi PSD.
Guvernul Boc a salvat ţara de la un dezastru economic protejându-i pe cei care munceau şi limitând privilegiile pensionarilor şi bugetarilor. O astfel de politică a salvat economia ţării, a salvat pe milioanele de angajaţi din sistemul privat dar i-a nemulţumit exact pe cei care merg la vot: pensionarii şi bugetarii. Acestor două categorii sociale nu le-ar fi pasat dacă se prăbuşea economia şi aveau să sufere mulţi ani până să se bucure din nou de privilegii pentru că sunt categorii egoiste şi lipsite de solidaritate socială cu cei care le asigură salariile prin munca lor productivă. Guvernul Boc a căzut dar a salvat ţara.
Ca primar, Cătălin Flutur a făcut pentru oraşul Botoşani ce n-a făcut nici un primar postdecembrist. Numai că toate realizările lui n-au făcut doi bani în faţa urii înverşunate a pensionarilor şi bugetarilor care au mers masiv la vot şi bu l-au mai votat pentru că făcea parte din puterea reprezentată de Guvernul Boc. Pentru ei n-a contat miile de angajaţi din sectorul privat care şi-au pierdut locurile de muncă în lipsă de investiţii
Tratamentul la care-i supune Guvernul Ponta pe pensionari şi bugetari este mult mai dur şi mai păgubos decât cel al Guvernului Boc dar aceştia rabdă cu stoicism şli nu se revoltă. Nu se revoltă pentru că sunt trup şi suflet devotaţi PSD-ului, mentalitatea lor se regăseşte în doctrina acestui partid. Ei continuă să creadă că Ponta le-ar uşura viaţa dar nu poate din cauza grelei moşteniri lăsată nde Guvernul Boc. Aceşti pensionari şi bugetari, dacă nu sunt minţiţi, se mint singuri pentru că aşa au fost ei programaţi în comunism şi aşa continuă seă se programeze generaţie pe generaţie.
Cum spuneam, pensionarii vor bea şi mânca pe seama lui Ţurcanu dar la europarlamentare vor vota candidaţii PSD-ului. Dacă Ţurcanu vrea să-şi sporească numărul susţinătorilor la nivel de municipiul Botoşani, s-o facă ajutând agenţii economici, ajutându-i pe cei care lucrează în sistemul privat, pe ei să-i motiveze să meargă la vot. Să nu repete greşeala lui Flutur de a se bizui pe pensionari şi bugetari că va regreta amarnic. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Fostul deputat PDL Sorin Pandele, condamnat definitiv la 5 ani închisoare pentru corupţie
Percheziţii la Primăria din Ploieşti
procurorii DNA au ridicat documente din sediul instituţiei
BERD: Creştere economică de 2,4% în acest an, cu riscuri în zona creditării
Ministerul Agriculturii pune la bătaie 15,9 milioane de euro pentru a stimula comasarea micilor producători de lapte
Protest pro-OTV in fata sediului CNA
Zona Flămânzi: Primari nemulţumiţi de banii primiţi de la CJ
Un miliard de lei in plus pentru salariile din primarii si consilii judeţene faţă de anul trecut
ANFP şi Primarul UDMR din Miercurea Ciuc DISCRIMINEAZĂ români
România ar putea livra din 2015 energie electrică Chişinăului
Cu o zi înainte de Davos, marii investitori afişează cel mai mult optimism din ultimii 5 ani
Parlamentul României a limitat accesul publicului şi ONG-urilor la dezbaterile pentru revizuirea Constituţiei
Horoscopul zilei
Bancul zilei: La starea civilă
Botoşani: Reacţia stupefiantă a celor de la Romtelecom
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă