Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9690
De la 07 Ianuarie 2003
122869757
Editorial

Ce nu vor spune cei 7 magnifici ai PSD despre Guvernul Dragnea II

  • Ioan Rotundu
  • 28 June 2017, 23:00
De când au început pregătirile pentru îndepărtarea lui Sorin Grindeanu din funcţia de premier, cei 7 magnifici ai PSD Botoşani n-au mai măsluit comunicate de presă prin care să laude guvernarea PSD.
Dar comunicatele emise vreme de jumătate de an, prin care au lăudat cu neruşinare falsele realizări ale Guvernului Grindeanu stau mărturie minciunii şi manipulări cu care au intoxicat spaţiul public botoşănean.
După ce s-au alăturat corului de voci dirijat de Dragnea cum că premierul Sorin Grindeanu şi miniştrii săi sunt incapabili să aplice Programul de guvernare al PSD, motiv pentru care Guvernul Grindeanu trebuie demis, şi l-au demis, cei 7 magnifici: Doina Federovici şi Lucian Trufin – senatori; Tamara Ciofu, Mihaela Huncă, Costel Lupaşcu, Răzvan Rotaru şi Marius Budăi – deputaţi vor declanşa o nouă operaţiune de intoxicare prin a lăuda şi realizările Guvernul Mihai Tudose
Cu ce fapte de mândrie proletară vor fi încununaţi miniştrii din noul guvern n-are rost să vă pun răbdarea la încercare pentru că o vor face cei 7 magnifici cu prisosinţă. Eu am să încerc să creionez câteva „realizări” ale unor miniştri din Guvernul Tudose despre care cei 7 magnifici nu vă vor sufla vreo vorbă, păstrându-le sub tăcere cu mare străşnicie.
În primul rând nu trebuie trecut cu vederea că Guvernul Grindeanu a fost demis în întregul lui pentru activitate extrem de proastă. Cu toate acestea, 17 miniştrii ai lui Grindeanu au fost păstraţi şi în guvernul Tudose. Iată şi câteva nume:
Răzvan Cucu de la Transporturi n-a realizat în prima jumătate a acestui an nici măcar un km de autostradă, cu toate acestea a fost rău sub Grindeanu şi pus de bun, adică competent, sub Tudose:
Petru Toma de la Energie s-a confruntat cu proteste peste proteste ale celor de la companiile de stat iar sub conducerea sa preţul la energia electrică a explodat. S-au operat majorări de preţ dar urmează o majorare de aproximativ 10%. În Programul PSD nu s-a suflat nicio vorbuliţă despre majorările de preţ la energia electrică dar se fac într-un ritm cum nu s-a mai înregistrat. Dar Dragnea l-a considerat ministrul potrivit şi în Guvernul Tudose, că doar noi plătim oalele sparte de ministrul a cărui incompetenţă a devenit proverbială:
Petru Daia la Agricultură a devenit celebru prin faptul că poate vorbi ore întregi fără a spune nimic. Omul anunţă programe peste programe menite să asigure dezvoltarea legumiculturii, procesării laptelui, creşterii suprafeţelor irigate, apărarea contra grindinii etc. dar de trecut la fapte n-a mai avut timp:
Florin Bodog, ministrul care a lăsat sistemul de sănătate fără vaccinurile salvatoare de boli şi vieţi umane a rămas. Preoţii au a se bucura, mai ales cei care au şi magazine de pompe funebre.
Dragnea a adus şi ceva prospături. De exemplu, la Comunicaţii l-a pus ministru pe Lucian Şova, moldovean din Bacău. Tipul este bun amic cu Golovin, fost spion rus al GRU cu grad de colonel pripăşit prin România, probabil ca să fie mai aproape de trupele NATO dislocate la noi şi tehnica lor de luptă. Probabil că Lucian Şova va deveni legătura lui Dragnea cu Moscova, că doar nu degeaba a fost pus la Comunicaţii, minister esenţial în apărarea ţării. Ca munca lui Şova să fier mai uşoară, Dragnea a pus şi la Apărare ca ministru un om al său de încredere, respectiv Adrian Ţuţuianu Iar ca Lucian Şova să fie în deplină armonie cu restul miniştrilor puşi de Dragnea, a trecut şi el printr-o cercetare a DNA-ului, ceea ce l-a şi recomandat pentru o aşa funcţie. Oare SIE de ce-o fi tăcând?
Credeam că la ministerul Educaţiei s-a atins pragul de jos şi că sistemul de învăţământ românesc mai catastrofal decât în momentul de faţă nu poate fi. M-am înşelat. Noul ministru al educaţiei este de fapt vechiul ministru Liviu Pop, omul care poate demola şi acolo unde nu mai este nimic de demolat.
V-am prezentat doar câteva din „meritele” vechilor noi miniştri despre care cei 7 magnifici ai PSD Botoşani nu vor sufla vreo vorbă. Deja de prin PSD au anunţat că după şase luni de guvernare se va face o evaluare a muncii premierului Tudose şi miniştrilor săi. Citind printre rânduri aceste afirmaţii, rezultă clar că după şase luni vom avea un Guvern Dragnea III. Vine începutul de an 2018 şi trebuie aplicate majorările de salarii iar bani la buget canci. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Căsătoria senilităţii
Horoscopul zilei de 28..69.2017
Anunţ angajare
Cine sunt ministrii din guvernul Tudose:
Tudorel Toader (Justitie) si loialii lui Dragnea raman pe pozitii. Pleaca Viorel Stefan, Pavel Nastase si Ana Birchall, vin baronii PSD Ciolacu si Tutuianu, plus Liviu Pop la Educatie
DIICOT: Paul Iova, cunoscut drept “Regele manelistilor”, a fost arestat alaturi de alti noua membri ai gruparii sale
. In acelasi dosar, alte sase persoane au fost plasate sub control judiciar
Sorin Alexandrescu, fostul director al Antena Group, s-a predat la Politia Ilfov pentru a fi incarcerat
Dan Voiculescu a fost achitat definitiv in dosarul de santaj Antena Group-RCS&RDS.
Sorin Alexandrescu, condamnat la 4 ani si 6 luni de inchisoare cu executare. Camelia Voiculescu - un an si 6 luni inchisoare cu suspendare
Cine este Marcel Ciolacu, propus vicepremier fara portofoliul.
Vaslasul lui Dragnea si scandalul pozelor cu teroristul Hayssam
Sorin Grindeanu, intrebat ce le transmite protestatarilor impotriva OUG 13:
Ca au facut bine! / Plus: Sunt multe lucruri de spus despre OUG 13 si 14. La vara stiu ca e asa o liniste... o sa le spun
Un broscoi cam mare inghitit de Iohannis: guvernul Tudose
Roger Stone, fost consilier de campanie al lui Donald Trump si consultant politic, se afla in Romania.
Cine l-a invitat – surse
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog